[טריגר]

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
[טריגר]

מאז שאני זוכרת את עצמי אני ב"נדנדת המשקל". יורדת 1 ק"ג, עולה 2 או 3 ק"ג (תמיד בלארג'יות ופי כמה, אף פעם לא מעלה רק את מה שהורדתי). הגעתי למצב שהיום אני בערך 14-15 ק"ג מעל המשקל שאני אמורה להיות בו ואני לא מדברת רק על טבלאות "יבשות" שיש ברחבי האינטרנט, זה הגיע למצב שזה פוגם בי אישית ובאיכות החיים שלי. אם אני צריכה לעלות במדרגות, אני ישר מחפשת מעלית כי קשה לי. כשאני צריכה לעשות משהו, זה ממש קשה לי. נרשמתי בעבר לשומרי משקל - ירדתי בהתחלה יפה מאוד ואחרי חודש בערך נשברתי והמדריכה אמרה לי, לי לא איכפת שתהיי פה, את משלמת כסף ולי יש משכורת, אבל חבל על הכסף שלך, את לא יורדת במשקל, את לא משיגה בתוכנית מה שאת רוצה להשיג וגם באת בגלל לחץ משפחתי ולא בגלל שאת רוצה להיות פה (היא שאלה אותי קודם למה אני בכלל שם ואני לא יורדת במשקל). אני הרבה פעמים מתחילה דיאטה ונשברת, נשברת לצערי מהר מדיי. היום החזקתי יפה מאוד בעבודה מעמד (יחסית לימים אחרים). הייתי בפ"ת, הסתובבתי ועשיתי את הסידורים שלי, פונה לכיוון תחנת האוטובוס לבית, רואה את הפלאפל שנמצא שם כל יום, שמה את התיק על הרצפה ומחפשת כסף קטן - חצי מנת פלאפל לא נורא. לא מצאתי כסף קטן, לא התחשק לי לחזור עם מיליוני שקלים בארנק כעודף או שהייתי עצלנית מדיי וחזרתי בלי חצי מנת פלאפל. אפשר להסתכל על זה במובן החיובי - נכון שלא קנית פלאפל, השגת את המטרה שבסוף רצית - לאכול ארוחת ערב כמו שצריך ולא חצי מנת פלאפל שערכה התזונתי שואף לאפס, קלריות בה לרוב (300 ארוחת ערב שלמה ויפה) וגם נשארת בסוף רעבה, אבל מצד שני זה מפריע לי - הצלחתי בגלל העצלנות שלי ולא בגלל שרציתי, לא בגלל שהמוח אמר לי לכי אכלי ארוחה כמו שצריך בבית, כלומר לא ההגיון הוא שדיבר אליי באותו רגע וזה קצת-הרבה מפריע לי. איך לשנות את דפוס החשיבה הזה? מצד אחד אני מוכנה לשלם כסף עבור דיאטות, שיעורי כושר וכו' (כאילו הכסף זה העיקר ובכך ששילמתי כסף פתרתי לעצמי את הבעיה או יצאתי ידי חובה), אך מצד שני זה כאילו שאני פוגעת-פוצעת את עצמי בדרך של אכילה, הריסת הדיאטה לעצמי, חבלה בתוכניות שלי עצמי. לפני שיצאתי עם מישהו, חשבתי שהבעיה היא שאין לי חבר ואני מוצאת נחמה באוכל. יש לי חבר עכשיו, אז למה זה לא נעלם? למה עדיין קשה לי? למה אני ממשיכה באותה דרך קלוקלת, אני יודעת שהיא קלוקלת ולא עושה לי טוב? איך יוצאים מהמצב הזה בכלל ואיך אני יודעת למה אני בעצם אוכלת כל כך הרבה? כלומר האוכל מהווה פיצוי בשבילי על מה (או שלא תמיד אוכל הוא פיצוי על משהו שחסר לנו וזאת טעות במחשבה אצלי?). תודה לכם מראש ואשמח לקבל כל טיפ מכם, אפילו הקטן ביותר.

