טרוניית לקוחה מסוג חדש

טרוניית לקוחה מסוג חדש

נתקלתי בדיון הבא, שהחל בעקבות מקרה שקרה לבתה של פותחת הדיון: היא הצטרפה לחברתה לקנות נעליים בחנות של הדוד של החברה, ובעוד החברה - האחיינית קיבלה הנחה יפה, היא עצמה לא קיבלה שום הנחה. האמא אומרת על כך שמצד אחד הוא לא חייב לה כלום, ומהצד השני מרגישה שנעשה כאן קטע לא יפה.

מרבית התגובות מצדדות במוכר, למרות שמבינים את התחושה הלא נעימה. התגובות המצדדות, איתן אני מסכימה, גורסות שזה לא לגיטימי לצפות להנחה, כי מדובר אחרי הכל בפרנסה של אותו דוד, והוא לא יכול לעשות הנחה לכל מי שמכיר/כל מי שהאחיינים שלו מכירים. בתור מי שגדלה ביישוב קטן ונהגה לבצע קניות בחנויות מקומיות שבעלי העסקים היו אנשים מוכרים, כולל הורים של חברים, אני יכולה להעיד שאף אחד לא ייחס את היעדר ההנחה במקרים כאלו לחוסר הוגנות ויותר מזה - אנשים באזור נהגו לבצע קניות אצלם ולא אצל אחרים במחירים דומים, כי המטרה הייתה לסייע לפרנסה של אותם אנשים שאנחנו מכירים.

רובינו לא בעלי עסק, אבל אני מניחה שיצא לכם להיתקל פה ושם בלקוחות מוכרים שציפו ליחס מועדף בגלל שמכירים אתכם, דברים שגם אם היו בגדר האפשרי, היו לא בהכרח לגיטימיים. בנוסף, יש הבדל בין לסדר הנחה/הטבה לבן משפחה מדרגה ראשונה, לבין לסדר דבר דומה לחבר של השכנה, למשל.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו אכן פרנסתו, והיא סיפקה לו פרנסה כפולה...

אפשר היה לפרגן לה בקטנה רק בשביל ההרגשה הטובה שלה, והוא לא היה יוצא נפסד מזה. כרגע היא אמנם קנתה אצלו שני זוגות אבל יצאה ממורמרת ולכן כנראה לא תחזור אליו שוב... לא היה שווה לוותר על כמה גרושים כדי שהילדה תצא מהחנות עם חיוך על הפנים? אחרי הכול, לא מדובר במישהי מהשכונה, אלא בחברה טובה של קרובת משפחה שהגיעה איתה במיוחד דווקא לחנות שלו.

אני לא טוענת שהוא היה צריך לתת לה הנחה, שיעשה מה שהוא מוצא לנכון; אני רק טוענת שהנימוקים "זו הפרנסה שלו" ו"אם הוא יעשה לכולם הנחה הוא לא ירוויח" מוגזמים ומוקצנים בסיטואציה. החברה הטובה של האחיינית שבאה במיוחד לקנות שני זוגות היא לא "כל אחד" ולא "כולם", ומשהו קטן, אפילו רק למראית עין, היה מפרנס אותו בכבוד לא פחות וקונה לו לקוחה נאמנה גם לשנים הבאות.

t o m a k

New member
לי קרה משני הצדדים..

דוד של אמא שלי ז"ל היה נהג של קו אוטובוס שהייתי משתמש בו הרבה ונתן לי לעלות על האוטובוס בלי לשלם (כי אני הבן של האחיינית שלו) ומחברים שלי דרש תשלום.. אני יכול להבין למה זה לא נעים אבל פה זה נפוטיזם לא מזיק ואני חושב שזה הגיוני שהוא ייתן לאחיינית שלו הנחה ולא לחברה.. אולי זה השרה לה תחושה רעה אבל שתבין שהיא כמו כל שאר הלקוחות זה לא שהוא ספציפית החליט שהיא בלבד לא תקבל הנחה..
בתור נציג ש"ל בחברת אשראי היו את אלה "אני לקוח נאמן כבר שנים" (נציגים וותיקים יודעים שזה אומר "אתם יחסית זולים"/"אין לי כוח לעבור לחברה אחרת") שמצפים להטבות שאני לא ממש יכול לתת ואחד מהאהובים עליי:
<מתקשר ב-5 ורוצה שנשנה לו את החיוב של הכרטיס מה-15 לראשון בחודש>
אני: אין בעיות זה יכנס לתוקף בחודש הבא
לקוח: מה? אבל אני לא רוצה לשלם ב-15 אלא בראשון
אני: אין בעיה אבל החודש עדיין לא שילמת את האשראי ואין אפשרות שחודש שלם לא תשלם את האשראי בגלל ששינית את יום החיוב..
לקח: אתה לא יכול לעשות איזו ג'סטה? אני לקוח שלכם כבר שנים...
ניחשתם נכון - החיוב נשאר ב-15 בסוף השיחה...

trilliane

Well-known member
מנהל
זה שונה; נהג אוטובוס אינו עצמאי ולא קובע מחיר

למיטב ידיעתי אסור לו להחליט שהוא לא גובה תשלום מנוסעים, לא משנה עד כמה הוא מכיר אותם. לבני משפחה מקרבה ראשונה יש בד"כ נסיעה חינם; אני חושבת שמבחינה חוקית גם אתה היית אמור לשלם לו, אבל אני מניחה שהוא הימר שלא תהיה בעיה.
זה דומה גם למקרה השני שתיארת, בתור שכיר בתחתית הפירמידה (הייתי שם שנים רבות), אתה פועל לפי הנחיות ונהלים, אין לך סמכות לעשות מה שבא לך, אתה לא יכול לחלק סתם הטבות, לתת פרוטקציה או "לעשות מחיר".

