טראמפ מקפיא ל-90 יום את כל המכסים הגבוהים, ומקפיץ אותם ל 125% לסין

certified.woke

Well-known member
אחרי שפגש ראש מדינה אחד
בנימין נתניהו
אין קשר!
טראמפ בקושי יכול לשאת את ה- CM.
הוא כמעט עשה לו "זלנסקי"...בהבדל אחד: ולודימיר זלנסקי הוא מנהיג לוחם חרות בעוד ה- CM הוא סוכן חורבן.

טראמפ נוכח לדעת כי צעדיו הרסניים, אך לא יכול היה בפשטות לסגת.
בגלל אגו, וכדי לא "לאבד פנים" - קרא לנסיגתו "הקפאה", בתקווה שמדינות נחשבות תפולנה לרגליו בתחנונים (זה שנאורו, טובלו, ונואטו, פלאו, קיריבטי כבר עשו זאת - לא מספק אותו, שכן אינן נחשבות. הוא רוצה להכניע את אירופה ודרום אמריקה)...

ביטניקט

Well-known member
אין קשר!
הוא כמעט עשה לו "זלנסקי"...בהבדל אחד: ולודימיר זלנסקי הוא מנהיג לוחם חרות בעוד ה- CM הוא סוכן חורבן.

טראמפ נוכח לדעת כי צעדיו הרסניים, אך לא יכול היה בפשטות לסגת.
בגלל אגו, וכדי לא "לאבד פנים" - קרא לנסיגתו "הקפאה", בתקווה שמדינות נחשבות תפולנה לרגליו בתחנונים (זה שנאורו, טובלו, ונואטו, פלאו, קיריבטי כבר עשו זאת - לא מספק אותו, שכן אינן נחשבות. הוא רוצה להכניע את אירופה ודרום אמריקה)...
מוח שמאלני מעוות, למזלה של ישראל לפיד האפס המאופס לא ראש ממשלה, אחרת טראמפ היה מכפיל את המכסים לישראל.

Harrington

Well-known member
מנהל
הוא כמעט עשה לו "זלנסקי"
מדהים כל פעם מחדש איזה סיפורים אנשים נדרשים לספר לעצמם כדי להתמודד עם המציאות :cool:. פשוט המצאות ממוח קודח שכל קשר בינן למציאות, זו שהוצגה לציבור וזו שלא, מגיע נטו מעולם המדע הבדיוני :). באמת וללא טיפת ציניות, מדהים ומרתק.

Harrington

Well-known member
מנהל
נראה לי מטורף שהוא לא ניכנע על ההתחלה לרוסיה.
לא הייתה לו סיבה. ראשית הוא עומד בראש עם גאה שלא אוהב להיכנע מהר. שנית על אף שהיה נכון מבחינתו, לכאורה, להיכנע ולמנוע בכך נפגעים רבים לבני עמו, כל העולם המערבי קרא לו לא לעשות כן והעביר לו נשק ואמל"ח במאות מיליארדים דווקא כדי לא להיכנע. אז חלקם עשו זאת נטו מתוך מחשבה שזה הדבר הנכון לעשות וחלקם (כמו ארה"ב של ביידן למשל) עשו זאת מאינטרסים אישיים של פגיעה ברוסיה. אבל מבחינת זלנסקי זה לא משנה. בדרך גם סיפרו לו שבכוחו בכלל לנצח את המלחמה הזאת (מה שלא נכון), כך שמשום בחינה לא הייתה לו לכאורה סיבה להיכנע. לא מבחינת הגאווה האוקראינית ולא מבחינת השוויוניות במערכה.

בתכל'ס כאמור אין לאוקראינה אפשרות ממשית לנצח את המלחמה הזאת ושום מערב לא ישנה זאת. בכל אופן לא כל עוד המלחמה נשארת בין רוסיה לאוקראינה ולא מתפשטת למדינות נוספות (שמשתייכות אולי לנאט"ו וכדו'). אז מתישהו מן הסתם אוקראינה תיאלץ להיכנע, או שתחתום על הסדר פשרה שלא יקראו לו כניעה אבל ייטול ממנה שטחים שונים שרוסיה מעוניינת בהם ומתעקשת עליהם.

משום בחינה לא הייתה לו לכאורה סיבה להיכנע
לפעמים לא צריך לעשות חישובים מסובכים,

מדינה מול רוסיה - עקרונית לא...

אלא אם מדובר במלחמת אין ברירה - מלחמה על החיים.

ולכן מדובר בסוכן של ארה"ב/הובטח לו טובות הנאה אישיות ו/או איומים מתאימים.

Harrington

Well-known member
מנהל
לפעמים לא צריך לעשות חישובים מסובכים,

מדינה מול רוסיה - עקרונית לא...

