טראנסיות מתלבשות

אפשר פירוט?

אני חוזרת וקוראת תגובות כאן ובגוגיי, המתמהות על הדברים של אילנה ונורה, אבל עדיין לא קראתי הסבר על אילו דברים בדיוק מדובר ולמה התמיהה. אשמח לפירוט. תודה

לא, ממש לא

אני לא מתכוונת להתווכח ולהתנצח. אני באמת רוצה להבין מה מפריע כל-כך בטענה של אילנה. לגבי הציטוטים שהבאת - הפסקה של "יש זרם בפמיניזם..." היא של נורה ולא של אילנה. אילנה מציגה רעיון פשוט אחד: טרנסיות באופן כללי זקוקות לאטריביוטים נשיים, כדי לעזור להן "לעבור", ולכן אצלהן ההיצמדות לאטריביוטיים נשיים היא יותר קרדינלית עבורן כלשונה, הכרחית, ולא מותרות, כפי שהיא אצל נשים גנטיות. למה זה רעיון מקומם?

אני לא יודעת, לא ספרתי

אני חושבת, שכמו שטרנסית שנראית פרפקט אישה תיתמה על הדברים האלה, טרנסית, שמתקשה "לעבור" עשויה לתמוה על התמיהה. אני רק לא חושבת שהפסקה של נורה "יש זרם בפמיניזם.." היא אנטיתיזה לדברים של אילנה. נורה הוסיפה גם את הצורך באישוש הזהות כסיבה להיצמדות לאטריביוטיים הנשיים. זה יכול להיות גם הצורך באישוש לזהות המגדרית, וגם הצורך "לעבור", שגם הוא סוג של צורך באישוש, שמביאים אישה טרנסית לצרוך יותר קוסמטיקה וטיפוח. שתי הסיבות הן יותר קרדינליות מהכמיהה אל השלמות של נשים גנטיות. הטענה היא שבשל כך דווקא טרנסיות יודעות לחיות יותר טוב עם החסרונות שלהן מאשר נשים גנטיות.

ליטל ו

New member
אני מסכימה

שזה דבילי להכליל על כל הטרנסיות, במיוחד אם התחקיר מתבסס על מדגם כל כך לא מקיף. נכון שאצל הרבה טרנסג'נדרס יש את עניין הלעבור, ונכון שאם חשוב למישהו לעבור, ייתכן שבגדים מסויימים יעזרו או יזיקו לכך. אבל זה לא קשור לשאלות של טעם אישי, ליחס שונה של כל אדם לאופנה - מבחירות שקשורות לקבוצה חברתית (למשל אנשים שאוהבים ראפ) להתעלמות מוחלטת (אכן מזעזע לשמוע, אבל יש נשים שפשוט לא שמות זין על כל עניין האופנה. ועדיין אוהבות ומעוניינות להיות נשים). אישית אני אוהבת את תסמונת העקב המתנמך, אבל לא כהכרח, אלא להיפך, בגלל החופש. בגלל שהיא אומרת שלא חייבים להתלבש בדרך הסטריאוטיפית המתבקשת. ואני אוהבת את השוליים, את שמלות הנצנצים הוורודות. אבל כל זה לא משנה, מבחינתי, מה שחשוב זה שלכל אחתד ישאר החופש לבחור... ורמות החופש שיש לנו לא עברו בכתבה בכלל. בעניין הכתבה - אני לא אוהבת את הטון שלה. יש לי רושם שהיא נכתבה עם כוונות טובות, אבל יש לה גוון מתנשא (אני לא בטוחה שזה הגיע מהכתבת, דווקא). היא מציגה תפיסות שונות של טרנסיות שונות בעניין לבוש, אבל עדיין היא מלאה בהצהרות מכלילות על כל הטרנסיות, ובנוסף בהצהרות מכלילות גם על כל הנשים הגנטיות, כאילו אלה שתי קבוצות ברורות ונפרדות בהכרח, שהפרטים בכל אחת מהן זהים. אוף, נו, אם לדבר בכנות, היא לא נראית בעיני לגמרי חפה מתפיסות עתיקות של טרנסיות כאנשים מתחבאים שכל חייהם סובבים סביב הכמיהה הנואשת להיתפס אחרת חברתית; אנשים שאם אתה נאור, תדע לנתח אותם בפסיכולוגיה בגרוש ולהגיד "כן, מסכנים" במקום "איזה סוטים". התפיסה שיוצאות ממנה דמויות דו מימדיות בסדרות גרועות, של טרנסיות פאתטיות שעובדות בזנות ונרצחות לפני סוף הפרק, או עלילות "כן, הוא רצה *להיות* מרלין, אז הוא רצח אותה ועשה לעצמו פאה מהשיער שלה, ואז רצח את כל הגברים שפגעו בה כשהיא היתה בחיים. זה הקונפליקט שהביא אותו בסופו של דבר לדקור את עצמו למוות בעזרת פצירת הציפורניים שלה". ואז הבלשים החכמים מנענעים בעצב את ראשיהם וחוזרים לחייהם הנורמאליים, הסטרייטיים, המושלמים ברגילותם. אבל זה לא הטון היחיד שיש בכתבה. קיבלתי את הרושם שהיא דווקא מאד השתדלה לא לצאת ככה. אני לא יודעת כמה מזה הגיע מהכתבת וכמה מהמידע שהיא אספה. אבל זה... אפילו אם הכתבה עקפה או השתדלה לעקוף סטריאוטיפים, חסרה לי האלטרנטיבה. לא רק ההמנעות מסטריאוטיפים. האנשים שבאמת לא קשורים לסטריאוטיפים, החגיגה שבאופציות ובאפשרות להשתעשע איתן... בגוון האישי של אנשים שונים... אני לא בטוחה שאני מצליחה להבהיר את עצמי.