הדבר שונה כשמדובר בבעל חנות, הוא בעל הבית, הוא קובע את המחירים והוא יכול להחליט לעשות הנחות כרצונו. כשאתה מגיע במיוחד עם אדם מקורב (שהביא אותך דווקא לחנות הזאת ולא לאחרת) אתה לא רוצה להרגיש "כמו כל הלקוחות", זו בדיוק הנקודה... אם היא כמו כולם, היא לא חייבת ללכת דווקא אליו, בפעם הבאה היא תלך לחנות אחרת כמו כולם.

אתן לך דוגמה אחרת: אמי עובדת בבית עסק קטן כבר שנים רבות. שכירה, לא מנהלת ולא בעלת הבית; אבל אם היא מביאה (פה ושם) לקוחות מטעמה (קרובי משפחה, חברים, לפעמים גם חברים שלי שהפניתי אליהם) הם מקבלים (מהבוס שלה, לא ממנה) מחיר מיוחד, כי הם מקורבים אליה והגיעו דרכה (ואחרת לא היו מגיעים לשם בכלל, כנראה). אם אין אפשרות לתת הנחה, מציינים מראש, שיבינו שזה המחיר ויעשו את השיקולים שלהם; לא מעמידים מכרים בפני מצב לא נעים.

t o m a k

New member
יש משהו במה שאת אומרת..

אני כמובן התעקשתי לשלם לו אבל הוא אמר שזה בסדר..
כל מנהל עושה מה שנראה לו לנכון, אני מבין למה הטבה הייתה נותנת לה הרגשה טובה והיא כנראה הייתה הופכת להיות לקוחה קבועה אבל מקרים מסוג זה נחשבים כאקסטרה ואני חושב שפה המנהל היה בסדר...

trilliane

Well-known member
מנהל
הוא לא היה לא-בסדר; הוא היה צודק אבל לא חכם

אם לקוח יוצא מהעסק עצבני ומבואס, כנראה שנותן השירות לא עשה את מלאכתו על הצד הטוב ביותר (כמובן, יש גם מקרים של ציפיות לא ריאליות, אבל לא נראה לי שזה המקרה). יש לא מעט חנויות שבהן יעשו לך הנחה רק מעצם העובדה שקניתי שני זוגות, בלי להכיר אותך בכלל, או שיבואו לקראתך רק מעצם העובדה שאתה לקוח נאמן ורוצים לשמר אותך. פה מדובר בנערה שהגיעה דווקא אליו במיוחד כי היא חברה טובה של קרובת משפחה, קנתה שני זוגות, וכלום? אפילו לא הנחה סמלית? (לאחיינית הוא נתן 25%, אז נגיד היה נותן לה 10%, אפילו פחות, ולו רק בשביל ההרגשה הטובה של הילדה) יש בזה אפילו משהו טיפה מעליב.

t o m a k

New member
אנחנו באותה דעה

אני מסכים איתך.. היה נחמד אם הוא היה נותן הנחה..

או שהיה נותן איזו מתנה

אביזר נלווה או משהו... משהו שיש בחנות נעליים ולא עולה לו הרבה, בשביל ההרגשה.

אבל אני עדיין מבינה למה הוא לא עשה את ההנחה, ולדעתי החלק הבעייתי כאן היה שהוא עשה את ההנחה לאחיינית ליד החברה - במקומו לא הייתי מחצינה את זה, או שאומרת לאחיינית שהוא כבר יגבה את התשלום מההורים שלה.

סיפרתי שבזמנו כשגרתי ביישוב קטן ביצעתי לא מעט קניות בעסקים מקומיים - חנות המתנות המקומית הייתה בבעלות משפחה של בן כתה שלי, ושם תמיד נקנו המתנות לימי ההולדת של כל ילדי האזור. לקראת יום ההולדת שלו באתי וביקשתי סיוע בבחירת מתנה, במקרה הוא נכח שם ואמא שלו ישר אמרה לו שיעוף מהחנות כדי "לא להרוס למרצי את ההפתעה", והדודה שלו עזרה לי לבחור משהו מתאים לא מאוד יקר שהוא גם יאהב, והאמת שזה הרגיש קצת אבסורדי... אני חושבת שהרוב המוחלט של המתנות שהוא קיבל הגיעו מהחנות הזאת. היה יכול לעשות רשימת מתנות כמו שעושים בחו"ל לחתונות...

rasmus girl1

New member

מזכיר לי שהיינו ביסודי וכולם היו קונים מתנות בהפנינג, זה היה מגיע למצב ש3-4 ילדים היו מביאים את אותה מתנה ואז הילד יומולדת היה משחזר את המתנות ומביא אותם למישהו אחר..

למעלה