אלא אם מדובר במלחמת אין ברירה - מלחמה על החיים.

ולכן מדובר בסוכן של ארה"ב/הובטח לו טובות הנאה אישיות ו/או איומים מתאימים.
אז מסתבר שזלנסקי כן עשה "חישובים מסובכים" :). נראה לי שכך מצופה ממנהיג מדינה נבחר. סלח לי שלא אצטרף לחגיגת ה'כולם סוכנים אמריקאיים' הנוכחית שלך.

ai27

Well-known member
אז מסתבר שזלנסקי כן עשה "חישובים מסובכים" :). נראה לי שכך מצופה ממנהיג מדינה נבחר.
האם מצופה ממנהיג נבחר לבטל את הבחירות כדי שהוא ימשיך להיות מנהיג ללא הגבלת זמן?
חשבתי שבדיוק להפך.

החישובים המסובכים שלו כשלו?
שיכיר בכך,
ויאפשר לאוקראינה להשתקם
סלח לי שלא אצטרף לחגיגת ה'כולם סוכנים אמריקאיים' הנוכחית שלך.
זה לא אומר שלגבי הטיפוס הזה ספציפית - זה לא נכון
הרי כל אדם אחר שמבטל בחירות במדינה דמוקרטית לטובת מלחמה ללא סוף - היה חוטף סנקציות קשות.

ואת זלנסקי?
הפכו למאמי הבינלאומי

Harrington

Well-known member
מנהל
האם מצופה ממנהיג נבחר לבטל את הבחירות כדי שהוא ימשיך להיות מנהיג ללא הגבלת זמן?
לא מכיר שזלנסקי עשה כך אבל בכל מקרה, לא על כך דובר כמובן אלא על משהו אחר לחלוטין.
זה לא אומר שלגבי הטיפוס הזה ספציפית - זה לא נכון
זה לא אומר לגבי אף אחד שזה לא נכון. זה גם לא אומר לגבי אף אחד שזה כן נכון :). זה רק אומר בדיוק מה שזה אומר, שלי אישית לא מתחשק כרגע להצטרף לחגיגת התיאוריה הזאת של הכותב למעלה.
הרי כל אדם אחר שמבטל בחירות במדינה דמוקרטית לטובת מלחמה ללא סוף - היה חוטף סנקציות קשות.

ואת זלנסקי?
הפכו למאמי הבינלאומי
מברוק לזלנסקי. כאמור, לא ידעתי שהוא עשה זאת, אך לא אוכל לגבש עמדה ולהגיב על העניין בלי ללמוד אותו יותר לעומק (באיזה נסיבות/תירוץ עשה זאת, לכמה זמן וכו'). בכל מקרה, אין לזה שום קשר לדברי למעלה כאמור, שהתייחסו להיבט אחר לחלוטין של הסוגיה.

ai27

Well-known member
לא מכיר שזלנסקי עשה כך אבל בכל מקרה, לא על כך דובר כמובן אלא על משהו אחר לחלוטין.
זלנסקי נכנס לתפקידו ב20 במאי 2019
לפני כן היוו באוקראינה בחירות כל 5 שנים,
כך שכהונתו הייתה אמורה להסתיים בבחירות באפריל 2024 (אלא אם היה נבחר שוב)
אבל אין בחירות.
הן בוטלו ללא קציבת מועד חדש

כמו שאומרים ברמאללה ועזה - נעשה בחירות כשיהיה שלום
זה לא אומר לגבי אף אחד שזה לא נכון. זה גם לא אומר לגבי אף אחד שזה כן נכון :). זה רק אומר בדיוק מה שזה אומר, שלי אישית לא מתחשק כרגע להצטרף לחגיגת התיאוריה הזאת של הכותב למעלה.
למה לא?
אפילו נשיא ארה"ב הנוכחי חושב שזה המצב
מברוק לזלנסקי. כאמור, לא ידעתי שהוא עשה זאת, אך לא אוכל לגבש עמדה ולהגיב על העניין בלי ללמוד אותו יותר לעומק (באיזה נסיבות/תירוץ עשה זאת, לכמה זמן וכו'). בכל מקרה, אין לזה שום קשר לדברי למעלה כאמור, שהתייחסו להיבט אחר לחלוטין של הסוגיה.
יש לו גם סיבה טובה להפוך לדיקטטור.
הסקרים מראים שהוא יובס קשות מול המועמד המוביל
1744301333409.png

ai27

Well-known member
כי לא מתחשק לי כאמור, מה לעשות :).

שיהיה לו לבריאות. בדקתי את הוראות ההפעלה שלי. לא מצאתי בשום מקום אמירה שעלי להסכים עם דעתו של נשיא ארצות הברית.
חג כשר ושמח מר מיציתי

למעלה