ליטל ו

New member
תודה, מותק :) ../images/Emo24.gif

וכן, אני בהחלט יכולה להזדהות, בעניין אנשים שאומרים לך מה להרגיש.

ליטל ו

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

LOL אהבתי! סחתיין מהדהד :) זהו, עכשיו את כבר חייבת להשאר בפורום לשחק איתנו :)

העלית נקודות מעניינות

נראה לי שבהקשר הזה הנושא של "לעבור" הוא סובייקטיבי לחלוטין לפי עיניה של הטרנסית עצמה - כלומר, אם את מרגישה עוברת, סביר להניח שתתמהי או אפילו תיפגעי מהדברים של אילנה. אני לגמרי מבינה אותך. יש בדברים האלה טון מעליב קצת למי שרגישה לנושא, כאילו שזה במהות של להיות טרנסית להיראות פחות נשית מאישה גנטית. זאת, למרות שאני בטוחה שזה לא מה שאילנה התכוונה להגיד, אלא רק שהיא חושבת שזה הכלל, או תופעה מרכזית. לגבי מי שהכי לא יכולה לעבור שיש, אני באמת לא חושבת שאיפור מוגזם יעזור, אבל אולי המוטיבציה תבוא מהבחינה של אישוש הזהות או בחינת גבולות שלה. אני אישית לא עוברת בכלל ומעדיפה איפור עדין. לגבי אידיאת האישה הממוצעת, הכתבה באמת לא התייחסה לעניין. נראה שהנשים הטרנסיות האלה הצליחו "לעבור" בתור גנטיות גם את הכתבה ;)

ליאתו

New member
נורא מזדהה עם איך שאת מציגה

את הדברים, בתור אישה "גנטית" (אפשר למצוא מונח פחות רפואי? ממש לא נוח לי איתו). האופן שבו הנשיות שלי נמדדת על פי מדדים חיצוניים כאלה או אחרים כמו לבוש, איפור, שפת גוף או כל מיני בחירות שרירותיות כאלה מאוד מקוממת בעיני. אני לא מתאימה לקופסא שלכם? זו בעיה שלכם, לא שלי. טוב, לי יש את האישייוז שלי עם איפור ו"בגדי נשים".

