בהחלט, אבל אפשר להכין את זה עם כל דבר
אם מקפידים על היחסים.
למשל אפשר להשתמש בחלב סויה אם מוסיפים לו שומן בכמות מתאימה והשומן יכול להיות שומן קוקוס מרגרינה או שמן (עדיף שמנים לא דומיננטים אלא אם כן את רוצה את הטעם שלהם-למשל שמן שומשום יכול לבוא טוב עם טראפל של חלבה....).
כמו כן עדיך להכין מראש אמולסיה (להכניס את השמן והנוזל לבלנדר לפני ששופכים על השוקולד) או מראש להכין בלנדר מוט ואיתן לערבב את כל התערובת כדי לקבל תערובת חלקה והומוגנית ככל האפשר (ככה עובדים המקצוענים...).
אני אתן לך עוד דוגמא ,
למשל חליטת בזיליקום, שופכים מים רותחים בכמות הרצויה על חופן מכובד של עלי בזיליקום, ואז טוחנים היטב למחית אחידה (אפשר להוסיף מיץ לימון), לזה מוסיפים שמן בכמות המתאימה, ואת זה לשפוך על שוקולד מריר או חלב אפשר לשלב עם חומץ בלסמי ועם תותים.
חשוב לא לערבב יותר מידי טעמים ושלא יהיו הזויים מידי, אם כי אין חכם כבעל נסיון מהבחינה הזאת, אני תמיד מנסה טעמים חדשים, ולפעמים זה עלול להייות לא טעים ואז צריך לזרוק.
אני מציעה לנסות תמיד בכמויות קטנות ובשוקולדים שונים, וצריך לקחת בחשבון ששוקולד חלב ולבן הרבה יותר מתוקים משוקולד מריר.