טרול המדבר

Yaronimus

New member
טרול המדבר ../images/Emo58.gif

(זהסתם רעיון שלי) טרולי מדבר שוכנים במערות בחלקים היותר סלעיים ומסוכנים של המדבר. הטרול מומחה בכל מה שקשור במציאת מזון במרחבים המסולעים, והוא לא בוחל בשום דבר! בני אדם, שפני מדבר, תן פרא (מין סוג של כלב אבל גדול יותר ועם ניבים), נשרים, נחשים וחרקים ואכן, טרול רעב הוא טרול מסוכן. רגליו עבות כמו רגלי פיל ועורו עבה בשכבה של 20 ס"מ (כדי למנוע אובדן מים). הוא מסתמך על כוח ואינו קל תנועה (ולכן אינו נמצא במערות גבוהות יחסית אלא אם כן יש לשם גישה נוחה) והוא מצוייד ברוגטקה בלבד. צבע עורו צהוב והסיבה שהוא מתקיים היא שהוא יכול לשכב בחול שועות עד שהוא מרגיש שמגיע טרף מעליו ואז הוא לוכד אותו. הם חופרים במיומנות רבה. הטרול הוא יצור בודד המתקשר עם אחרים מבני מינו רק ע"מ להזדווג או להלחם על טריטוריה. לכל טרול טריטוריה עם מקור מים משלו עליה הוא שומר בקנאות, דבר שגורם לבעיה לנוודי המדבר המחפשים מים למקנה שלהם. יש מספרים שצעיר ועדר שלם נעלם במקום שבו שוכן טרול מדבר. טרול ללא טריטוריה הוא טרול משוטט. הם מתקשרים ע"י כימכלים שהם פולטים מגופם. פעם ב5 שנים חלה עונת הייחום של הטרול והם נאספים ליד מקור מים. זו תקופה רגישה מאוד, ומומלץ לא להיות בטווח מתחת לק"מ ממקום ההזדווגות. במהלך חודש עונת הייחום חל שינוי הומונלי בגופו של הטרול ועורו משתנה לצבע צהוב אפרפר, כדי למשוך את תשומת לבן של הנקבות. החיזור של הטרולים הוא בעצם טקס של מלחמה כימית של קביעת טריטוריה בין שני טרולים ולחר מכן לחימה עם טרולים אחרים. הטרול מגיב באגרסיביות רבה לסובב אותו עד תום עונת הייחום. זו התקופה שקבוצות טרולים פושטות על כפרים בסביבתם וקוטלים כל מה שבא לידהם. היבול מושמד, מקורות המים מתייבשים, ורבים נופלים חללים. לאחר תקופת הייחום, הטרול תופס "שנת חורף" (חודשי יולי אוגוסט) ואוגר כוחות. לא כדאי להעיר טרול. הריון ממוצע של טרול לוקח 5 חודשים שבתומן פולטת האם ביצה ובה "הרך הנולד" הבקיעה לוקחת עוד חודש. כשיוצאים העוללים לאוויר העולם הם נמלאים ברעב אדיר, ולא פעם יוצאת האם לקושש בכפרים מזון לצאצאה. תוך שנתיים גודל העולל ממשקל 500 ק"ג לחמש טון. עד לפה הגעתי. למישהו יש הצעות למפלצות מדבריות דמיוניות? שלכם ירונימוס

simons

New member
כמה בעיות שראיתי

יש כמה בעיות בטרול שלך: עור בעובי של עשרים סנטימטר (לבנאדם - כמה מילימטרים, אם אינני טועה) יעשה את הטרול כל-כך כבד באופן לא מציאותי, ומה גם ששכבה כל כך עבה של עור לא תמנע איבוד נוזלים בצורה אפקטיבית. אני לא אומר שהוא חייב להיות גמל, אבל באופן עקרוני מה שעוזר הכי הרבה כנגד איבוד נוזלים (ובעיקר - באגירתם) הוא שכבות ומאגרי שומן. לפי התדירות של תקופת הייחום אני מבין שאין יותר מידי טרולים, בייחוד אם בכל פעם ישנו רק צאצא אחד. אגב, אפשר לתמצת כמה וכמה קטעים ממה שכתבת - אתם לא רוצים להיות ליד טרול-מדברי בשום זמן שהוא, הוא פשוט לא נחמד. כמה שאלות שעולות: מה ההערכה של גודל אוכלוסיית הטרולים? למה ייצור ששוקל חמש טונות צריך להיות מצוייד ברוגטקה? אם כבר ייבחר לעצמו ייצור כזה בנשק(ואני מרשה לעצמי להניח שיש לו חשיבה פשטנית, אבל קיימת) וודאי ייקח את הדברים הפשוטים שנמצאים סביבו, כמו אלה מאיזה עץ שעקר, או סלע גדול. תחשוב על זה ככה ירון - האם ייצור שהיקף הזרועות שלו יותר גדול מאדם יתחיל להשתמש בקלע ולזרוק עליו אבנים קטנות? לא, הוא יכה בו.. כיצד הטרול צד, בעזרת מה? כמה זמן חיים טרולים כאלו? מה הגודל שלל ייצור כזה, אם הוא נולד במשקל חמש-מאות קילו (חתיכת ביצה) וגודל עד למשקל של חמש טונות. ובקשר למשחק - משחק במדבר הוא לא משחק ילדים. הסכנות במשחק במדבר הן רבות וברורות. בנוסף - הסביבה עצמה אינה נעימה מבחינה אקלימית. מלבד זאת, אני בהחלט בעד לנצל את מה שיש לנו, ובהחלט בעד היוזמה שלך באופן כללי.

