טרום סרטן צוואר הרחם../images/Emo53.gif

זוקי47

New member
טרום סרטן צוואר הרחם../images/Emo53.gif

אני בת 47+2 ילדים. לפני כמה חודשים בעקבות פאפ שגרתי ,תגלה לי מצב של טרום סרטן צוואר הרחם, שנגרם על ידי נגיף הפפילומה, HPV. עברתי ניתוח להסרת הנגע בתוצאות של הפתןלוגיה התגלה,שזה CIN-3 דרגה גבוהה של שינויים טרום סרטניים.שלב אחד לפני סרטן,וראו,שהנגע לא הוסר במלואו (נשארו שוליים מעורבים ) הרופאים אמרו לי,שיתכן בבקורת הבאה,שהיא בעוד שבועיים יראה שלא נשאר נגע מכיוון ,הם צורבים את השוליים א.בל ייתכן שהנגע נשאר ויתכן גם שיחזור כייון, שהוירוס נשאר בגוף.אבל הבנתי מהם,שאפשר לטפל בנגעים אם יחזרו ,למנוע מצב,שמגיעים לסרטן דרך בקורות,כלומר ניתן להגיע לריפוי מלא.הבנתי גםשאם הנגע חוזר מספר פעמים ניתן לשקול כריתת רחם לאשה בגילי ועם ילדים.בינתיים.אני נמצאת במתח איום (שלא מפריע לי לישון ולתפקד)חושבת הרבה מה יהיה גורלי בנושא זה בעתיד אני מרגישה שאני לבד בנושא. לא רוצה להטריד אחרים במיוחד שלא מבינים בזה הרבה וסתם מלחיצים,כל הזמן אני נכנסת לאינטרנט לקרוא בנושא .פוחדת מבקורת בבית החולים,שעלולה לגלןת או שנשאר הנגע או חזר או במקרה הטוב חוסל.מבחינה הגיונית אני יודעת ,המצב בשליטה,מצד שני משגע אותי המתח מהבקורת,ושגורלי נתון בזה ומפחדת מהתוצאות של הבקורת מפחדת לעבור שוב ניתוח או כריתת רחם מפחדת מסרטן למרות שאומרים לי שבמצבי ניתן למנוע מצב של סרטן. שאלתי היא כיצד אני יכולה להרגיע את עצמי בדבור עם עצמי כדי להוריד את רמת החרדה ופשוט להיות אופטימית יותר,וגם אם זה יחזור לי המצב הטרום סרטני אז להחזיק מעמד ולא להתייאש הרי אפשר לטפל בזה.הרבה הרבה תודה על העזרה וההתייחסות . ואם יש נשים, שעברו או עוברות את זה, שרוצות לשתף אותי ויכולות לתרום לי מהניסיון שלהם, אשמח לקבל תמיכה, מידע ,חזוק ועדוד הרבה הרבה תודה למתייחסים.

CIN

לפי התאור און לך סרטן ונראה שאם את בפיקוח מומחה גם לא יהיה לך סרטן במצב של CIN3 אם את בפיקוח של מומחה ואם השוליים גקיים הסיכוי לההופעת מחלה נמוכים ביותר כי התהליך איטי וניתן לאתרו במעקב. אם בכל זאת את מודאגת תמיד ניתן לכרות הרחם ואם תרצי תוכלי חלהעזר בפסיכולוגית לפי תאור המעקב נראה שאת בפיקוח טוב לכן פני לבדיקה הנוספת ואם יוכת שהאזור נקי תוכלי להרגע הסיכוי למחלה אצלך נמוך משל אישה שלא בפיקוח

למעלה