טרטור בידי המערכת

roksan5

New member
טרטור בידי המערכת

שלום, זומנתי למילואים בתחילת אוגוסט. 3 שבועות לאחר הגעת הצו המקורי קיבלתי צו חדש למילואים בסוף אוגוסט ( דחו לי את המילואים ). לתאריך החדש ( סוף אוגוסט ) היה לי כבר כרטיס טיסה לחו"ל. ביחידת המילואים שלי לא הסכימו שאני אטוס וחייבו אותי להתייצב למילואים. נאלצתי לבטל את כרטיס הטיסה ( כידוע ביטול כ. טיסה עולה 25$. עד עכשיו לא חייבו אותי אבל זה יכול עוד לקרות ). יומיים ( !! ) לפני תחילת המילואים קיבלתי צו זימון חדש לתחילת נובמבר - שמבטל את הצו הקודם ( שימו לב, שינוי מילואים בפעם השלישית בתוך חודשיים וחצי ). יש לציין שהצו האחרון ( זה שקיבלתי יומיים לפני המילואים ) לא הגיע בדואר רשום או משהו כזה ותאורטית יכלתי לא לקבל אותו או לקבל באיחור ואז הייתי נאלץ להתייצב למילואים כמו טמבל למרות שאין צורך בי במילואים. זאת הפעם השלישית שאני מודיע לבוס שלי שאני יוצא למילואים בשלושה חודשים האחרונים ויש לציין שהוא לא ממש אהב את הידיעה. כמו כן המעסיק שלי צריך להביא מחליף עבורי בכל פעם שאינני נמצא וההכשרה של מחליף עולה לו כסף רב. כל פעם אני נאלץ לבטל שלושה שבועות ( פגישות/ארועים בלו"ז שלי בעקבות המילואים ) וכל פעם הם דוחים מחדש את המילואים. המילואים אליהם אני מוזמן הם קורס בן שלושה שבועות. הצו החדש שקיבלתי לנובמבר נופל לי על לימודים ( אני סטודנט ) אני לא יכול לקבוע לעצמי טיסות/ארועים/פגישות כל פעם מחדש כי הם סוגרים לי שלושה שבועות בלו"ז.... תאורטית אני אמור לשלם 25$ על ביטול כ. הטיסה. מה אומר החוק בקשר לזה ? מותר להם לבטל/לדחות/לעדכן מילואים כמה פעמים שהם רוצים ? יש לציין שכל פעם קיבלתי אתראה של 60 יום. למי עלי לפנות ע"מ שיבטלו לי את המילואים בנובמבר ובכלל לחודשים הבאים עד שארגיע קצת את הבוס ? ברור לי שאני יכול להגיש ולת"ם וכאלה אבל נראה לי מוזר שאני מוחזק כ"בן ערובה" בידי הקצינת קישור שלי שעושה מה שבראש שלה. האם נקח"ל יכול לעזור במקרה כזה גם אם קצינת הקישור לא עשתה שום דבר נגד החוק ? אנא עיזרו למילואימניק שבוז.... תודה

קונג

New member
מספר דברים:

1. אם היה לך כרטיס טיסה לפני שקיבלת את הצו, אתה שולח אליהם את הקבלה ממשרד הנסיעות עם התאריך והם בהחלט יכולים ללכת ולחפש את עצמם. 2. מותר להם לדחות לך את הקורס עם התראה מתאימה לפי החוק. אם יש לך מפקד ישיר מילואימניק, הרבה יותר קל לשחק לו על המצפון מאשר סדיר. 3. זה שלא התקשרו אילך והודיעו לך על הביטולים זה לא בסדר ואתה בהחלט יכול קצת לשחרר קיטור על הקישור (לא עוזר, אבל הרגשה נפלאה!) 4. בנוגע לדחיית השירות, הכי טוב זה לדבר עם המפקד הישיר. במידה וזה לא עוזר, תפנה לולת"ם דרך המעביד שלך. 5. לבסוף, שירות של 21 יום בנוב' סוגר לך כל אפשרות לזימון נוסף עד סוף שנה"ל הבאה, ויתן לך קצת שקט. בהצלחה.

roksan5

New member
שלחתי להם את כרטיס הטיסה

כשהתקשרתי לבדוק הם אמרו לי שזה לא מאושר ואני חייב להתייצב למילואים. לצערי קצינת הקישור היא בעצם המפקדת ( היא מזמנת לקורסים ). היא סדירה.