Yaronimus

New member
על טרולים לוחמים ושאר ירקות ../images/Emo58.gif

נחמד שנותנים לי פידבקים. קודם כל לגבי המשחק במדבר. אני מאז שאני מכיר את עצמי, מתהלך במדבר יהודה ומטייל שם. הקטע הוא שביולי אוגוסט לא מומלץ לבצע את וורפורינג, בגלל התחפושות הכבדות.... חם וקשה. המדבר הוא לא לרכי הלב אבל הוא זירה מצויינת. צריך לבחור מסלול טוב ולא מסובך (לא נחל דרגות אם אתם מבינים) בשעות לא מסוכנות כמו ארבע בצהריים עד 10 בלילה. עלה לי רעיון נחמד שיש כמה צבאות של כמה מלכים, בעולם פגאני מדברי, השורץ מפלצות ושאר חורשי רעה. כל ממלכה מייצגת אל מסויים. המטרה הראשונית היא הגעה אל עיר הקודש כדי לקבל ברכה מכוהני העיר של האל הראשי____ (רצוי שם מקורי "ערבי") ולהביא לשם את הנסיכה בבטחה. בדרך התלולה הזו יש חבורות פירטים (שמנסים לשדוד כסף וציוד מהצבאות הממלכתיים)וטרולי מדבר, שינסו לדלל את הצבא שלך. כשהגעת לעיר, תחדשו כוחות במשך שעה, ותצאו למלחמה - לכבוש עיר אוייבת. הקטע הוא שבין הממלכות שהגיעו לכבוש את העיר, יש הסכם שמאגד אותן, אך כל אחת נפרדת מהשנייה, והן מתחרות מי תגיע לעיר ראשונה ותגנוב מההיכל המרכזי את האבן שנותנת כח לבעליה, זאת שחושלה באש אלף שנים ע"י אלי הגעש. וזה בעצם הבעייה בהסכם בין הממלכות, שכשתסיימנה את המלחמה (אחרי שלחמו בפירטים, טרולים ומגני העיר) הן (כמו סטלין צ´רצ´יל והשלישיש ההוא בברלין) יאלצו להלחם ע"י כח כדי להשיג את האבן. עד פה לגבי העלילה הבסיסית מאוד(!) ורק שלבוש הלוחמים הפשוטים כולל חרב מעוקלת, מגן וסמל על גבו (ואלי אפילו טורבן - שאם יש עליו אבן מיוחדת זה מצביע שהחייל הוא מפקד) ולבושו עשוי מבד נושם ובהיר(רצוי מאוד במדבר). ציודו כולל אוהל, המון מים, מזון, וגם נשק נוסף. (לכל קבוצה יש סמל והחפ"שים נושאים אותו על גבם, וגם לכל פלוגה יש נושא דגל, שמתנוסס למעלה.) בפעם הבאה אוסיף על לוחמי קודש ששמם מוג´הדין, שמסתובבים במדבר וידם בכל אבל הם מסתוריים מאוד (מזכיר את המג´אייה שבסרט המומיה). דבר אחרון בנושא זה- אני כן חושב שאפשר להתמודד במדבר, ואפילו קרבות פירטים בחיילים לאור הלבנה יכול להיות יותר מפתיע יותר מאשר היום. כשמתחילה החשיכה הצבאות יכולים לחנות מול העיר האוייבת ולהתחיל את הלחימה כעבור שעה. (בואו לא נשכח שגם הפיראטים רוצים את האבן). צבא שניצח בלחימה וקיבל את האבן יזכה לקבל עיר מבוצרת במשחק הבא. רצוי לשתות המון ולצרף לפחות מדריך שמכיר את האזור ואיש עזרה ראשונה אחד לצבא שלך (אני לא מנוסה בעניין, אז שיחליטו המנהלים). יש במדבר המון מבנים ישנים והסטורים שיתאימו אם אני לא טועה , ולא חייבים במדבר יהודה - אפשר גם טיפה יותר צפונה. טרולי מדבר באמת נחמד לקבל פידבק. בקשר לעורו של הטרול, התכוונתי ל2 - עד 1 סטימטר (לא יודע למה הוספתי 0....) כן לטרול בבטנו יש המון המון מאגרי שומן. עצים אין הרבה במדבר (אולי טרול מידי פעם מצליח למצוא עץ שיטה ולעקור אותו, אבל לרוב אין) הטרול משתמש במה שיש לו ובמקרה שלו עורות תנים על חבל עבה של גידי תן, שמתחברים לענפים עבים של עץ שיטה. הטרול אינו חושב בקטן. הטרול הוא לא ילד קטן, וכשאני אומר רוגטקה אני מתכוון ל רוגטקה שיורה סלעים של 10-20 ק"ג (קטלניים מאוד אם הטרול עם עיניו הקטנות מצליח בכלל לפגוע בך). הוא יכול לזרוק אותם, אבל הרוגטקה נותנת לו טווח זריקה גדול יותר ודיוק טיפה גדול יותר. הטרול מסתמך על עובדה מאוד פשוטה: אם הוא לא ברעב גדול, הוא יחכה בחול ויתפוס אותך. ואם הוא רואה אותך ממרחק הוא ינסה לצוד אותך. אם הוא פוגש אותך פנים מול פנים, זה כבר בעייה רצינית....יש לו שני אגורפים גדולים. הוא לא ישקוט עד שיהרוג אותך או ייתעייף. אם מכסים לו את העיניים הוא נרגע, אבל די קשה להתקרב לטרול מבלי שיריח אותך או יהרוג אותך (בסדר הזה). עוד נשק לקטל מרחוק הוא חניתות מעצים שהוא מוצא (לעיתים רחוקות) עם ראשי חנית עשויים מעצמות תן . רק לעיתים רחוקות הטרול מוצא להקת פילים, ואלה נמצאים בחלק המרוחק מאוד (צפון מזרח). איך נזהה מערה של טרול? המערה צריכה להיות גדולה מספיק בשבילו. בכניסה למערה יש עורות מעובדים שמתייבשים בשמש והמון המון עצמות!!! עצמות בכל מקום, וגם גללים ושתן (הוא לא יצור נקי). הטרולים לא מבזבזים כלום. אנשים חושבים שהטרולים מטומטמים אבל במוחם הם די דומים לניאנדרטלי (עם בעיות אגרסיביות) ומסוגלים לעבד עור, ולבנות כלי נשק, ושקי עור לנשיאת חפצים. אוכ´ הטרולים - למרות בדידותם - גדולה. רק שתדעו שכמו הנמר במדבריות, מזדווג הטרול בערך 200 פעמים בעונת הרבייה (הנמר - בערך 400 - אני לא משקר) אמנם אין 200 נקבות במפגש רבייה ממוצע, אבל יש מספיק. טרול ממוצע בוגר יכול להתמר לגובה 3-4 מטר (אפילו חמש ולעתים רחוקות מאוד - 6). אני די גרוע באומדן של מרחקים וגבהים עם הציבור סליחה... איך נכניס את הטרול למשחק תפקידים? שאלה טובה, שאין לי תשובה עליה כי : א. לא שיחקתי במשחק תפקידים לייב. ב. זה קשה. אני רק יודע שטרול מסוגל לקבל פגיעות רבות, וחצים ויתדות לא מסוגלים לו. אם למישהו יש עוד שאלות וירצה להוסיף אתם מוזמנים...

