טרזודיל

לימה1

New member
טרזודיל

שלום, אני בת 22, עקב נדודי שינה חמורים רופאת משפחה רשמה לי נוקטורנו. לקחתי אותם תקופה מסוימת ולאחר מכן הלכתי לפסיכיאטרית שאמרה לי להוריד אותם בהדרגה ולקחת טרזודיל במקום. היא אמרה שהכדור אינו ממכר ובמינונים נמוכים הוא משמש לטיפול בבעיות שינה ולא לטיפול בדיכאון, כמו שכתוב על הקופסא. לפני כשבוע בערך הורדתי לגמרי את הנוקטורנו ונשארתי רק עם הטרזודיל, המשכתי לישון טוב כמה ימים אך משילשום שוח חזרו לי נדודי השינה. כמה דברים שאולי חשוב לציין: את הנוקטורנו לקחתי בערך במשך חודשיים וחצי והגעתי עד למינון של כדור וחצי של 3.75. את הטרזודיל אני לוקחת כבר בערך חודש וחצי, כדור וחצי של 0.5).עשיתי בדיקה במעבדת שינה ולא נמצאה כל בעייה רפואית, המליצו לי לקחת כדורים ממשפחת SSRI.דבר נוסף- יש לי עבר של הפרעות אכילה. כיום אני מרגישה בסדר חוץ מעניין החוסר שינה שמקשה מאד על תיפקודי. אני בטיפול פסיכולוגי (המטפלת שלי היא זו שהמליצה לי ללכת למעבדת שינה) שאלותיי הן: (1)האם לאחר תקופה הטרזודיל גם מפסיק להשפיע כמו שקרה עם הנוקטורנו? כלומר, הגוף מתרגל אליו? (2)אם אני לא סובלת מדיכאון אז זה כדור שמתאים? הרי הוא מטפל רק בסימפטום וברגע שהגוף מתרגל להשפעה המרדימה של הכדור הוא לא יועיל יותר (3)אם כבה יומיים שוב איני ישנה כמעט יכות להיות שזה יחזור שוב להיות טוב או שזה אומר שהכדור כבר לא יעזור, האם יש להעלות מינון?? (4)האם הוא ממכר? ניתן לקחתו לאורך זמן? (5 )אני נמצאת שעות במיטה ומידי פעם אני נרדמת, רק כך אני איכשהו אוגרת כוחות. בקרוב אני חוזרת ללמוד ואצטרך לקום מוקדם שוב, לא אוכל "לבלות" כל כך הרבה זמן במיטה וחסך השינה שלי עוד יותר נוראי. מה לעשות!?!!? ממש מיואשת): תודה רבה!

נדודי שינה

שלום כרופא אאג קשה לי לתת מענה לשאלות מאד ספציפיות שלך לגבי סוגים של כדורים שאני לא מכיר (פשוט לא כותב מירשמים לכדורים אלו) יש להתיעץ עם אחד או יותר רופאים שמכירים את סוגי התרופות האלו ושלאול אותם בדיוק אותם שאלות (רופא משפחה, נוירולוג, פסיכיאטר) בהצלחה

למעלה