ליאתו

New member
אישה כלבבי

שוב, נורא מזדהה עם איך שאת מציגה את הדברים; מכיוונים אחרים, אני מניחה.

transman

New member
טרנסקסואל וטרנסג'נדר

אני חושב שטרנסקסואל וטרנסג'נדר כהגדרה חיצונית, כלומר "מי ששינה/מתכוון לשנות את מינו" ו"מי שחווה את חווית המגדר באופן לא סטנדרטי ועושה עם זה/לא עושה עם זה משהו", לא אומר שום דבר על ההגדרה הפנימית. אני חושב (אבל לא בטוח) שהתכוונת לטרנסקסואל, כלומר אדם בינארי בהשקפתו, וטרנסג'נדר, אדם לא לגמרי (או לא) בינארי בהשקפתו. אבל לדעתי לא ניתן לקשר בין ההגדרה החיצונית לפנימית, כי יש כאלה ששינו/רוצים לשנות את מינם באופן ממש מוחלט שאינם בינאריים, ויש כאלה שהם בינאריים, אבל לא רוצים לשנות את מינם.

Yaara77

New member
נקודת מבט מתנשאת

גם אותי מכעיסה נקודת המבט המתנשאת של אילנה, שאיננה חדשה לי. נקודת מבט שלפיה יש "אנחנו - האמיתיות - והן - ה"מזוייפות" ". לא קביל בעיני. כל אשה, גנטית או לא, תפצה את עצמה בפינוקים כאשר חסר לה משהו. לבוש ואיפור ובישום ובילויים ואוכל - הכל בס"כ פינוקים. מאחר שנשים טרנססקסואליות, בכל שנות המעבר, חסר להן חיים מלאים ועשירים של אשה רגילה, הן מפצות את עצמן, ככל אשה, בשפע של פינוקים. ברגע שהן מסיימות את התהליך, בניתוח, ועוברות לזרם המרכזי של כלל הנשים, הן זקוקות לפחות פינוקים - יש להן חיים נשיים מלאים ועשירים בכיף. חיבוקים יערה (בת 5 חודשים היום - לכן פינקתי בארוחת צהריים את חברותי לעבודה ואת עצמי ביין טוב)

אורי 0

New member
ודרך הגב

הנה דבריו של קרוס אחד (לא אני! בחיי!) שבא לפני שנה וחצי למפגש (ז"ל) בקפקא (ז"ל), והתאכזב מרמת הביגוד של הטרנסיות, ותגובותיה של אחת, פאר הענבר, בענין: היי לכולכם/ן, לומר את האמת, די הססתי אם נכון וכדאי להתבטא בפורום זה, בסך הכל מי אני מול קבוצה מלוכדת ומשומנת של טרנסיות (לפני ואחרי), אך בעצם למה לא, נכתבות כאן לא מעט שטויות, לפחות לא אאריך בכתיבה. אני טרנסוסטיט אמיתי ושורשי, מילדות ועד היום (וגם הלאה). בשעות שאני אשה, אני אשה מושלמת ככל האפשר, מקפיד על פרטים ומצויד בשפע. די שמחתי לקראת המפגש ואודה - אפילו התרגשתי. החלטתי ל"הרביץ" הופעה לערב זה, חשבתי לתומי שכך ראוי. בדיעבד התברר שלחנם טרחתי, התלבשתי והתאפרתי באופן מוגזם ומיותר בהשוואה לטריקו ששלט בשטח. אבל לא זו הנקודה, הרי אני נהנה להתלבש כך. ... [השמטתי כאן קטע ארוך שבו הוא טוען שצריך מפגש נפרד לטרנסוסטיטים, כי טרנסוסטיטים וטרנסיות לא מתחברים] [כאן באה תגובתה של פאר הענבר על כך] 20:55 23/09/02 988 - • ותוספת קטנה (נכתב ע"י: פאר הענבר) כל אחד יכול לבוא למפגש, לבוש כפי שבא לו. טרנסיות, לא בהכרח צריכות ללבוש בגדים מיוחדים, כי אין כאלו לטרנסית. אם לך בא ללבוש את מיטב מחלצותיך, סבבה. לנו אין בעייה עם זה. מה גם, שלא נמצא כל כך הרבה בתי קפה, שיהיו מוכנים לארח אנשים, שבאים בלבוש 'שונה'. במקום אחר, היינו זוכות וזוכים למבטים לא יפים. ב'קפקא', לא. 20:59 23/09/02 993 - • מפגש טרנסג''נדרס (נכתב ע"י: דני) תוספת קטנה זוכה לתגובה קטנה... איזה רעיון מוזר - בגדים מיוחדים לטרנסיות - כוונתי היתה להופעה קצת יותר יפה או מטופחת כיאה ליציאה בערב ומפגש חודשי. סליחה, אני חדש במפגש אך לא חדש בארץ. אני משער שמפגש טרנסיות באירופה או בארה"ב היה נראה נוצץ וססגוני יותר אם כי לא בהכרח מוצלח יותר. שוב סליחה על הביקורת, מי אני שאבקר, כבר השגתי לי חולצת טריקו דהויה. 22:11 23/09/02 998 • אירוע נוצץ-נשף (נכתב ע"י: פאר הענבר) הייתי לובשת משהו מפואר ונוצץ לנשף, לא לבית קפה. אני באה לבית קפה, על מנת לשבת בנח. אני לא אגיע לבית קפה על עקבים של 10 סנטים או יותר ולא בשמלה הדוקה. אם הרגשת לא שייך, לא תלוי בי. ייקח לך זמן להכיר את כולם, כפי שלקח לאורי. ענבר.