היי לך ../images/Emo13.gif

עצלות... מילה קשה. אנו מצליפים בעצמנו כשאנחנו אומרים "יא עצלן, יא חסר רסן, במקום לעשות משהו עם עצמך אתה רק פוגע!" ואנו לא יודעים כי הפגיעה היא לא האכילה, האכילה היא הזעקה לעזרה, המילוי כביכול לגוף במקום מה שחסר לו. הפגיעה האמיתית היא בהצלפות כאלה בעצמנו. מה שאני טוענת שלא האוכל משמין אותנו, אנחנו משמינים את עצמנו בגלל מחשבות נוראיות כאלה. אני כמעט בטוחה ששמעת משהו בילדותך אודות משקלך, כמו רבים מאיתנו (וגם אני שמעתי ולא רק על משקלי אלא בכלל על צורת האכילה שלי). מה שלא עשינו לא היינו בסדר. או שאנחנו אוכלים יותר מדי, פחות מדי, שטויות וכו'. מה שהטביע בנו חותמת "כישלון" ועם הכאב לא התמודדנו, פשוט הדחקנו אחורה. ואז אנו גדלים וכולנו משוכנעים משום מה שלאחרים "הולך" ולנו "לא". מדוע? כי אנחנו מסתכלים רק על אלה שהצליחו, ומתעלמים מהמון שפשוט לא מצליחים. זה מוטבע בנו! אנחנו מתייחסים לעצמנו באין צדק כ"כישלון". ואז התת מודע גם אומר לך למה שתתחילי לעשות פעילות גופנית? היום תעשי, אולי גם מחר, אבל מחרותיים לא תעשי (כאילו שאם לא תעשי מחרותיים לא תעשי אף פעם...). כנ"ל תזונה. חבר זה לא פיתרון לשיקום הביטחון! זה סממן חיצוני! אני יצאתי עם בנים והייתי גם עם בעלי תקופה ארוכה ולא היה לי ביטחון עצמי בגרוש. תראי, אולי אני היום משדרת "ים ביטחון" אבל את יודעת שביטחוני לא מושלם ואני שלמה עם זה, כי לאף אחד אין ביטחון מושלם, רק לאלוהים. תתרכזי בעצמך, תנסי לחזור לרגעים בילדות שלך, היכן שהיית פגיעה, למה שאמרו לך. לי אמרו שאף אחד לא ירצה להתחתן איתי בגלל שאני לא אוכלת "כמו בן אדם". אז כמו מה אני אוכלת?! כמו קוף?! כתוצאה מכך בגיל 15(!) הייתי לחוצה ש"אין לי חבר" והקפדתי מאז תמיד לצאת עם מישהו, אפילו שלא אהבתי אותו. למזלי הרב את בעלי אני כן אוהבת, וזה נפלא. זה האדם הראשון שאני ממש אוהבת. ממש מפחיד אותי לחשוב שהייתי נשארת עם כאלה שלא אהבתי רק כדי לא להיות לבד, דבר שעלה לי בכמה שנים מחיי. בשיא הכנות: פחדתי להיות אימא, אפילו כשהתחתנתי. לא הבנתי מאיפה הפחד הזה, עד שנזכרתי כשאמרו לי שאם אמשיך לאכול כמו שאני אוכלת יצאו לי ילדים חולים ומפגרים ואני אהיה להם אימא רעה. היום אני מרגישה בהרבה יותר בשלה לאימהות כי הפחד עבר לי. אז תהי על המקור שגרם לך להצר את צעדיך, כי באותה הדרך את יכולה להרחיב אותם

sh53

New member
תודה - נתת לי כיוון למחשבה ../images/Emo140.gif

אהבתי במיוחד מה שכתבת - שאנו מסתכלים רק על אלה שמצליחים בדיאטות ושוכחים את מי שכשלו. תודה לך מתוקה, אחזור עוד שבוע בערך ואיידע.

למעלה