טריגר, נראה לי

טריגר, נראה לי

עוד שבוע ממחר. עוד שבוע ממחר היא חוזרת, ואיתה הרסיסים שלי יתנפצו שוב, כי הרי אי אפשר אחרת, היא סודקת אותי ואז מרפאת, ממש כמו ששיחקתי אני עם בובות בילדותי, ממש כמו שאני עושה לעצמי עד היום עם הפגיעה ועם האוכל. אני אונסת את עצמי ודוחפת לפה שלי דברים שאני לא זקוקה להם, המון דברים כאלה, המון זעם עצור אצור בתוכי. אני עוברת לא נעימה ומשתדלת להסוות את זה, אבל כמה אפשר. לא לבלוע ולא להקיא. בעצם כן לבלוע. אז לא שאלו אותי, היום אני לא שואלת. אני אראה לכם. אני אעשה מה שאני רוצה ואף אחד בעולם הזה לא יעצור אותי. אני אראה לכם, אתם, שמתים כבר למעלה מעשור (אבא למעלה משני עשורים). אני מתחננת שמישהו או משהו יעצור את זה כבר, את מסע ההרס הברוטלי, אבל אין קול ואין עונה, ולקבוצות לא מתחשק לי ללכת. בשביל מה. רק כדי להיות היחידה שלא מצליחה, היחידה שאי אפשר להכיל אותה וגם לא מתביישים להודות בזה. אני הכי שמנה בחדר, הכי שמנה ברחוב, הכי שמנה בעבודה המוגנת, והכי שמנה בקבוצות. הכי לא מבינה את הרזות שבאות לשם וקוראות לעצמן אכלניות כפייתיות, ולמרות שאני שומעת את הסיפורים שלהן ומזדהה כמעט ב-100% זה מעצבן אותי, כי אילו היה לי גוף כזה, לא הייתי שוקלת אפילו לבוא לקבוצות. הייתי נהנית מהאוכל וזהו. וזה מאוד לא פוליטיקלי קורקט להגיד דברים כאלה בקבוצות שלנו, אז אני שותקת, אבל זה מעצבן אותי בתכל'ס. לפני כמה שנים מישהי אנורקסית שם ניגשה אליי והתבכיינה לי שעלתה 2 קילו. היא שוקלת גם ככה בערך 40. לכי לאנורקסית אחרת ותבכי לה על זה, מה את רוצה מהחיים שלי, שיש לי לפחות 40 קילו להוריד??? זה כמו ללכת למועדון של עיוורים ולבכות להם שעלה לי המספר במשקפיים. נו באמת. קצת טקט

ואני לא מוצאת שותפה. אני רוצה לראות את איילה שלי, אבל זה גם מכאיב, כמו שזה ממלא זה גם מרוקן, וכמו שזה בונה זה גם הורס. מחר אני נוסעת לפסיכולוגית הזאת שם, זאת של החצי שעה פעם בשבועיים, שעוד לא תהיתי על קנקנה. אני מפוצצת מאוכל, הסוכרת שלי הולכת ומתנדנדת לכיוון של חציית גבול מסוכרת גבולית לסוכרת אמיתית. אני צריכה מכשיר חמצן ללילה. יש לי כתמים שחורים בעיניים, התקפים של טשטוש וכתמים בראייה וזה מפחיד (הרופאה אמרה שזה כנראה מהסוכר). אני בקושי יכולה ללכת, בקושי עולה מדרגות, כל הליכה מחושבת אצלי לכמה שפחות בזבוז אנרגיה. אני סובלת מכאבי גב מטורפים, ואני מכוערת, כי השומן מכער. אני לא מכוערת במקור, אבל השומן שלי גורם לי להיראות כאילו אני היפה טובעת בתוך אני מכוערת ענקית ושמנה, ואני בעיקר כל כך מתביישת בעצמי ובחוסר השליטה שלי, בגרגרנות, בסרבול, בזיעה שנוטפת ממני ואני חייבת לנגב את הפרצוף שלי כל דקה שאני בלי מזגן כי כולי נוטפת, וכולם מסתכלים. איכס. אני בקושי מדברת כי אין לי אוויר. אני חושבת רק על אוכל, רק זה מה שאכפת לי ממנו וכל השאר זניח. ועכשיו בכלל אין לי במה להתעסק ורע לי כל כך. יש לי קצת עבודה מהמוגנת, אבל תוך חצי שעה אני מסיימת את זה. הבטן שלי מתפוצצת ולחץ הדם מרקיע שחקים. ועל בעיות בריאותיות נוספות אפילו לא סיפרתי כי אני מתביישת. כמה אפשר לסחוב ככה, כמה הגוף יכול בלי שיתמוטט.

