טריאו 680 ושאלות GPRS (אורנג')

udifpalm

New member
טריאו 680 ושאלות GPRS (אורנג')

נרשמתי אתמול לחבילת 100MB חודשית של אורנג' והתחלתי לשחק בפעם הראשונה עם GPRS. כמה שאלות: 1. לא הצלחתי להגדיר דואר יוצא. האם זה נכון שלאורנג' אין שרת SMTP ואני חייב להשתמש בשרת שלי? מי יסכים לבצע SMTP relay עבורי כשאני עם ה- IP של אורנג'?? 2. אם הבנתי נכון, חיבור ה-GPRS הוא תחת NAT. אם כך, איך עובד Exchange Active Sync? האם הפאלם מבצע polling ביוזמתו? אם כן, זה ממש מאכזב - זה ממש לא push !! בניתי על חשבון email מיוחד לצרכי push באתר כמו mail2web. נציג orange בתמיכת data רמז שאם אני צריך IP קבוע לא מאחורי NAT ניתן לעשות משהו, אבל הוא לא ידע לומר לי אם זה יעלה כסף. האם מישהו עשה זאת? האם זה פשוט עוד תשלום? האם פשוט צריך לצעוק מספיק חזק ולדפוק על השולחן? האם רק לקוחות עסקיים כבדים יקבלו את הפריבילגיה? שמתי לב אגב שניתן לראות מה מצב הצריכה לחודש דרך אתר אורנג'. ממש מתבקש לכתוב client על הטריאו שיציג לך את זה, ויזהיר אותך לפני שאתה גולש מעבר לקיבולת החבילה שלך. כמו כן, לפי החישוב שלי, שיחות עם תוכנת SIP כמו articulation בקודק GSM יעלו לי 8 אגורות לדקה. אם יש לי מתאם SIP בבית (ויש לי), זה זול יותר מאורנג' משפחה. ולסיום הקושיות שלי - מלבד גלישה ודואר , איזה תוכנות/שרותים חינמיים מעניינים ישנם, המנצלים את חיבור ה- GPRS? רצוי משהו שלא יאכל את כל התקציב ה-DATA החודשי. דבר נוסף - מאז שהפעלתי את ה- GPRS נדמה לי שצריכת ההספק של המכשיר גדלה, גם אם ה- GPRS לא בשימוש (משולש שחור בתצוגת הקליטה). האם מישהו יכול לאשר זאת?

udifpalm

New member
כמו שכתבתי

ישנם ברשת חשבונות דואר חינם שיושבים על exchange (נתתי לינק למעלה). החשבונות הנ"ל מוגבלים מבחינת גודל, אבל חשבתי לפתוח חשבון ייחודי שיהווה מעין תחליף ל- SMS להודעות ישירות ישר מהמחשב כולל attachments. המממ.. לפי קריאה כאן, נראה שהיכולת שהם קוראים לה Always Up-To-Date מתבצעת ע"י משלוח SMS ע"י השרת. אני מניח שה- SMS מודיע לקליינט לבצע polling. אני מניח שה- SMS שלהם לא יגיעו לארץ (ובכלל, איך שרות כזה יכול לעבוד חינם לאורך זמן?) בכל מקרה, הם מציעים 1GB עם attachments של 100MB שזה נחמד אבל ממש לא שימושי לדואר על הפאלם (attachments כאלה אשלח רק ל-PC). כמו שכתבתי, כל נושאי ה- GPRS, Exchange, ActiveSync חדשים לי לגמרי ומכאן השאלות.

bigalex

New member
אני גם באורנג'

עם אותה תוכנית כמו שלך - 100MB. עד עכשיו לא אף פעם לא עברתי אותם גם אם אני נישאר מחובר 24/7 לGPRS. שימוש שלי - דוא"ל, גלישה ותוכנות לעדכון מזג האוויר ושערי מט"ח. בדוא"ל יש לי 3 חשבונות POP שונים: GMAIL,NETVISION ועוד אחד. מכולם שולח אי-מיילים ללא בעיה (כולם משתמשים בכתובות SMTP שונים). לגבי MAIL2WEB - לא חושב שזה רלוונטי. לא תומכים בPALM או TREO וכל ניסיון להתחבר בשבילי הוא ביזבוז של זמן ועצבים. בACTIVE SYNC לא המכשיר עושה POOLING אלא השרת דוחף את המייל לכיוון המכשיר.

