טראנס ועוד קצת הסברים למאותגרים

יוספה 51

New member
טראנס ועוד קצת הסברים למאותגרים

קודם כל, בעניין טיגון. אני כל הזמן חוסכת טיגונים של קציצות ואופה אותם, דבר שגורם לקציצותיי להתפרק מדי פעם. ואני מאד גאה על החסכון השומני הזה. ומצד שני, אני כל הזמן מטגנת בצל ומשם ממשיכה לכל בורגול/אורז /תפח"א או מה שלא יהיה, לא אותו דין או שכן? ומה לטראנס ולזה? ועל מה יצא הקצף? ובאמת שומן קוקוס כה גרוע?
 
הקוקוס אינו גרוע מחמאה ברמה הבריאותית

לכן בהנחה שמשתמשים בו במקום חמאה...בנוסף גם בקוקוס כמו במוצרים אחרים תלוי בתהליך ההפקה ואיכות החומר. נניח כבישה קרה, ללא כימיקלים בתהליך, מחומר טרי ולא מיובש ועוד.
בנוסף אני יודעת שהמחקר הוטרינרי מדבר טובות מאד על שומן קוקוס בקשר לכלבים כולל תחזוקה שך מערכת העיכול שלהם, הגיינת הפה ועוד.
אני צריכה לחפש יותר חומר בדוק לגבי בני אדם אבל יש לי תחושה שגם שם נופתע- לא תמיד ההגדרה שומן רווי בהכרח בעייתית, השאלה אלו עוד חומרים פעילים יש שם. תקראי למשל כאן
http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/840/959.html

http://www.coconut-oil-central.com/Coconut-oil-blog.html
לגבי טראנס וטיגון- לא קשור. שומן טראנס עובר תהליך המכונה הידרוגנציה. שומן טרנס הוא הפיכת השומן הצמחי מנוזל לשומן מוקשה ומאפשר לו חיי מדף ארוכים יותר. מאיזו שהיא סיבה שלא מצאתי לה הסבר אולי גידי יעזור כאן צריכת התוצר הזה גורמת לעלייה גדולה יותר ברמות הכולסטרול בהשוואה לשמנים אחרים שלא עוברים את התהליך, כולל שומנים רוויים כדוגמת קוקוס.
 

יוספה 51

New member
תודה מיקי . אז הלאה..

קודם כל שומן הקוקוס וכלבים מאד רלוונטי לי, את יכולה להפנות אותי למקור כלשהו להבין מתי וכמה לתת לכלב ? ובעניין הטראנס והטיגון, כאן זה כבר האסוציאטיביות שלי שהקישור שעשיתי במוח הוא- דברים שאמרו לי שהם לא בריאים... טראנס קצת הבנתי ממך, וואלי באמת גידי ימשיך לנו , אבל מה באשר לטיגון הבצל והשום המקדימים כל תבשיל שהוא (ללא קשר לטראנס), האם גם זה נחשב לא בריא, כמו טיגון קציצות למיניהן?
 
או אז כאן את נכנסת לשדה מוקשים

לפי הידוע לי תלוי באיזה שמן מטגנים וגם עד כמה
אם את ממש משחימה את הבצל שזה סוג של לשרוף- זה רע
אם השמן שאת משתמשת בו לטיגון מתחמצן בטמפרטורה יחסית נמוכה את בבעיה.
לפי פרסום שקראתי בעבר ממחלקת התזונה של הדסה עין כרם ההמלצה עד 220 מעלות היא להשתמש בשמן זית. לפי מחקר שהם ערכו זו הטמפרטורה בה הוא מתחמצן. זה בהחלט מאפשר טיגון . לא מצאתי את הפרסום ההוא אבל הנה איזכור שלו כולל שם המפרסם.

"מאת: ד"ר רני פולק, TerraOlivo
בישול עם שמן זית - יותר ממה שחשבתם

ד"ר רני פולק
מנהל המרכז לבישול בריא, הדסה אופטימל, בית החולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם

כולנו יודעים כי שמן זית הוא שומן מצוין להכנת רוטב לסלטים ולשימושים נוספים במטבח הקר. אך מה לגבי בישול או טיגון? בהרצאה נסקור בקצרה את התכונות של שמן הזית ונראה כיצד ניתן להרחיב את השימוש בו במטבח הביתי.