אני כבר לא מבקשת כלום, אני לא רוצה כלום, רק לרדת 2-3 קילו כדי להתחיל לנשום ולעשות איזה שהוא שינוי, רק יום יומיים לאכול בצורה שפויה, גם זו הקלה שיכולה לאפשר לי להיכנס למוד של בריאות. אולי בשבוע הבא, כשאפגוש סוף סוף את הנטורופתית החדשה, אתחיל לעשות עם עצמי משהו בכיוון, כי המצב לא טוב, בלשון המעטה.

ואחת הכוויות נפתחה שוב אחרי שכבר החלימה, והתחילה לדמם. ואני שוב צריכה לטפל בה ואין לי כבר כוח לזה, אני כבר מצטערת שנכנסתי לזה בכלל, איזה טמטום.

והשותפה אמורה להיעלם מפה ביום שאיילה חוזרת, שזה עוד 8 ימים, תודה לאל. התבאסתי שהיא לא השאירה לי אפילו ספל למזכרת, יש לה סט שלם שהיא קיבלה מתנה מדודה שלה וכל כך אהבתי אותו... רמזתי לה שהייתי שמחה שתשאיר לי אחד, הרי יש לה עוד 5, אבל היא עשתה ת'עצמה שלא מבינה וכבר לא אכפת לי, העיקר שתשלם עד הסוף ותסתלק מפה כבר. העיקר שקניתי לה ואפילו לחבר שלה מתנות (קטנות וסמליות, אז מה) לימי ההולדת, והיא כל הזמן שאלה אותי מה אני רוצה ליומולדת וידעה היטב מתי יש לי (היא אפילו ספרה ימים, וגם הראיתי לה אחר כך את המתנה שקיבלתי מהשח"ע והיא עשתה את עצמה שלא מבינה, כאילו אכפת לה בכלל, אפשר לחשוב מה היה כואב לה לקנות איזה משהו קטן או אפילו להשאיר לי ספל למזכרת... היא קיבלה ממני כל כך הרבה מתנות - עגילים, שוקולדים, סוכריות, בובות, מלא דברים שהיו לי ולא הצטרכתי... גועל נפש).

טוב, קשה לי לשבת - הגב די הורג אותי. אני אכנס עוד מעט שוב למקלחת ונראה לי שאלך לישון בשעה נורמלית סוף סוף (בכל זאת מחר יום די פעיל).

תשמרי על עצמך

תשמרי על עצמך ותטפלי בעצמך. אם לא בשביל עצמך אז בשביל איילה, שהיא תהייה גאה בך.

