ודרך הגב
הנה דבריו של קרוס אחד (לא אני! בחיי!) שבא לפני שנה וחצי למפגש (ז"ל) בקפקא (ז"ל), והתאכזב מרמת הביגוד של הטרנסיות, ותגובותיה של אחת, פאר הענבר, בענין: היי לכולכם/ן, לומר את האמת, די הססתי אם נכון וכדאי להתבטא בפורום זה, בסך הכל מי אני מול קבוצה מלוכדת ומשומנת של טרנסיות (לפני ואחרי), אך בעצם למה לא, נכתבות כאן לא מעט שטויות, לפחות לא אאריך בכתיבה. אני טרנסוסטיט אמיתי ושורשי, מילדות ועד היום (וגם הלאה). בשעות שאני אשה, אני אשה מושלמת ככל האפשר, מקפיד על פרטים ומצויד בשפע. די שמחתי לקראת המפגש ואודה - אפילו התרגשתי. החלטתי ל"הרביץ" הופעה לערב זה, חשבתי לתומי שכך ראוי. בדיעבד התברר שלחנם טרחתי, התלבשתי והתאפרתי באופן מוגזם ומיותר בהשוואה לטריקו ששלט בשטח. אבל לא זו הנקודה, הרי אני נהנה להתלבש כך. ... [השמטתי כאן קטע ארוך שבו הוא טוען שצריך מפגש נפרד לטרנסוסטיטים, כי טרנסוסטיטים וטרנסיות לא מתחברים] [כאן באה תגובתה של פאר הענבר על כך] 20:55 23/09/02 988 - • ותוספת קטנה (נכתב ע"י: פאר הענבר) כל אחד יכול לבוא למפגש, לבוש כפי שבא לו. טרנסיות, לא בהכרח צריכות ללבוש בגדים מיוחדים, כי אין כאלו לטרנסית. אם לך בא ללבוש את מיטב מחלצותיך, סבבה. לנו אין בעייה עם זה. מה גם, שלא נמצא כל כך הרבה בתי קפה, שיהיו מוכנים לארח אנשים, שבאים בלבוש 'שונה'. במקום אחר, היינו זוכות וזוכים למבטים לא יפים. ב'קפקא', לא. 20:59 23/09/02 993 - • מפגש טרנסג''נדרס (נכתב ע"י: דני) תוספת קטנה זוכה לתגובה קטנה... איזה רעיון מוזר - בגדים מיוחדים לטרנסיות - כוונתי היתה להופעה קצת יותר יפה או מטופחת כיאה ליציאה בערב ומפגש חודשי. סליחה, אני חדש במפגש אך לא חדש בארץ. אני משער שמפגש טרנסיות באירופה או בארה"ב היה נראה נוצץ וססגוני יותר אם כי לא בהכרח מוצלח יותר. שוב סליחה על הביקורת, מי אני שאבקר, כבר השגתי לי חולצת טריקו דהויה. 22:11 23/09/02 998 • אירוע נוצץ-נשף (נכתב ע"י: פאר הענבר) הייתי לובשת משהו מפואר ונוצץ לנשף, לא לבית קפה. אני באה לבית קפה, על מנת לשבת בנח. אני לא אגיע לבית קפה על עקבים של 10 סנטים או יותר ולא בשמלה הדוקה. אם הרגשת לא שייך, לא תלוי בי. ייקח לך זמן להכיר את כולם, כפי שלקח לאורי. ענבר.