טריאתלון בראש.... עזרה.....

סירונת

New member
טריאתלון בראש.... עזרה.....

הי לכן, אני חדשה פה.

אני מרגישה שהמוח רוצה יותר ממה שהגוף נותן. מכירות את התחושה ?
בראש שלי אני אשת ברזל - רצה למרחקים, שוחה נפלא בים, רוכבת המון כולל עליות, נראית נפלא בחליפת טריאתלון אך בפועל - אני בת 46 , גוף שרירי אבל לא רזה, מתעייפת אחרי 45 דק' ריצה, חסרת סבלנות אחרי 30 ק"מ אופניים, שוחה נורא לאט חתירה ולא מצליחה לשחות בים.
משהו צריך לקרות ! אני צריכה משהו או מישהוא שיקפיץ אותי למעלה. אני יודעת שאני יכולה יותר ! רוצה יותר !!! אוף.... מה עושים ?

אני גרה בישוב קטן בין חיפה ליקנעם ובקבוצת הטריאתלון שבאזור שלי יש בעיקר חבר'ה צעירים או גברים חזקים ואני נבוכה להצטרף אליהם.

נשים, ספורטאיות יקרות - תנו לי עצה.

תודה, סופ"ש נעים ואתגרי .

מור שלז

New member
ברוכה הבאה
נקודת הפתיחה שלך מצויינת

45 דקות ריצה! 30 ק"מ אופניים ו... את שוחה חתירה!

אני אחרי כמה וכמה אירועי סבולת, פעמיים איש ברזל, אינספור פעמים חצי איש ברזל, אולטרה מרתונים, משחים ארוכים ועוד ו... לא הייתי במצב שלך כשהתחלתי!
כשהתחלתי לא ידעתי לשחות חתירה, לא רכבתי על אופניים ו... לא רצתי יותר מ-15 דקות רצוף.

כמה טיפים קטנים לגבי התחלה:

אז קודם כל - מתחילים מלטפוח לעצמך על השכם ולהבין שאת במקום נפלא.

מעבר לזה - קבוצה זה נהדר - אבל גם להתאמן עם חברות זו אופציה לא רעה.

אני מציעה לך להרשם לטריאתלון בקרוב, למרחק ספרינט (שבטח מרגיש "קטן עליך" כבר לאור מה שאת מספרת) ולהתנסות בחיבור של כל המקצים. להרגיש את האדרנלין, לראות שזה עושה לך את זה. לא חייבים לשחות חתירה בטריאתלון - אפשר גם שחיית חזה.
אם ים מפחיד אותך - נסי לקבוע עם חברה, או לקבוע עם מישהי מנוסה יותר (בשנים קודמות היה לנו את פרוייקט הדולות של הפורום - נסי אולי ליצור קשר עם מישהי מהן).

הטריאתלון גם יתן לך הזדמנות להכיר עוד אנשים מהתחום, עם אותה אהבה, עם אותה שריטה.

אחרי הטריאתלון תבדקי את עצמך, תראי אם זה מושך אותך, והידיעה הזו, ההתנסות הזו גם תאפשר לך להחליט טוב יותר איך להמשיך. תציבי לעצמך עוד מטרה ועוד מטרה ולאט לאט תראי שאת מתקדמת, משתפרת וגם... נהנית מהדרך.

בהצלחה ו... אנחנו כאן איתך ובשבילך. מוזמנת לעדכן איך הולך

סירונת

New member
הי מור

תודה רבה על העידוד, באמת לא ראיתי את זה כפי שאת מתארת. טפיחה על השכם של עצמי בהחלט נחוצה פה.
לפני שנה וחצי עשיתי שני טריאתלונים במקצה ספרינט (והתמכרתי....) אולם השנה כשלתי באחד מהם. אכזבה גדולה לאור העובדה שאני מתאמנת לבד כ-5 פעמים בשבוע.

לא אתייאש !
הרעיון להתאמן עם חברות קוסם לי ודבר ראשון אחפש שותפה לשחייה במים בחיפה.

שוב תודה רבה, אני פה (בפורום) לעד....

בכוחות עצמי

תקופת הקיץ תמיד מבשרת אצלי איזו עליה בכושר, כי נעים לצאת מוקדם מאד או לעת שקיעה, זה מסתדר טוב עם לוחות הזמנים שלי, והיער נראה מזמין מתמיד. אני רוכבת (שטח וכביש) ועושה ריצה-הליכה (עם מקלות או בחול, יחפה) ברמה שהגוף שלי מאפשר לי, ובסה"כ
וטפו.

מה שכן, הקיץ הזה מזמן לי אתגר חדש. מטעמי תקציב (זמניים, אני מקווה), אני נאלצת להפסיק את אימוני הפילאטיס שלי. אני מאד אוהבת אותם קבועים ביומן שלי, ורואה בהם תחזוקה חשובה לכל הדברים שאינני מגיעה אליהם בשגרה. אני קצת מתאבלת על אובדנם של השיעורים, אבל גם רואה בזה הזדמנות ללמוד לאמן את עצמי תוך קשב עצמי ונטילת אחריות, ולא רק להיות פסיבית ולהקשיב להוראות.
בהעדרם, אני רוצה למצוא תוכנית אימון עצמית שתכליתה בעיקר שרירי ליבה, כח וגמישות. על זה, אני רוצה להלביש עוד מטרה: להתאמן עם בכורי, נער בן 14 (רזה וחתיך, אבל מאד לא מתוחזק גופנית).

ומכאן לשאלתי: האם אתן מכירות תוכניות אימון שמתחילות באופן מדורג מרמת בסיס והלאה? האם זה ריאלי (ואפקטיבי כמובן) לחפש יחידות אימון של 10 דק' ואז לשבץ אותן נגיד 5 פעמים בשבוע?
אשמח להמלצות והפניות.

תודה!

stw1

New member
תרכבי איתי

יכולה להציע לך להצטרף אליי לרכיבות בשבת (כביש כמובן), אני רוכבת לבד ואשמח לחברה.

סירונת

New member
שאלה

אני בשבתות רוכבת ב- "מרובע" של רמות מנשה ליד יקנעם.
האם את מהאזור ?

למעלה