טוב, כבר מזמן ידעתי שאני פסיכית עם קבלות (ט)

אבל כרגע נתתי לעצמי גושפנקה נוספת בדמות חיטוט בכתבות על מישהי שהייתה בכיתה שלי, לא ממש חברה, אבל תלמידה שהכרתי היטב כי גם גרנו במסגרת משותפת (פנימייה) והכתבות היו סביב מותה מרשלנות רפואית. היא נפטרה לפני הרבה שנים כבר, אבל הסיפור מרתק, וקראתי אותו בערך מאה פעם כבר מאז. וקישור מוביל לקישור, אז גם נכנסתי (שוב ושוב) לאתר ההנצחה המהמם שהמשפחה שלה בנתה לה, באמת אתר מרהיב וכל כך מסמל אותה, והסתכלתי על המצבה היפהפייה (מותר להגיד ככה על מצבה?) שבנו לה, ובשם כל הרוחות והעזאזלים, קינאתי בה!! לא על זה שהיא מתה, אבל על זה שאם כבר למות, אז עם משפחה כל כך אוהבת ובן זוג שעמדה להתחתן אתו (על זה, כידוע, ויתרתי), משפחה שבנתה לה אתר כל כך יפה וכתבו לה שירים וציירו לה והיא ציירה גם ותמונות שלה וכל מיני מזכרות ואיזה מזעזע, איזה זעזוע, בחורה צעירה שעמדה ממש להתחיל את החיים שלה... וחברות שלה מספרות עליה שם... היא הייתה תמיד מוקפת חברות למרות שהייתה מוזרה למדיי. היא ואני לא מאוד הסתדרנו במגורים/בכיתה, אבל אני חברה בפייס של מי שהייתה החברה הכי טובה שלה בפנימייה, וכל פעם שאני רואה את החברה שלה אני נזכרת בה, ולמה לא, אם כבר, להרוס לעצמי את הלילה? הרי ברור שעכשיו יהיו לי סיוטים על זה. אני זוכרת היטב את הציניות שבעיניים שלה, סיפור שהיא סיפרה לי על משהו ייחודי במשפחה שלה, ובעיקר את שרשרת הקונכיה שלה, שעליה הייתה מנגנת בכל פעם שראיתי אותה את STAIRWAY TO HEAVEN. המנגינה הזאת לא יוצאת לי מהראש, וגם לא המנגינה שההורים שלה שתלו באתר ההנצחה, שזה שיר מפחיד, סתום ומכווצ'ץ' מעיים שכזה. שיר שתמיד עושה לי רע. לפחות אותו טרחתי לכבות, אבל זה בסדר, הוא מתנגן לי בראש ומסרב לעזוב. אני לא יכולה לומר שאני מתגעגעת אליה, כי אני לא, אבל רק לחשוב שאנחנו בנות אותו גיל, היינו באותה כיתה, וזו לגמרי יכולתי להיות אני שם, במקומה, שרשלנות רפואית הרגה אותה. אני לא מכירה כמעט אף אחד אחר בגיל שלי שמת, חוץ מבחור אחד שנדמה לי שלמדתי אתו באיזו כיתה באיזה בית ספר, שנרצח לפני כמה שנים בנסיבות פליליות. אני אומרת שנדמה לי, כי כפי שידוע לכמה מכם, כמעט כל שנה החל מחטיבת הביניים עברתי לפחות פעם אחת כיתה במהלך השנה, וגם עברתי בתי ספר, כך שקשה לי מאוד היום לומר את מי אני מכירה מאיפה, או לזכור שמות ולשייך אותם לכיתות. עם זאת, יש לי לפעמים זיכרון כל כך מצוין, שאני זוכרת משפטים שנאמרו לי בגן או שאני אמרתי, וכמובן בבית ספר, וסצנות שלמות, שלאו דווקא היו טראומטיות, היו סתמיות, ועדיין אני זוכרת אותן. כמו, למשל, שמישהי מהכיתה שלי, כיתה ז' נדמה לי (שוב, כי אינני בטוחה), שבכלל לא היה לי קשר איתה, נולדה במזל שור. אני זוכרת את שמה המלא, את המראה שלה, ואת המזלות של הילדים מאותה כיתה, ולמה? כי היה לנו פעם שיעור חברה על אסטרולוגיה. כיתה ז' בערך. מדהים איך אני זוכרת שטויות שכאלה.