simons

New member
תהייה

לא הרסת קצת, בזה שגילית את כל העלילה וההתרחשויות?

Yaronimus

New member
תגובה והוספה

אולי אתה צודק, אבל אני אסביר גם מה קורה.... כמו שאמרתי - הצבא שהייתי רוצה ליצור - צבא הסהר הוא צבא של פליטים מעמק הירח אשר במדבר הירח. (הייתי רוצה שיהיה צבא כזה אבל אין לי יכולת כרגע ליצור אותו לבד בגלל שאני חייל כרגע.) הייתי רוצה שישתתף בלחימה מול ממלכות אחרות ב"דבר הבא". הרקע הוא שצבא הירח מחפש מקום לחיות בו ומכיוון שאין להם נחלה ממקום מוצאם ואחוזי המשאבים נמוכים במדבר בשביל ליצור עוד ישוב הם ברחו לצפון הירוק. בשביל להתנחל בצפון (מקום ישובן של הממלכות האחרות אני מניח) הם יצטרכו להלחם בממלכות היושבות (וזה מה שמביא אותם למשחקי הדבר הבא). אם (!) רק אם יקרה מצב כזה שתהיה הצלחה בקהילת צבא הירח - אז יש סיכוי שניקח את הצבא בחזרה למדבר הירח וננסה להשיב את כבודנו ונחלתנו (במקביל יווצרו ממלכות אחרות כדי שיהיה לנו במי להלחם) אז יהיה לנו בעצם עולם משלנו עם יריבים. וגם תמיד יהיו ברוכים להלכם בנו הצפוניים.... :) עכשיו - הסיבה שגיליתי על הלחימה במדבר הירח מקודם היא בעצם הבהרה של בעיות שכיחות וצפויות והגיוניות במסעות בארץ כזו שמלאה בפירטים ומפלצות, אבל כמעט אין סיכוי שזה יקרה.

למעלה