קונג

New member
אם יש לך כוח

תתבע את הצבא. היא בהחלט עברה על החוק ואתה בהחלט יכול לצפות להחזר. השאלה היא האם בא לך לטרטר בשביל 110 ש"ח.

ishpuz

New member
ללכת לחפש את עצמם? בחלום!

קודם כל, שלום. אני חדש פה בפורום. סטודנט, מילואימניק שהיה גאה, משרת כמש"ק מודיעין בצנחנים. קצינת הקישור הנוכחית שלי היא, מחוסר מילים אחרות - נ_ב_ל_ה! לפני יותר מחודש נשלח אלי צו לתאריך בו איני בארץ. לא תרגיל קריטי או משהו דומה. הקצאה לתעסוקה פיקודית. ניסיתי כמובן להשיגה בטלפון במשך יותר משבועיים, אך בעידן רווי תקשורת כשלנו קצת קשה להשיג את הגברת. מעניין. אותי אפשר להשיג בכל שעה בשלוש דרכים שונות לפחות. אחרי תלאות רבות נעניתי על ידי המש"קית שלה, כשהיא עצמה ברקע מסרבת לקום ממקום רבצה ולענות לטלפון אלא אומרת למשק"ית מה להגיד לי. היא לא הייתה מוכנה לקבל פקס ודרשה שאבוא ליום הראיונות. בעיה קטנה - ביום הראיונות אני כבר לא בארץ! אך אותה זה לא מעניין - מסרבת לטפל בעניין לפני יום ראיונות. הצלחתי לארגן דרך חיילת המשרתת באותו בסיס שטופס הטיסה שלי יגיע אליה ידנית. אך היא סירבה לקבל אותו בטענה שככה לא עובדים!!! אותה חיילת מאותו בסיס, אגב, סיפרה לי שבאותו משרד קישור בדרך כלל לא נמצא כמעט אף אחד. ולא בגלל שהן עסוקות במטלות במקום אחר. הן פשוט לא טורחות כמעט להגיע לצבא. כך גם במשרד קצינת כ"א מילואים אוגדתית. אין לי דרך להתלונן על כך בלי לחשוף את החיילת שסיפרה לי על כך ואיני רוצה לסבך אותה. ומה נשאר לי חוץ מלא לישון בלילות, בגלל שילדה בת 19 עם ארון על הכתף משוכנעת שמהלך חייהם התקין של אנשים מבוגרים הוא משחק קטן ומשעשע שלה. קצת רקע עלי - מאז שאני במילואים אני קבוע חתמתי על כל התנדבות למילואים, כי משרד הקישור שלי מעולם לא הצליח לשלוח לי צו בזמן, ולרוב לא היה פרק זמן מספיק בין שירות לשירות. כמו טאטאלע חתמתי. בנוסף, לפני שנתיים התנדבתי בלי שנתבקשתי לשירות של שבועיים לעזור להכין תרגיל גדול שהיה. ההתנדבות הזאת הייתה אחרי שכבר מילאתי את רוב מכסת ימי המילואים השנתיים שלי לאותה שנה. בכל מילואים מילאתי את תפקידי על הצד הטוב ביותר (לדעתי). באמת נתתי את הלב והנשמה וזכיתי למחמאות על כך ממפקדי במילואים. בסדיר הייתי חייל מצטיין, והתנדבתי לשירות קבע בן מספר חודשים להרמת פרוייקט שעד היום נהנים ממנו ביחידה. כל זה היה ונגמר. הילדה בת ה-19 הזאת הצליחה לקחת מילואימניק גאה ומשקיען ולהרוג בו כל שמץ של מוטיבציה. קטנותה כאדם גרמה לי לחקור קצת איך עובדת המערכת המטפלת בי כמילואימניק וגרמה לי להבין שאני הייתי פ_ר_א_י_י_ר!!! אם בבעיה שלי הם לא מוכנים להסתכל אפילו, בבעיה שהיא גדולה מאוד בשבילי, אבל בשביל המערכת (מהמש"קית ועד לקצינת כ"א מילואים אוגדתית) לא מוכנה להקשיב - אני יותר לא אסייע להם בבעיות שלהם. לא אתנדב כשהן במחסור. לא אתנדב כדי לכסות את הפאקים שלהן בשליחת צו בזמן או בקביעת לו"ז נורמלי עם מרווח בין קריאות. ויותר מכך - אני בהחלט שוקל להפעיל את הקשרים המשפחתיים הטובים שיש לי עם הקהיליה הפסיכיאטרית בארץ ולארגן לעצמי חופש נצחי מהתעסקות עם האנשים הקטנים והטיפשים האלו, שמקבלים פיקוד על חיי מדי פעם. אני מתנצל על המגילה. הייתי חייב לפרוק את הלב. ממש כואב לי העניין הזה. יותר משכואב לי שאאלץ לבטל את הנסיעה שלי (שהיא אגב, ירח הדבש המאוחר שלי!) כדי להתייצב בפני הילדה בת ה-19. כואב לי שככל שהרגשתי שאני משקיען והייתי גאה בזה - להן זה לא מזיז. שברו לי את התמימות.

