טרויה - דעה משלי (באיחור קל)

Y. Welis

New member
טרויה - דעה משלי (באיחור קל)

האמת שבאתי ל'סינמאקס' במטרה לראות את 'מחרתיים' (התרגום הנכון לסרט האסונות), אבל לרוע המזל הם החליטו להחליף אותו דווקא היום ב'טרויה', ומאחר ובאתי לסרט עם שני חברים שעדיין לא היו באולם הענקי, הלכנו לשם ולא לאולם הלא-מוכר שהציג את 'מחרתיים'. ובכן, יש בסרט הרבה יופי והשקעה סביבתית, וטרויה משכנעת מאוד - אבל היוונים ברובם לא. לא ברור מה הניע אותם ואיך עניין החטיפה גרם להם להגיע למצור. הבעיה הגדולה היא עם בראד פיט - מרשים ככל שיהיה (ובמיוחד בגילו - אני חושב שעדיין לא ראיתי על המסך מישהו בגילו שנראה כך - צעיר ב-15 שנים לפחות), לא ברור מה הוא עושה שם בכלל. כל עקרון הגיבורים שמתחרים אלה באלה *מטעם* האלים ובשמם (האלים כלל לא הופיעו בסרט, למרות שבהחלט הופיעו ב'איליאדה') חסר, ולכן כל התירוץ למאבק בינו להקטור לא קיים בעצם, והמאבק נעשה הרבה יותר פשטני - כל הדיבורים בסוף על 'לחיות בתקופתו של אכילס' לא ממש מובנים למי שלא התלהב מהדמות שלו כאן. אז הוא היה לוחם גדול והוגן - אבל זה הכל. אגב בסוף הסרט, אותו אניאיס שנראה מקבל את 'חרב טרויה' מידי פאריס, הוא אותו אחד שבפואמה ידועה מהתקופה הקלאסית, יחשב לנסיך טרויה שנמלט מהחורבן וייסד את רומא. מה שמקשר את הסרט לנושא הפורום הוא כמובן יכולת הקליעה בקשת של פאריס-אורלאנדו: בדיוק אותן פוזות כמו בסרטי הטרילוגיה. מעניין מה היה קורה לסרט הזה אלמלא הסרטים של ג'קסון... יש תחושה די ברורה שהתפקיד הזה נתפר עבורו. בסך הכל זו חוויה גדולה וקולנועית, אבל בלי די עומק או אוירה של מקום אחר, כמו שהיה בסרטי הטרילוגיה. אפילו שון בין מופיע זמן קצר מדי (ואולי יופיע יותר בהמשך), והשמלות הכחולות שלובשים הגיבורים לא מוסיפות במיוחד... אבל המשחק של אריק באנה ופיטר אוטול מוסיף מאוד, והרגעים שלהם הם מהטובים, יחד עם האקשן. אם לראות, אז בסינמאקס.

הממ...../images/Emo180.gif../images/Emo42.gif

אם הבנתי את הסרט, הסיבה שבגללה *כל* היוונים באים, היא כדי להלחם את מלחמתו של מנלאוס מלך ספרטה, כיוון שאחיו של מנלאוס, אגממנון, שלט על כמעט כל יוון. אז מנלאוס רוצה לנקום בטרויאנים בגלל שפאריס לקח את אשתו, ואגממנון רוצה פשוט לכבוש את טרויה, שנחשבת למכשול העקרי שלי בהשתלטות על יוון. ואכילס - אני חושבת שהוא בכלל בא להלחם בשביל אגממנון בגלל אודיסאוס. כי גם ממלכתו של אודיסאוס נכבשה ע"י אגממנון, אז אודיסאוס נאלץ לצאת למלחמה. והוא ביקש מאכילס שיבוא איתו, גם כי הם חברים, וגם כי אם אכילס יהיה איתם, סביר להניח שהם ינצחו. היה רק משהו אחד שלא הבנתי: בהתחלה, כשאגממנון בא למלך הזקן (
שחכתי איך קוראים לו) והם עושים קרב של שני הלוחמים הטובים ביותר, למה בעצם אז אכילס כבר נלחם בשבילו?

איזה זקן אחד אמר לו

שהוא יכול לסיים את המלחמה הזאת בהנפה אחת של חרב וכדאי שהוא יעשה את זה כדי לא להתחיל מלחמה ושכולם יחזרו הביתה בשלום.

Y. Welis

New member
הנאמנות של אכילס לא ברורה מספיק

וכל המניע שלו במלחמה לא מובהר בסרט - כדי להראות גבורה? להעיז בפני האלים? את מי הוא אמור להרשים? נראה שגם היוונים וגם הטרויאנים לא במיוחד מאמינים באלים, וכל זה שובר לגמרי את הרקע של האיליאדה - שם אכילס נלחם מטעם האלים ובשמם. הכוח שלו ניתן לו מהם, וכאשר הוא מנסה להתנגד להם, מגיע גם סופו. כל דבר שבני אדם עושים מקושר לרצון האלים. אם מורידים את הצד הזה של הסיפור ואת עניין הגורל, לא נשאר הרבה חוץ מהאקשן היפה (הרבה צלילי חרבות נשלפות - כמו זימרת החרבות בכמה סדרות פנטסיה) והתפאורה.

adva g

New member
../images/Emo45.gifמסכימה עם כל מילה

מאוד הפריע לי שהם סילפו המון מהסיפור המיתולוגי. בכלל, הסרט אומנם היה מהנה, אבל מאוד שטחי ורדוד (אני משערת שזה בכוונה, סרט הוליוודי קייצי אחרי הכל) וזה פספוס בעייני. יכלו לקחת את הסיפור הזה וליצור סרט שעוד היו זוכרים אותו אחר כך לדעתי.

s u c a r i a

New member
שאלונת - מי הם

אריק באנה ופיטר אוטול?...אני לא מכירה כל כך שחקנים בשמות...

aniviel

New member
ובהמשך למה שיובל אמר...

הקטור הוא אח של פאריס (אורלנדו) בסרט ופריאם הוא אבא של שניהם ובאמת לא ראו את שון בין מספיק

למעלה