אורי 0

New member
טראנסיות מתלבשות

כתבה במוסף "הארץ" על טעמן של טרנסיות טריות ובשלות בבגדים, המתארת את "תסמונת העקב המתנמך" בלי להזכיר את שמה (מאיה לא מרואיינת, כנראה). דרך אגב, לאן נעלמה יסמין?

ליטל ו

New member
מזל טוב! ../images/Emo24.gif

ואני לא מכירה את אילנה, אבל זה בדיוק הרושם שקיבלתי ממה שהיא אמרה.

אני כן מכירה אותה

ולכן זה נראה ממש קלוש בעיניי. גם אם היא מתרשמת, שטרנסית לא יכולה להיראות ממש כאישה גנטית (או שבד"כ זה המקרה), אני יכולה להבין את הסיבה שטורפדואית ציינה לתמוה או להיפגע, אבל לא את זו של יערה. להגיד שאילנה חושבת, שטרנסיות הן מזויפות ונשים גנטיות - אמיתיות? זו נראית לי קצת היסחפות. אבל תודה על ההבהרה, יערה, בכל מקרה.

Yaara77

New member
אינני יודעת מה אילנה חושבת

אבל יודעת אני היטב מה אני מרגישה למקרא דבריה, וגם אחרות ונדמה לי שהאחריות על משמעות הנאמר היא על האומר ולא על השומע ראוי שאילנה ושאר המטפלים בקהילה יהיו מאד רגישים לרגישויות שלנו, אחרי שאכלנו קש שנים רבות פלא שאחרי שנות קש אני נהיית קלושה
? חיבוקים יערה

barak001

New member
אילנה רגישה מאד

מפתיע אותי שאנשים חושבים אחרת... לא חושב שהקהילה יכלה לבקש יותר טוב מזה.

אורי 0

New member
מהיכרות רבת שנים עם אילנה

ומשנתיים ומחצה של מפגשי קבוצה, היא מעולם לא הביעה התנשאות. ובכלל מעולם לא יצאה מנקודת מבט של "האשה הגנטית". יכול להיות שהיא קצת מקובעת בגישה שהיא עובדת לפיה. יש לי חשד שהיא מעודדת נטילת הורמונים אולי מעבר למידה, אבל התנשאות אני לא מכיר ממנה. ברור שאילנה לא מתאימה לכל אחת, אבל יש סיבה שאין עוד אילנה. ראש הארגון הפריסאי שנפגשתי אתו סיפר לי שבצרפת הם היו מאוד רוצים אשת מקצוע מסורה לענין כמו אילנה. בהחלט יכול להיות שהיא התכוונה לטרנסיות מסוימות, סייגה את דבריה, ואת יודעת מה קורה לדברים כאלה בידה של עיתונאית חרוצה (ר' מקרה מהממת לפני כמה ימים). גם הדברים שנורה אמרה, שלפיה טרנסיות חיות בחרדה שמא "יקראו" אותן, יכולים להתפרש כמתנשאים, ובהחלט הטענה שטרנסיות בזמן השינוי נמצאות למעשה בגיל התבגרות - אם קוראים אותה לא כמשקפת נסיון אישי של המרואינת, אלה כחלה על כל הטרנסיות - יכולה להתפרש כעלבון.

למעלה