קיצר מפחיד, מפחיד, אנשים בגיל שלי חיים (עד שהם מתים בנסיבות מוזרות, כי נדיר למות בגיל שלי מוות טבעי, בכל זאת אני לא ממש זקנה), אני לא מכירה הרבה מתים בגילי, למעט אותם שניים. וזה מפחיד. מפחיד אותי למות, ואני מרגישה שאני מחישה את הקץ שלי עם מה שאני עושה לגוף המסכן שלי.

עפתי להתקלח.

אני מבזבזת כסף שאין לי כדי לשכוח מה שיש ט'

לי. רע לי להיות פה (מחלקה פסיכיאטרית), רע לי לפתוח מגירות ישנות של זעם וכאב; רע לי להיחנק שוב ושוב, רע לי בריקנות שלי; רע לי להיות כאן, פשוט רע. כבר עדיף להיות בבית במיטה. לא רוצה את העבר שלי, לא רוצה את השומן שלי, לא רוצה אנשים רעים ואכזריים; לא רוצה מוות, לא רוצה אשפוז, פוחדת מהצל של עצמי. אני זו שצריכה לקחת תרופות, זה לא פייר, הם עשו לי את זה ואני זו שצריכה תרופות כדי לתפקד, כדי להחזיק. אז תגידו לי, איפה הצדק? בא לי לצום לעולם, אבל איפה, אני חסרת כוח רצון כשמדובר באוכל, אני חולה מסוכנת. פוחדת ממה שאני עלולה לעשות לעצמי. הכוונה לא להתאבד, "רק" לפצוע, לפגוע, שום דבר רציני. עייפתי מהכאב, עייפתי מהחיים, עייפתי מהתלות, עייפתי מהתרופות, עייפתי מהכול ונמאס לי כבר, נמאס, ואני לא מספיק אמיצה כדי לעשות שינוי. אני רוצה שאיילה תחזור ותסדר את הכול. אני רוצה שהיא תחבק, ובמטה קסמים הכול יהיה טוב פתאום, הכול יסתדר, אבל היא יכולה לתת רק מה שהיא יכולה, וכמה שהיא נותנת אני רוצה יותר, אני בור ללא תחתית ונמאס לי כבר להילחם ואין לי יותר כוח, אין לי.

אמיר19821

New member
ין לך ברירה .את צריכה לפעול לשינוי.

1. קשה לך מבחינה כספית. את לא מצליחה למצוא שותפה. הבית שאת גרה בו זה בית ההורים שנפטרו עם
כל הזוועה שעברה עליך שם.
אם אני זוכר נכון אז את גרה במרכז הארץ. לדעתי, הכי טוב שפשוט תשכירי את כל הבית למישהו ותשכרי לך
בית בזול בפריפריה כלשהי. בהפרש הכספי תשתמשי לצרכים השונים שלך. גם יותר פשוט מאשר למצוא שותפה
וגם לא תגורי בבית עם הרקע הבעייתי מבחינתך.

2. קשה לך מבחינה בריאותית פיזית. לדעתי את צריכה לפעול כמו מילקי ולעשות את הטבעת\קיצור קיבה.
זה יפתור לך את בעיית הסכרת ,הנשימה וכו'. כן זה קשה אבל אין לך ברירה. תפסיקי לשכנע אותך
שאת אוכלת ממקור רגשי ולכן אין טעם בניתוח. הניתוח יכול לפתוח לך את הפתח יציאה שאת זקוקה לו.

אפשר לומר את זה בצורה מעודנת יותר

זה שאתה קורא בפורום, לא אומר שאתה באמת מכיר את אלומה ויודע מה הנסיבות שלו ומה היא יכולה לעשות או לא יכולה לעשות. כשאתה מציע רעיונות, תנסה לעשות את זה בצורה בונה ותומכת ולא לומר דברים כמו "תפסיקי לשכנע את עצמך".
באמת. לא לעניין בכלל.

