טרום סרטן צוואר הרחם תמיכה וגם ממי שעברה זאת|

זוקי47

New member
טרום סרטן צוואר הרחם תמיכה וגם ממי שעברה זאת|

אני בת 47+2ילדים.לפני כמה חודשים בעקבות פאפ שגרתי ,תגלה לי מצב של טרום סרטן צוואר הרחם עברתי ניתוח להסרת הנגע בתוצאות של הפתןלוגיה התגלה,שזה CIN-3 דרגה גבוהה של שינויים טרום סרטניים.שלב אחד לפני סרטן,וראו,שהנגע לא הוסר במלואו (נשארו שוליים מעורבים ) הרופאים אמרו לי,שיתכן בבקורת הבאה,שהיא בעוד שבועיים יראה שלא נשאר נגע מכיוון ,הם צורבים את השוליים .בל ייתכן שהנגע נשאר ויתכן גם ,יחזור כייון שהוירוס נשאר בגוף.אבל הבנתי מהם,שאפשר לטפל בנגעים אם יחזרו ,למנוע מצב,שמגיעים לסרטן דרך בקורות,כלומר ניתן להגיע לריפוי מלא.הבנתי גם ,שאם הנגע חוזר מספר פעמים ניתן לשקול כריתת רחם לאשה בגילי ועם ילדים.בינתיים.אני נמצאת במתח איום (שלא מפריע לי לישון ולתפקד)חושבת הרבה מה יהיה גורלי בנושא זה בעתיד אני מרגישה, שאני לבד בנושא. לא רוצה להטריד אחרים במיוחד ,שלא מבינים בזה הרבה וסתם מלחיצים,כל הזמן נכנסת לאינטרנט לקרוא בנושא .פוחדת מבקורת בבית החולים,שעלולה לגלןת או שנשאר הנגע או חזר או במקרה הטוב חוסל.מבחינה הגיונית אני יודעת ,המצב בשליטה,מצד שני משגע אותי המתח מהבקורת,ושגורלי נתון בזה ומפחדת מהתוצאות של הבקורת. מפחדת לעבור שוב ניתוח או כריתת רחם, מפחדת מסרטן למרות שאומרים לי ,שבמצבי ניתן למנוע מצב של סרטן. שאלתי היא כיצד אני יכולה להרגיע את עצמי בדבור עם עצמי כדי להוריד את רמת החרדה ופשוט להיות אופטימית יותר,וגם אם זה יחזור לי להחזיק מעמד ולא להתייאש.הרבה הרבה תודה על העזרה וההתייחסות, ואם יש משהי שעברה זאת, אשמח אם תשתף אותי בזה. הרבה תודה.יש לי ביום רביעי בקורת במרפאת צוואר הרחם ואני מתה מפחד מרגישה קצת דיכאון וחרדה . איך להרגע??????../images/Emo53.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif

זוקי יקרה, בוקר טוב.

אני בת 46, עוד מעט 47, ולי שני ילדים. שניהיה בריאים! אני קוראת את ההודעה שלך, ומאד מבינה ללבך. הסנכה השתכנה ממש בתוך גופך, וזה מפחיד ומבהיל ומערער את הביטחון. עד כה בטחת בבריאות שלך. גם עשית פעולות נכונות לשמור עליה. למשל, בדיקת פאפ. ועל כך כל הכבוד לך! כי עם כל הקושי והחרדה, יש כל כך הרבה חסדים במצב שלך, ראוי לציין חלק קטן מהחסדים הללו: 1. גילית את הבעייה בזמן. 2. בכל מקרה, ניתן להגיע לריפוי מלא לגמרי. 3. יש לך ילדים, שיהיו בריאים. 4. למרות שאת פוחדת מביקורות בבית החולים, את קמה והולכת לבדיקה ועושה מה שצריך כדי לשמור על בריאותך. 5. למרות עדינות הנפש שלך והחשש שלך להטריד אחרים, את אוזרת אומץ ופונה לבקש תמיכה ועצה ומידע. 6. את חיה בדור שבו יש טכנולוגיה מתקדמת מאד לטיפול, אבל גם חזרה לידע עתיק של רפואה משלימה, דמיון מודרך, וכדומה. אני עצמי לא עברתי במצב שאת מתארת, אבל יש לי קרובת משפחה מאד יקרה לי שעברה את המצב הזה, והיא בחורה צעירה ויפהפיה ומוכשרת, וברוך השם עברה בשלום וממשיכה בחייה, וחלק מחייה כיום הוא לחפש מידע בנושא ולהפיץ לכמה שיותר נשים את המידע שהיא חושפת. את נמצאת כעת בניסיון, והניסיון הוא לנהל את עצמך נכון מול מצב בריאותי. חלק מהניהול הנכון את כבר עושה, בבדיקות שגרתיות ובהקפדה על ביקורות וחיפוש מידע ותמיכה. והחלק השני הוא לזכור שמצב בריאותי כזה או אחר הוא חלק מהחיים, והוא לא מגדיר אותך כלל וכלל. את אותה זוקי שמתמודדת נכון ושגרתי עם עניינים שונים בחייה, והנה נוסף עניין חדש להתמודד עימו. לא פחות, אבל גם לא יותר מזה. ומצוותך הגדולה היא לשמור את חייך ובריאותך למענך ולמען ילדייך, וכן לחזור ולהיות בשמחת חיים. אחת המתנות של מצבים מהסוג הזה היא התחושה כמה טוב לחיות. וכשהבריאות משתפרת מרגישים את החיים פועמים בעוז עם כל עלה ופרח וציפור מצייצת. ומה שהיה מקודם שטוח ואפור, מקבל עומק וצבע ועוצמה. חפשי מידע על שימוש בדמיון מודרך. יש על כך מידע רב באינטרנט, וכן ספרים שונים מצוינים בחנויות הספרים. גישה נכונה ושילוב נכון של רפואה קונבנציונלית עם דמיון מודרך ואולי גם רפואה משלימה, זהו פיתרון מנצח. כל טוב, ואנחנו כאן איתך ../images/Emo140.gif

שלום זוקי.../images/Emo13.gif

אני מציעה לך לקנות ספר כל שהוא העוסק בדמיון מודרך או בכל מה שקשור לעבודה על התת מודע. ישנם ספרים רבים המביאים סיפורי ביוגרפיות של אנשים שריפו את עצמם רק בכוח המחשבה. יהיה לך מעצים לקרוא ספרים מסוג זה. שתפי אותנו בתרגילים שאת לומדת, ונוכל גם אנו לתרום מידיעותנו. ככל שתקדימי להרגיש-לחשוב-להיות חיובית כלפי עצמך כך ייטיב המצב. בהצלחה ולבריאותך אמן! אלינור. נ.ב גם טיפול גוף נפש להרגעת מערכת העצבים יתרום להרגשתך הכללית. ממליצה בחום.

למעלה