udifpalm

New member
שים לב

הם לא תומכים בפאלם או בטריאו כי לכאורה אין להם ActiveSync. ממה שהבנתי העדכון הזה בעצם נותן את היכולות הללו לטריאו, ובמיוחד PUSH, ולכן די התעלמתי מכך שתמיכה בפאלם לא מוזכרת. אשמח לדעת איך הגדרת את ה- SMTP של GMAIL. אם אני לא טועה הוא מחייב הגדרה של TLS שאין ב- Versamail. ניסיתי לפי ההגדרות כאן ולא ממש עבד לי. (אפילו ב- Agendus Mail SSL שכן אמור לתמוך ב- TLS). אשמח לראות גם את הגדרת netvision (יש לי חשבון לא פעיל שם שיכול לשמש אותי במידה וצריך אותנטיקציה).

udifpalm

New member
ועדיין אני לא מבין

אם כל אורנג' נמצאת מאחורי NAT, איך עובד push mail? בעזרת הודעת SMS שמעוררת את המכשיר?

+++

להגדיר חשבון GMAIL עם VERSAMAIL זה מאוד פשוט. כשאתה יוצר חשבון חדש הוא שואל אותך איזה סוג זה. פשוט תבחר GMAIL והוא יעשה את כל השאר כשכל מה שצריך לתת זה שם משתמש וסיסמה. אם אתה רוצה ידנית, אז אפשר להסתמך על ההגדרות עבור סנאפר לגבי PUSH: כשהמכשיר שלך עולה לרשת, הוא יוצר session עם שרת המייל ואומר לו "אני כאן". מכאן והלאה ה session ממשיך להיות חי (ע"י פקטים קטנים שנשלחים אחת לכמה דקות בשביל keep-alive) עד שתתנתק וככה זה עובד גם מאחורי NAT. לכן, למרות שהשרת דוחף עדכונים אתה עדיין מחובר אליו. תראה את זה לפי שהאייקון של החיבור נמצא על מצב מחובר קבוע ושהסוללה מתרוקנת יותר מהר. זה עדיין חיבור הרבה יותר חסכוני (גם מבחינת סוללה וגם מבחינת נפח תקשורת) מאשר לבדוק כל 15 דקות אם יש לך מייל בשרת POP3.

bigalex

New member
בVERSAMAIL זה באמת פשוט

הרבה יותר קל להגדיר ח-ן GMAIL - בסנאפר יש יותר עבודה.

bigalex

New member
שמתי לב

אין תמיכה לPALM וTREO = אין תמיכה לPALM וTREO (בלי שום קשר לעדכון עליו אתה מדבר). GMAIL הוגדר לפי ההנחיות שלהם באתר. אני לא משתמש בVERSAMAIL, עובד עם SNAPPERMAIL NETVISION גם הוגדר בלי שום בעיה, עם הגדרות הרגילות של חשבון POP3 וSMTP: דואר נכנס - mail.netvision.net.il דואר יוצא - mailgw.netvision.net.il username password

udifpalm

New member
כשאתה אומר "אין תמיכה" אתה מתכוון...

אתה יודע שזה לא עובד? אתה מניח שזה לא עובד? אתה מניח שאולי זה יעבוד אבל מכיון שזה לא נתמך אתה לא רוצה לטרוח לנסות? לפי מיטב הבנתי העדכון הנ"ל אמור לתת לטריאו בדיוק אותן יכולות כמו ל-PPC מבחינת push mail של Exchange. עוד לא ניסיתי בעצמי את התצורה הנ"ל, אבל גם אם זה לא יעבוד, לא ברור לי אם זה יהיה בגלל בעיות NAT עם ה- GPRS או בגלל בעיות תאימות לטריאו. אם מישהו שמבין ב- push קצת יותר ממני יענה כאן לשרשור, נחכים קצת יותר. מבחינתי, ברור לי שהקונפיגורציה על הטריאו היא לא סטנדרטית, וכמו שיצרני תוכנה לחלונות לא תומכים באפליקציה שלהם בלינוקס תחת wine למרות שיכול מאד להיות שהיא עובדת שם, אני מניח שמדובר באותו מקרה. הרבה יותר פשוט לומר "אנחנו תומכים רק ב- WM2005" מאשר לתמוך גם בטריאו שאמור להיות תואם אבל אולי הוא לא, ולבזבז כח תמיכה טכנית על משהו שיוסיף נתח קטן מאד של משתמשים.

