טרום סכרת

tuku3

New member
טרום סכרת

בת 34, יש עודף משקל, ויש מעט מדי פעילות גופנית (יש גם שתי קטנטנות, משרות מלאות+, וחיים עמוסים בטירוף). אמי חולת סכרת.
בבדיקה תקופתית יצא לי גלוקוז בצום טיפה מעל 100, בבדיקה חוזרת גלוקוז 96 והמולגלובין A1C1 בערך של 5.8 שזה טיפה מעל הנורמה במכבי שהיא 5.7. האם זה אומר שאני במצב של טרום סכרת ?
כרגע הורדתי סוכרים גלויים (עוגות, גלידות, מתוקים וכו') ומשתדלת לאכול קמח מלא, אבל עדיין הרבה מהתזונה שלי היא פחמימות.
איך אני יוצאת מהמעגל ? בהינתן שבד"כ פשוט אין לי זמן לכלום ואני קונה סנדוויץ' או אוכלת בחוץ
יש עוד משהו שאני יכולה להוריד קטגורית ויעזור ?
תודה!

נשמע לי שאת אכן טרום סוכרתית

- הקטיני כמות פחמימות עד כמה שניתן.
עם סנדביץ אין הרבה מה לעשות פרט אולי שיהיה מקמח מלא (פתרון מאוד חלקי לבעייה) ולא לאכול את כולו,
אבל בארוחות של ממש להעדיף ככל הניתן ירקות, בשר, שומן מאשר פחמימות.
- מזון עם פחמימות יש לאכול עם שומן כלשהו, בתוכו (לדוגמא: חלב 3% ולא חלב 1%), או מחוץ לו: הוספת אבוקדו, שמן זית, שמן קוקוס, חמאה.
- תחליפי פחמימות בבית: אין אפשרות לקנות כיום בארץ מוצרי מאפה מוכנים דלי פחמימות (וגם אם היו, כנראה שהיו עולים הון תועפות), אלא צריך להכין, וזה זמן שאין לך.
- תפתחי מודעות: להתחיל לקרוא תוויות ולהבין כמה פחמימות יש בכל דבר, קראי על המחלה באתרים רפואיים, בפורומים או קבוצות. כנראה תגלי שיש עוד דברים שאת יכולה לעשות.
- דיאטטי אינו אומר בהכרח שזה מזון טוב לטרום או לסוכרתיים.
- עם כל הנ"ל, שמרי על הנאתך מהמזון. אם אינו מהנה, לא תחזיקי מעמד עם המגבלות שלקחת על תזונתך.
- פעילות גופנית: אם אין זמן לפעילות גופנית פרופר, נסי לשלב אותה ביום יום: מרחקים קצרים ללכת במקום לנסוע, לא לחנות ליד הבית\עבודה\קניון, אלא דווקא לתת לעצמך ללכת כמה מאות מטרים לכל כיוון, כשאפשרי מדרגות במקום מעלית, וכו'.
נסי לחשוב על פעילויות שתוכלי לעשות עם הקטנטנות שלך.
- רובנו עסוקים מאוד. תבדקי עם עצמך עד היכן את עסוקה, והאם\היכן את משתמשת בכך כתירוץ כדי להתנהל ללא מגבלות, ובכך מזניחה את בריאותך.
- זכרי שכל דבר שתעשי היום, יחסוך ממך הרבה יותר (כסף, זמן, מאמץ, מגבלות, מחלות) בעתיד אם אכן תחלי בסוכרת.
- הקטנטנות שלך יעדיפו שתשמרי על עצמך כיום כדי שתהיי בריאה בעתיד, גם קצת על חשבון תשומת הזמן המושקעת בהן היום.

tulkin

New member
את גבולית וזה אומר שעם מעט מאמץ

והשקעה, יש לך סיכוי לברוח מהמערבולת הזו.

הדבר הכי חשוב - פעילות גופנית. באמת. יותר חשוב מכל דיאטה שהיא. בדיוק היום אבו זקן נתן לינק למאמר שמראה שמספיק כמה דקות בודדות של פעילות גופנית ביום כדי להכניס אותך חזרה לנורמה.

הורדות קטגוריות מהתזונה זה התחום שלי:
1) להוריד כל המשקאות הממותקים. לשתות רק מים וסודה (תה וקפה בלי סוכר, למזלי אני פטור מהצרה הזו כי אני לא שותה תה וקפה). בלי מיץ תפוזים ואשכוליות, גם לא אלה הטבעיים, בלי קולה, ספרייט ודומיהם. רק מים וסודה.
2) להוריד לחם. היה על זה דיון כאן לפני כמה ימים. יש על זה ויכוח כמובן ואני אומר את דעתי בלבד. לחם מכיל המון פחמימות ומעט ערכים תזונתיים. הסיבה היחידה שהוא נכנס חזק לתזונה שלנו כי הוא נוח. נוח למרוח עליו משהו בשביל הטעם. נוח לשים בתוכו דברים בשביל אוכל לדרך. אבל אין לו ערך כשלעצמו. תורידי לחם החיים שלך ישתפרו פלאים.
כדי לקחת אוכל לדרך - תשתמשי בקופסת פלסטיקה קטנה עם מכסה הרמטי. ירקות קטנים חתוכים, אגוזים ושקדים גבינה קשה, ביצה, טונה. אבל בלי לחם

3) להוסיף המון ירקות. זה בדיוק התחום שבו אפשר לאכול באופן כמעט בלתי מוגבל. מלפפונים, פטריות, פלפל, כרוב, עגבניות, עלים למיניהם למי שאוהב, אפילו גזר (יש בו יותר פחמימות אז לא באופן בלתי מוגבל), וכו'... כמה שיותר, יותר טוב.

4) כשאוכלים מנות פחמימתיות (אורז, פסטה, תפוחי אדמה וכו'), להגביל את הכמות. לא לקחת תוספת שלהם, אלא להעדיף תוספת (אם חייבים) של מנות פחות פחמימתיות (עוד סלט, עוד ירק מבושל, עוד בשר)

לדעתי אם תעשי פעילות גופנית קבועה, גם אם מעטה, ואם תשני את התזונה שלך אפילו במעט לפי העקרונות הנ"ל - מצבך ישתפר פלאים.

ההצעה הכי טוב שאני יכול לתת לך...

אם חס וחלילה "תפרוץ אצלך סוכרת" התנהגותך תשתנה באופן מיידי. מאותו יום תתחילי להתנהג אחרת, בקיצור כמו סוכרתית.
הצעתי היא שכבר היום תתחילי להתנהג כמו שסוכרתי צריך להתנהג, ואז הסוכרת לא תפרוץ. אוכל בריא, ירידה במשקל, ופעילות גופנית מתאימה.

DDN

New member

אם רק הייתה לי את החוכמה לשנות את ההתנהגות כשהייתי בטרום סוכרת, אכן, כנראה גם אני הייתי נמנע מזה. . . .

מצטרף להנרי הנרי ולאחרים בשרשור

tuku3

New member
ממש תודה לכולכם !

התחלתי אכן לשנות את הרגלי (הקלוקלים ביותר...). סוכר אאוט, הרבה פחות פחמימות, ומלאות. נתתם לי אחלה טיפים, וירוקעיניים הפלת לי קצת אסימון שבאמת אני נוטה לקחת על עצמי עוד ועוד דברים אולי כדי להתחמק מלהשקיע בעצמי ובפעילות גופנית.... אני מקווה להיות חזקה ולהמשיך בכך ולהצליח להכניס לפחות טיפה פעילות גופנית.

למעלה