קחו לדוגמא את טמפ' העישון של השמן, נהוג לומר כי טמפ' העישון של שמן הזית היא נמוכה. אבל כמה היא באמת? טמפ' זו שונה משמן למשנהו על פי הרכבו. ככל שהחמיצות נמוכה יותר טמפ' העישון גבוהה יותר. ככל שהשמן עשיר יותר בנוגדי חמצון טבעיים – טמפ' זו גבוהה יותר.

ככל שיש בשמן יותר ויטמין E טמפ' זו גבוהה יותר. כך טמפ' העישון של שמן כתית מעולה בחמיצות מתחת ל 0.5 ועשיר בטעמו הינה 220 מעלות צלזיוס, טמפרטורה המאפשרת אפיה בחום בינוני של מאפים מלוחים ואף עוגות, כמו כן לטיגון קל של מאכלים ים תיכוניים ואף טיגון עמוק! "
 
נספח

כלבים-
http://www.thedrakecenter.com/blogs/risks-and-benefits-coconut-oil-for-pets

"
How Much Coconut Oil for Dogs
How much coconut oil should you give your dog? When starting your dog on coconut oil, it is absolutely vital that you start slow. Begin slow, start with a tiny amount. Your dog needs to take time for their body to adjusts to the addition to their diet. If you start with larger amount of coconut oil, your dog could react poorly. Side effects can include diarrhea or greasy stools.
Start with Small Amounts:
¼ teaspoon per day for small dogs and puppies.
1 teaspoon for large dogs, or even just a dab if your dog's constitution is sensitive.
After you've let their body adjust, a general guideline for the optimal dose of coconut oil for dogs is:
About 1 teaspoon per 10 pounds of body weight daily
Or about 1 tablespoon per 30 pounds
Again, DO NOT start with these amounts in the beginning!"
 

RSPA

New member
עניין הקוקוס לכלבים - מעניין !

כעת אני מבין מדוע השתפרה מוצקות היציאות של בוני שלי, לאחר שטרף עוגיות עם שמן קוקוס שהכנתי לפני מספר ימים...
 

vegetalien

New member
אינני מבין ממש את המנגנונים,

אבל אם אינני טועה, השומן המוקשה אינו בתצורת טראנס, אלא הוא פשוט שומן רווי (מאחר שהחומצה האלאידית, היא שומן הטראנס התעשייתי, איננה רוויה).
למיטב ידיעתי, שומן הטרנס נוצר עקב הקשיה חלקית (שמנים מוקשים חלקית, כפי שמצוין לא-אחת על אריזות של מוצרים שונים).
הקשיה חלקית אינה מרווה (מלשון רווי) את כל חומצות השומן הזמינות, אלא רק את חלקן. משמע - חלק ניכר מחומצות השומן המקוריות נותר בלתי-רווי.
לפי מה שהבנתי, הצרה במקרים כאלה היא שהקשרים של חלק מחומצות השומן הנותרות, הבלתי-רוויות, משתנים בזמן תהליך ההקשיה מתצורת ציס (cis) לתצורת טראנס (חומצה אולאית -> חומצה אלאידית).
כיום מצליחים ככל הנראה להפחית את האפקט הצדדי הזה בשיעור ניכר יותר לעומת העבר - וזאת עקב המודעות שעלתה בעשורים האחרונים לגבי הנזקים מחומצות שומן הטראנס.
&nbsp
ההבדל העיקרי בהשפעה על הכולסטרול בין חומצות שומן רוויות לחומצות שומן טראנס, אם אינני טועה, הוא על ה- HDL. בשעה שגם חומצות רוויות וגם חומצות טראנס מעלות LDL, הראשונות מעלות גם את ה- HDL.
חומצות טראנס, לעומת זאת, מעלות את ה- LDL ומורידות את ה- HDL בו-בזמן. דהיינו, הכי רע שיכול להיות.
 
למעלה