טראפלס פרווה - אפשרי?

א ו ר3

New member
טראפלס פרווה - אפשרי?

אני רוצה להכין טראפלס או כדורי שוקולד אבל זה צריך להיות פרווה..ואני ממש לא רוצה להשתמש בשמנת צמחית/מרגרינה. יש לכם רעיונות? מתכונים?

תודה רבה!
 

bali

New member
מנהל
אפשר לנסות להשתמש בחלב קוקוס

במקום בשמנת מתוקה.

מעבר לזה אין לי רעיונות לפי הדרישות שלך.

לגבי מתכון, כל מתכון בסיסי לטראפלס יתאים, פשוט להחליף את השמנת בחלב קוקוס בכמות זהה. הסמיכות של שניהם די דומה.
 

א ו ר3

New member
כן, דרישות מאתגרות


יש בסופרים חלב קוקוס ויש משהו שנקרא "קרם קוקוס" שלמיטב זכרוני הוא גם יותר סמיך..להשתמש בו..?
ואם נניח אני עושה כדורי שוקולד רגילים עם ביסקוויטים והכל- יש אפשרות להשתמש בשמן במקום חמאה? או שזה יהרוס את זה מבחינת מרקם.

תודה!
 

revavonet

New member
לא הייתי משתמשת בשמן

ובכלל יש חוקים לטראפלס ואמולסיות שונות.
אני צריכה לצאת, כשאחזור אתן לך תשובות יותר מפורטות
 

revavonet

New member
תשובות

תראי,שמנת 38% מורכבת מכ-60% מים ו40 % שומן
אז ניתן להכין "שמנת" למשל מ60% רסק תות ו40% שמן קנולה
וזו רק דוגמא. אפשר כל נוזל במקום המים וכל שמן במקום השמן של השמנת.
כימית זה צריך להיות בסדר. הוספת אלכוהול יכול להחליף קצת מהנוזל ומשפר טעם וחיי מדף ומרקם.
חמאה למשל היא 20% נוזל ו80%, שמן וניתן גם לשחק עם זה.
אפשר לשחק ולשחק גם עם כמויות קטנות-מה יכול להיות? אפילו תות וחמאה. אפשר שילוב. כל מתכון ניתן לתרגם לנוזל אחר ושמן אחר-אפילו בעוגות ובקרמל.
בהצלחה!!
 

revavonet

New member
בהחלט, אבל אפשר להכין את זה עם כל דבר

אם מקפידים על היחסים.
למשל אפשר להשתמש בחלב סויה אם מוסיפים לו שומן בכמות מתאימה והשומן יכול להיות שומן קוקוס מרגרינה או שמן (עדיף שמנים לא דומיננטים אלא אם כן את רוצה את הטעם שלהם-למשל שמן שומשום יכול לבוא טוב עם טראפל של חלבה....).
כמו כן עדיך להכין מראש אמולסיה (להכניס את השמן והנוזל לבלנדר לפני ששופכים על השוקולד) או מראש להכין בלנדר מוט ואיתן לערבב את כל התערובת כדי לקבל תערובת חלקה והומוגנית ככל האפשר (ככה עובדים המקצוענים...).
אני אתן לך עוד דוגמא ,
למשל חליטת בזיליקום, שופכים מים רותחים בכמות הרצויה על חופן מכובד של עלי בזיליקום, ואז טוחנים היטב למחית אחידה (אפשר להוסיף מיץ לימון), לזה מוסיפים שמן בכמות המתאימה, ואת זה לשפוך על שוקולד מריר או חלב אפשר לשלב עם חומץ בלסמי ועם תותים.
חשוב לא לערבב יותר מידי טעמים ושלא יהיו הזויים מידי, אם כי אין חכם כבעל נסיון מהבחינה הזאת, אני תמיד מנסה טעמים חדשים, ולפעמים זה עלול להייות לא טעים ואז צריך לזרוק.
אני מציעה לנסות תמיד בכמויות קטנות ובשוקולדים שונים, וצריך לקחת בחשבון ששוקולד חלב ולבן הרבה יותר מתוקים משוקולד מריר.
 

bali

New member
מנהל
קרם קוקוס הוא כמעט מוצק

חלב קוקוס הוא בסמיכות של שמנת מתוקה, עדיף חלב קוקוס.

ונראה מה רבבונת תענה בפירוט בהמשך, אני כמעט שלא מכינה דברים פרווה.
 

א ו ר3

New member
חלב סויה נשמע אחלה

יש גם שמנת של אלפרו מסויה, מעניין אם היא תשתלב טוב בדבר כזה.
 
אני יכולה לומר לך

שדווקא טראפלס הולך מעולה עם שמנת צמחית, הטעם של השוקולד דומיננטי ולא מרגישים שזה פרווה.
צריך לבחור שוקולד אריכותי וניתן להעשירק את הטראפלס באלכוהול או ציפויים
לגבי שמנת פרווה מוקצפת...פה זה כבר באמת עיניין רציני
 
למעלה