טרום חובה בגן רגיל (פרטי או עיריה) לילד בספקטרום

טרום חובה בגן רגיל (פרטי או עיריה) לילד בספקטרום

שלום הורים יקרים

אני מעונינת להעביר סקר על ילדים בני 4 שהיו בגן רגיל
.
תספרו לי בבקשה האם ילדכם היה עם סעיית (כמה שעות בשבוע) ?
או בלי סעיית (במקרה ועדיין לא היה מאובחן)? היה בגן עירייה או פרטי?
וגם באיזה קשיים נתקלתם?

אני שואלת כי בני בשנה הבאה אמור לעלות לטרום חובה ואנו רוצים להעביר אותו לחינוך רגיל אחרי שהוא היה שנה באלוטף והשנה בגן שפתי.
בני בתפקוד מאוד גבוה, היה בין החזקים גם בשפתי וגם באלוטף.

אנה תשתפו אותי כדי שיהיה לי מושג למה לצפות וממה לנסות למנוע..

תודה רבה !

yuliyuli1

New member
הכי חשוב זה מזל...

ליפול על גננת טובה וצוות שילוב טוב.
אז מעבר למה שכבר כתבתי במסרים:
לנו היתה גננת שלא היה לה בכלל ניסיון בשילוב ונורא פחדה מלהסתבך עם הפיקוח בכך שתרשה למנתחת ההתנהגות לצפות בו יותר מ 3 צפיות בשנה. בסוף היא קצת התרככה ונתנה לנו יותר צפיות.
הכי חשוב זה לדאוג לצוות שילוב טוב, ואם תוכלו לברר שהגננת מגוייסת לשילוב (למשל מוכנה לאפשר למנתחת ההתנהגות לצפות) זה גם יהיה מוצלח.
אגב - מסתבר שהקיטנות לא כפופות לחוק הגבלת מספר הצפיות אז אנחנו ניצלנו הרבה את הקיטנות (שמופעלות במסגרת הגן ולכן השילוב ממשיך גם שם).

איך אפשר לדאוג לגננת טובה?

לעבור גן גן ולשאול גננת?
לא כל כך מבינה איך עושים את זה

אצלינו בקיטנה\ צהרון אפילו להורים לא נותנים להכנס.
כאשר הורים מגיעים לאסוף ילד, הם ממתינים בחוץ מאחורי גדר ומחכים שיוציאו להם ילד.

yuliyuli1

New member
זה לא פשוט

ואני לא עשיתי את זה כי כאמור כשהילד שלי נכנס לגן עיריה לא ידענו שהוא בספקטרום,
אבל ממה שהבנתי מדברים עם גננות בגנים הקרובים.

לגבי זה שלא נותנים להורים להכנס - זה משהו אחר לגמרי ולא משליך כלל על אפשרות של להכניס צפיה של איש מקצוע.
בדרך כלל לא רוצים שהסדר בגן יופרע ע"י ההורים שנכנסים כי זה משפיע על הילדים וגם מפחדים שילדים יצאו החוצה בלי שמישהו ישים לב.

TikvaBonneh

New member
יותם לא היה מאובחן בגיל הזה

הוא היה בגן פרטי של 20 ילדים בשתי קבוצות, עשרה בני שלוש ועשרה בני ארבע. בגן נתנו לו הרבה חופש פעולה. בדרך כלל לא רצה לעשות את מה שכולם עושים והתעסק בפרוייקטים משלו. היה צוות גדול והוא נזקק להרבה השגחה. זה היה בארצות הברית. המעבר אחר כך לגן חובה, שהוא כבר במסגרת בית הספר, היה בשבילו הלם רציני.

את מתכוונת לחטיבה צעירה?

גם לי היה הלם רציני כשראיתי שזה 75 ילדים על מרחב קצת יותר גדול מכיתת גן רגילה...

TikvaBonneh

New member
לא, זה היה בארה"ב

בבית הספר היסודי יש שבע שכבות, כשהשיכבה הראשונה היא ילדים בגיל גן חובה. והשביעית כיתה ו. גן חובה הוא חלק מבית הספר בדיוק כמו שכיתה א היא חלק מבית הספר. בשיכבת הגן יש סדר יום כמו בכל השכבות - שיעורים והפסקות, ויושבים לשולחנות כמו בכל השכבות. הילדים עובדים בשיעור על דפי עבודה של מוכנות לכיתה א.

SMADAR55

New member
לא בדיוק מתאים אך בכל זאת משתפת

הבן שלי היה באלוטף , נראה לי שהכי גבוה בקבוצה. כבר אז התחיל שילוב חלקי בגן ויצו סמוך וכמובן שילוב הפוך.
לאחר מכן היה שנתיים בגני תקשורת שבהם היה בין הגבוהים (עברנו באותה תקופה עיר ולכן היה שינוי בגן). היו מוציאים אותו לשעות שילוב + כמובן שילוב הפוך. בשנה השניה שלו בגן תקשורת הייתה התלבטות אם להעבירו לשילוב יחידני והחלטתי על שנה נוספת בגן תקשורת . באותה שנה הוציאו אותו לכ- 10 שעות בשבוע שילוב.
בגן חובה עבר לגן רגיל במסגרת תכנית "השילוב הבטוח" של אלו"ט שבמסגרתה משלבים 2-3 ילדי PDD בגן רגיל. במסגרת התכנית אלו"ט מדריכה את הגננת והסייעת של הגן (בוחרים גם גננת שמעוניינת ומחוייבת לשילוב) , מקצים סייעת אחת עבור הילדים (מאגדים את שעות השילוב שלהם כך שיש מענה מלא לכל השעות בשבוע), הילדים מקבלים טיפולים במסגרת הגן - קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, טיפול רגשי ויש גם הדרכת הורים. זו כניסה יותר חלקה לשילוב . ההלם העיקרי עבורי היה כשעברנו לשילוב יחידני בבית ספר (פתאום לא הייתה את המעטפת התומכת של אלו"ט). בכל אופן, למרות המעבר ההדרגתי לשילוב, היו קשיים בגן החובה. בעיקר משום שהתעוררו קשיי הקשב והריכוז וקושי לעבור למסגרת עם הרבה ילדים (27 ילדים ).

התוכניות שאת מתארת נשמעות מעולה

אבל אני אף פעם לא שמעתי עליהם.

1) האם גן תקשורת שבנך היה בו הוא הטרוגני או לתפקוד גבוה?
2)איך מצאתם את התוכנית "השילוב הבטוח"? איך הצלחתם לקבל אותה?

תודה!

SMADAR55

New member
גן התקשורת הראשון היה הטרוגני. בגן השני

כולם היו בתפקוד גבוה. באותה שנה הוא שובץ לגן אחר ואחרי שהגננת פגשה אותו היא יצרה קשר עם העיריה ועדכנה אותם שהוא ברמה בהרבה יותר גבוהה משאר הילדים ותוך יום שינו לו את השיבוץ.
לגבי השילוב הבטוח- היא תכנית שקיימת כבר מספר שנים במודיעין ומאוד מצליחה. כל ההורים שומעים עליה במסגרת גני התקשורת.
התכנית קיימת גם בערים נוספות. אלו"ט מוכנים גם להיכנס לערים נוספות אך נדרש שיהיו מספיק ילדים לתכנית ויותר מגן אחד (זה מצריך מאיתם התארגנות מבחינת צוות מטעמם). פשוט יוצרים קשר עם אלו"ט ומבררים.

למעלה