טרום סוכרת בצבא

pacific11

New member
טרום סוכרת בצבא

איך הצבא מתייחס לסוכר גבוה - טרום סוכרת?

האם אתה טרום גיוס? או כבר בצבא?

השאלה היא מה זה טרום סוכרת? אילו ערכים ומתי?
והשאלה הכי חשובה, מה אתה רוצה? איך תרצה שיתייחסו לזה בצבא?

pacific11

New member
תגובה

לפני שנה פחות או יותר (סביר להניח יותר, לא זוכר בידיוק). עשיתי בדיקת דם שהראתה שיש לי 105. אחרי כמה זמן עשיתי עוד אחת הראתה 99.
לפני חודש עשיתי עוד אחת שהראתה 92. האחיות/רופא שבדק את זה לא אמר כלום, למרות שבבדיקת שהראה 105, המס' היה מסומן ובהדגשה.
הייתי אתמול אצל פסיכיאטר (שהוא רופא כמובן) בנושא אחר וסיפרתי לו, הוא אמר לי שאני חייב להיות במעקב רופא. הוא טיפה הרחיב ואמר שאולי דיאטה ולא לאכול דברים מסויימים, אך לא הרחיב יותר מידי.

הנתונים האלו לא סוכרת אך לפי הבנתי הם גבוהים ולא אופטימליים. אני בחור בן 18 עוד מעט 19, בלי עבר משפחתי כלשהו שקשור לזה ועסקתי בעברי בספורט.
אני כבר חייל בשירות קרבי כרגע בטירונות התגייסתי לפני טיפה יותר מחודש (עשיתי את הבדיקה האחרונה כמה ימים לפני הגיוס).

איך אני רוצה שיתייחסו? אני לא רוצה שהסוכר שלי יעלה ועוד כמה שנים אני אגלה סוכרת. הבנתי שנתונים כאלו יכולים להצביע על "טרום סוכרת" שהסיכויים לחלות בסוכרת גבוהים יותר.
אני לא יודע איך הצבא מתייחס במקרים כאלו לכן אני רוצה לברר.

תיקון גדול

מי לימד אותך את המילה סוכרת? מאיפה לקחת את הסוכרת?!
בדיקה אחת של 105, כנראה אחרי צום של לילה, ויש לך סוכרת??!

על מנת להרגע, ולרדת מהסוכרת, תבקש מהרופא שלך לעשות בדיקת A1C,
זהו ממוצע הסוכר התלת חודשי.

pacific11

New member
לא אמרתי שיש לי סוכרת

לא אמרתי את זה אף פעם, לא יודע למה נדבקת לזה.
אמרתי "טרום סוכרת" משמע לפני סוכרת. 3 תוצאות שלא יורדות אף פעם מה90 ואחת מעל 100 לבחור צעיר (שהאופטימלי הוא 87 אם אני לא טועה) זה קצת לא רגיל.
הרופא בעצמו אמר לי שאם פעם אחת היה לי מעל 100 אני צריך לגשת לרופא (לא זוכר מה אמר מילה במילה) ולבדוק את זה.
תוצאות לא מסוכנות אבל גם לא טובות במיוחד שיש לי כבר שנים כל הזמן תחושת צימאון וכאילו יבש בפה.
אני יכול לבקש רופא ומן הסתם ייקח הרבה זמן. לכן אני מתייעץ אתכם פה כדי לדעת אם מישהו מכיר את המערכת הצבאית בעניין הזה.

לא סוכרת ולא טרום סוכרת

מאיפה לקחת סוכר אופטימלי הוא 87 ?! 92 בצום של לילה זה גבוה?
לפני שנתיים היה לך 105. אי אפשר להגיד שזאת טעות במדידה, זה פשוט חד פעמי.

למה יש לי הרגשה שאתה מחפש דרך מילוט מהצבא? או מילוט "משרות מסוכן" ?
לא לוקח בצה"ל הרבה זמן להגיע לאנדוקרינולוג, בתאים שהדבר נחוץ.

pacific11

New member
למר סרקסטי

אתה האחרון שיכול שיכול לשפוט אותי. תחיה את החיים שלי יום אחד ואז אולי יהיה לך טיפת זכות לשפוט אותי. עשיתי הרבה דברים ועדיין עושה כדי להיות קרבי ותאמין לי שהייתי כבר יכול מזמן להתחמק משירות קרבי ואפילו שיחרור מצה"ל, אז אל תנסה לאבחן אותי ולרשום שטויות.
אני מנסה לא לכתוב באופן בוטה מידי אבל כבר מההודעה הראשונה שלך שמתי לב לעוקצנות שלך ולחוסר סבלנות. מעניין שאני בן 18 וצריך להגיד את זה לבן אדם שגדול ממני...
אני אפילו לא אטרח להסביר את עצמי בפניך.
שבת שלום.

pacific11

New member
כואב כן, נכון לא

אין לי מושג כ"כ למה התכוונת. אבל אם אתה חושב שאתה צודק, שיהיה. אני לא אתחיל להתווכח איתך.

IrisPeleg

New member
לדעתי 99 ו-105 זה אותו הדבר.

רק מהמחשבות אתה גורם לעליה וחבל.

האם יש לך עודף משקל רציני.
לפי מה שאני קוראת אתה בקרב, כך שפעילות גופנית לא חסרה לך וגם לא מתח נפשי.
אולי אפשר יותר אך אם לך עודף משקל ממה אתה חושש.

לצעירים בגילך יש בד"כ סוכרת סוג 1 שלא מתחילה ב-99 או 105.
כזה מתחיל זה פורץ בפראות ומתבטא בערכים גבוהים.

כפי שכבר יעצו לך, צא מהחרדות של סבתות ודודות. אתה לא שם (אם אין לך עודף משקל רציני).

בהצלחה

pacific11

New member
תגובה

דבר ראשון, למה כולכם חושבים שאני בחרדה מזה? שאלתי רק שאלה כדי להתייעץ, לא צריך להתחיל להרגיע אותי.
דבר שני, אני בטירונות. מתח נפשי -יש, זה אחת המטרות שם. כפי שאולי קראתם אני הלכתי לפסיכיאטר כי כן יש מתח נפשי ועוד דברים (שלא קשורים רק לטירונות, זה התחיל עוד הרבה לפני). אחת השאלות שהוא שאל זה האם יש בעיות גופניות. סיפרתי לו על התוצאה של הסוכר והוא די פתח עיניים ואמר שאני צריך להיות במעקב רופא/בדיקת רופא (זה המילים שלו! אל תתחילו עם ה"תירגע").

זהו פחות או יותר. כשרשמת "רק מהמחשבות אתה גורם לעליה" - זה נכון. המתח הנפשי שהייתי בו ועדיין בו (קשור לדברים אחרים) אולי גרמו / יגרמו לזה.

תומרונתם

New member
מנהל
מה שאיריס אמרה

צא מהחרדות של הדודות...

הערכים שמדדת הם אולי גבוליים, אבל אתה עכשיו בצבא ופעילות גופנית תהיה מנת חלקך גם אם לא תרצה - אתה כנראה יכול לישון בשקט... (אם יתנו לך!)

pacific11

New member
רגוע רגוע הכל בסדר

עניתי בהודעה הקודמת.

לגבי השינה.. גם זה גבולי

למעלה