תשובה

1. זה לא בית ההורים שנפטרו, זה ממש לא הבית שגדלתי בו. אין לי כוח למעברי דירה עכשיו. שקלתי לעבור להוסטל ולהשכיר את כל הדירה, אבל זה לא כל כך פרקטי.

2. טבעת לא באה בחשבון. שרוול זה משהו שאני בודקת ועושה בירורים סביבו. למען האמת אני חושבת שזה דבר שיוכל לעזור, אבל, ותופתע, המקור לאכילה שלי הוא רגשי וחצי, ואם לא יהיה לי את האוכל להתנחם בו אני עלולה לפגוע בעצמי הרבה יותר קשה ואכזרי ממה שאני עושה היום. אחרי שנה מהניתוח אפשר כבר לאכול כרגיל, ואי אפשר לעבור את זה ללא ליווי. ואין לי ליווי. ואני מרגישה סוג של מבוי סתום בעניין הזה, אם כי ממשיכה לברר.

תודה על ההשקעה, אבל אתה באמת לא מכיר אותי מספיק כדי להסיק מסקנות ולקבוע נחרצות עובדות לגביי.

נסעתי לפסיכולוגית, זאת שפוגשים פעם בשבועיים

למשך חצי שעה ומנסים לדחוס את כל קורותייך בזמן הזה... ואחר כך יוצאים מפורקים ולא יודעים איך לאסוף... בקיצור, רע. ותודה על החיבוק, בחזרה.

אני לא יודעת... יש לי צורך עז שמישהו יקשיב לי

ויכיל אותי... אנשים בחוץ לא מסוגלים, הכוונה לאנשים שאינם אנשי מקצוע. כולם מתייאשים במוקדם או במאוחר. בדיוק שוחחתי על זה עם המדריכה שלי עכשיו והיא אמרה לי שאני חייבת ללמוד לפזר את עצמי בין כמה אנשים, ורצוי שאלמד ליצור קשרים חברתיים עם אנשים, כדי שלא אפתח תלות שכזו באנשי מקצוע, אבל אין לי מושג איך עושים את זה, איך יוצרים קשרים, הכול כל כך מלאכותי ודווקא יש אנשים שרוצים בחברתי ואני משום מה מסתגרת ופוחדת כל כך. עד היום לא הצלחתי להבין למה זה התחרבש לי. וגם ככה במוקדם או במאוחר כולם בורחים, אז בשביל מה לעבור את זה בכלל... לא יודעת. אם אני אראה שזה יותר מפרק מאשר עוזר אני בהחלט אשקול את זה שוב. תודה על החיבוק

יקרה

מכירה את ההרגשה הזאת שחייבים לשחרר וכן בעל מקצוע זה תפקידו להכיל אותנו כמו שאנחנו מה שלאנשים הסובבים אותנו יותר קשה .

נשמע שיש לך קשר טוב עם המדריכה אולי אפשר להאסף בעזרתה ובעזרת איילה .תני לזה צאנס אולי זה כן יעזור .

ובקשר לקשרים חברתיים זה אף פעם לא יהייה כמו מישהו מקצועי וזה לא מלאכותי פשוט הקשרים היום שיטחיים יותר ופחות אינטימיים בעיקר בגלל המידייה .

פתאום עלתה בי מחשבה אם לא מתאים לך פשוט לא קראת ..אולי לנסות עם הפסיכולוגית לנסות למצוא כלים וחוזקות בך כדי ללמוד ליצור קשרים חברתיים טובים יותר. אין מה לעשות איך שגידלו אותנו זה לא בדיוק המקום שלימד איך צריך להתנהל כדי שדברים יצליחו אז צריך ללמוד מחדש ולבעל מקצוע יש כלים ונסיון ...

אוהבת מקווה שקמת לבוקר נעים יותר

למעלה