udifpalm

New member
ולטובת מי שבאמת רוצה תשובה מדויקת

מכיון שהתשובה שלך לא היתה הכי מפורטת, אבל רמזה שזה אפשרי, בדקתי שוב בעצמי את netvision: שימוש ב-SMTP פשוט לא עובד (מקבלים הודעת שגיאה שהם לא מוכנים לבצע relay עקב מדיניות antispam). ניסיתי עם ערכי From: שונים, גם username של netvision וגם לא - בשני המקרים בתשובה היתה זהה. לא ידוע לי אם יש איסור גורף על שימוש בשרת ה- SMTP הרגיל - אני מניח שמתוך בלוק הכתובות של netvision הוא יעבוד בסדר (אחרת למה להשאיר את השרת פועל כך בכלל? אפשר פשוט לסגור את פורט 25 וזהו). ניסיתי אח"כ ESMTP עם שם משתמש וסיסמה, וזה פעל בהצלחה. שלחתי שני מכתביםף אחד עם From: של netvision והשני לא. שניהם הגיעו בהצלחה. מסקנה: ניתן לשלוח כל mail שרוצים דרך שרת mailgw.netvision.net.il בפרוטוקול ESMTP ושם משתמש וסיסמה חוקיים של netvision. כנראה שחיבור פיזי דרך netvision יאפשר גם SMTP פשוט ללא אותנטיקציה.

bigalex

New member
העובדות הם אחרות

דרך SMTP פשוט אצלי זה כן עובד יותר מ4 שנים (עם M515,TT,TT3,TREO 600וTREO680) - שום הודעה של אנטיספאם, שום RELAY. אף פעם לא השתמשתי בESMTP. לגבי MAIL2WEB - תמשיך לנסות ועל תשכח לעדכן אותנו. בהצלחה

udifpalm

New member
אוקיי, ניסיתי את mail2web

רשמים ראשוניים: המערכת לא עובדת טוב עם עברית (כל העברית מופיעה כ- ???) בחיבור הראשון יש סנכרון מלא של ה-contacts ושל ה-calendar לחשבון באתר (נחמד). סנכרונים עובדים. אין שום push . דואר עובר רק לאחר לחיצת sync ב- versamail. אין באתר שום מקום בו ניתן להגדיר שום נתונים על הקליינט כמו כתובת אינטרנט או מספר SMS, למעט אופציה בעזרתה ניתן לשלוח SMS לטלפון עם כל ההגדרות הדרושות.

udifpalm

New member
מקריאה בפורומים

mail2web היא האופציה היחידה המוכרת בחו"ל לשרת exchange חינמי, והדווחים הם שהשרות לא עובד טוב לאחרונה. אבל אז גיליתי בחיפוש ב- PDACE שגם nana mail תומך בשרות exchange חינמי! תיבה של 3GB, נחמד מאד! תוצאות עד כה: 1. מסתבר שב-versamail ניתן להגדיר רק שרת activesync יחיד. הייתי צריך למחוק את ההגדרות של mail2web בשביל להגדיר את nana. 2. המכשיר מסתנכרן, ואפילו מעביר אנשי קשר ויומן פגישות לאתר של נענע, כולל עברית! 3. כמו ב- mail2web, הסנכרון נופל באמצע, ולא כל אנשי הקשר שלי הועברו (האם יש לי בעיית DB? בשביל לבדוק אצטרך לאפס את המכשיר, או למחוק את קבצי ה- PIM. זה אפשרי אבל קצת טירטור כרגע). לצערי, לא ראיתי סימנים שה-push עובד. דואר שנשלח לנענע הגיע איליהם, אבל לא נדחף לפאלם. המכשיר היה פעיל עם GPRS מחובר (אייקון של חיצים ירוקים).

AYELET1

New member
אם שרת אקסצ'יינג' אחר

עובד לך אז גם הנענע יעבוד . לפחות אני מניחה כך מנסיון של פוש בפוקט. מה שכן יש דיליי בין משלוח המייל עד שהוא מגיע לנענע ונדחף משם. אולי כדאי לייבא את אנשי הקרשר בפעם הראשונה לנענע ע"י יבוא מאאוטלוק? כך אני עשיתי (אם כי יש להודות שאת אנשי הקשר לא סינכרנתי מאז...)

udifpalm

New member
ניסיתי שני שרתים: mail2web ונענע

בשניהם לא הצלחתי לגמור סינכרון, ברו אנשי קשר ופגישות, אבל חלק היו חסרים ולא עברו מהטריאו. בשניהם לא הצלחתי לקבל push בשניהם קראתי דואר מצוין בעזרת סנכרון יזום בנענע העברית (אנשי קשר ומשימות) עברה מצוין, ב-mail2web כל מה שהיה בעברית עבר עם סימני שאלה במקום אותיות עבריות.

AYELET1

New member
כן, עניין העברית בראשון ידוע. לכן ב-PDACE

נכתב רק על נענע (בכל זאת מיועד למשתמשים בעברית...) נראה לי שהבעיה בפוש היא בפאלם

למעלה