פלסטיק

New member
לפחות תדאג לקבל 3 חד יומי

גם כדי לקבל את השכר באותם הימים (ושהמעביד יקבל את חלקו), וגם כדי שהימים יופיעו במכסת המילואים שכבר ביצעת. את הנסיעה לחו"ל כבר ביטלת אז אין הרבה מה לטפל עכשיו, היית צריך לקבול כשזה היה עוד רלוונטי. אכן אבחנתך מדוייקת, אתה בן ערובה של קצינת הקישוט (והיא רק נציגתו של מישהו בכיר ממנה ביחידה) למרות שאין כאן עבירה על הפקודות כדאי שתקבול לנקח"ל. זה לא יעזור למילואים בנובמבר אבל יכול להיות שזה יעזור לטרטורים של שנה הבאה. את הולת"ם (לפחות במישור הרשמי) לא אתה מגיש אלא המעביד. הוא יכול להוסיף את השתלשלות המקרים לבקשה גם כדי להסביר כמה אתה לא חיוני לצבא וכמה בעקבות הטרטור של היחידה אתה חיוני לו. אני חוש שכדאי שיבקש דחיה של המילואים. בצורה כזו אם המילואים מועברים לשנה הבאה (אחרי ינואר) הדחיה היא בעצם שווה לביטול מילואים (השנה) אם המפעל עוסק ביצוא והזימון שלך למילואים עלול לפגוע בזהיש עוד מסלול לפניה לראש אכ"א (מקביל לולת"ם). את הפרטים אין מולי אז תאלץ לברר בעצמך.

roksan5

New member
ולת"ם

אני גם סטודנט בנוסף לכל אז חשבתי להגיש ולת"ם על הלימודים ( כי המילואים בנובמבר ) מה "חזק" יותר ולת"ם לימודים או ממעסיק ? תודה

ירון-מ

New member
ולתם מגישים מקום

העבודה או הלימודים ולא אתה (בשני המקרים) חוץ מזה ביום הגיוס תמיד יש אופציה לשיחה אישית עם מפקד התעסוקה שם ניתן לנסות לבקש הקלה\שחרור וכדומה לימודים משחק על המצפון די טוב אבל עדיין זה החלטה שלו

פלסטיק

New member
סטודנט הולך טוב יותר

בד"כ גם משום שיש מספר ימים מכסימלי לסטודנט אבל כדאי לנסות את שניהם

ניר נגר

New member
רק לידע כללי...מקסימום ימי המילואים

שסטודנט יכול לעשות הינו 21 יום...ולא מעבר לזה... בכל מקרה...לסטודנטים כדאי להודיע למשרד הקישור על היותם סטודנטים על מנת שלא יטורטרו לחינם...

למעלה