טריות ביצים

evike

Well-known member
מנהל
בהרבה אתרים, כולל מועצת הלול, יש דרך פשוטה לבדוק את טריות הביצה. לשים אותה בכוס מים, אם היא שוקעת הביצה טריה, אם צפה היא מקולקלת. יש גם באמצע, זה אומר ביצה לא טריה אבל גם לא מקולקלת.
יש עוד דרכים, צמיגות החלבון, גובה החלמון, בביצה קשה האם החלמון צמוד לחלוטין לחלבון, או איפשהו באמצע.
אני בטוחה שרובכם מכירים את הטריק הזה, אני רק מקדימה עם התובנות האלה את השאלה שלי.

אני קונה אך ורק ביצי חופש (מטעמי מצפון), לא מפריע לי אם הן אורגניות או לא. העיניין הוא, שהביצים המגיעות אלי, כמובן על כולן תאריך זהה, הן לא זהות בהתנהגות שלהן בבדיקה. כאילו המשווק/מגדל שם בחבילה אחת את הביצים, הטריות יותר ואלה שנשארו לו, ומטביע עליהן תאריכים זהים.
זה קורה גם בחנויות פרטיות, גם ברשת, גם חנויות של המגדלים, ואפילו בביצים מהמכולת, שקרה שחסרו לי ביצים, ולא היה לי זמן להגיע לחנות הקבועה והרחוקה יותר.
גם באריזות של 12 ביצים, 15, 18, 20 ו 30.
(ואגב, בחנות החווה ממנה אני קונה בד"כ, שללו את מבחן כוס המים)
מישהו יודע היכן ברמת גן או הסביבה ניתן לקנות ביצי חופש באמת טריות, בלי שטיקים וטריקים של סימון תאריכים בלי קשר לזמן ההטלה?
זה מכעיס ומרגיז, אבל מכיוון שלא נתקלתי בביצים צפות ולא חטפנו אף פעם קילקול קיבה, גם אי אפשר להתלונן. עדיין זה לא תקין.
תודה.

רוב הזמן נח

Well-known member
בהרבה אתרים, כולל מועצת הלול, יש דרך פשוטה לבדוק את טריות הביצה. לשים אותה בכוס מים, אם היא שוקעת הביצה טריה, אם צפה היא מקולקלת. יש גם באמצע, זה אומר ביצה לא טריה אבל גם לא מקולקלת.
יש עוד דרכים, צמיגות החלבון, גובה החלמון, בביצה קשה האם החלמון צמוד לחלוטין לחלבון, או איפשהו באמצע.
אני בטוחה שרובכם מכירים את הטריק הזה, אני רק מקדימה עם התובנות האלה את השאלה שלי.

אני קונה אך ורק ביצי חופש (מטעמי מצפון), לא מפריע לי אם הן אורגניות או לא. העיניין הוא, שהביצים המגיעות אלי, כמובן על כולן תאריך זהה, הן לא זהות בהתנהגות שלהן בבדיקה. כאילו המשווק/מגדל שם בחבילה אחת את הביצים, הטריות יותר ואלה שנשארו לו, ומטביע עליהן תאריכים זהים.
זה קורה גם בחנויות פרטיות, גם ברשת, גם חנויות של המגדלים, ואפילו בביצים מהמכולת, שקרה שחסרו לי ביצים, ולא היה לי זמן להגיע לחנות הקבועה והרחוקה יותר.
גם באריזות של 12 ביצים, 15, 18, 20 ו 30.
(ואגב, בחנות החווה ממנה אני קונה בד"כ, שללו את מבחן כוס המים)
מישהו יודע היכן ברמת גן או הסביבה ניתן לקנות ביצי חופש באמת טריות, בלי שטיקים וטריקים של סימון תאריכים בלי קשר לזמן ההטלה?
זה מכעיס ומרגיז, אבל מכיוון שלא נתקלתי בביצים צפות ולא חטפנו אף פעם קילקול קיבה, גם אי אפשר להתלונן. עדיין זה לא תקין.
תודה.
הרי בביצי חופש התרנגולות אמורות להיות חופשיות. אז צריך ללכת לחפש איפה הם הטילו אותם. בביצים רגילות התרנגולות נמצאות במקום אחד וקל לאסוף תביצים.

evike

Well-known member
מנהל
חומר למחשבה, אם כי במקום מסודר וקבוע שאוספים בו ביצים כל יום, הם אמורים לעבור על כל השטח ולאסוף את הביצים. לא נראה לי שכשיש אזהרות שהביצים צריכות להיות בקירור, ישאירו בחוץ ביצים ולא יאספו את כולן.

ויוי 25

Well-known member
חומר למחשבה, אם כי במקום מסודר וקבוע שאוספים בו ביצים כל יום, הם אמורים לעבור על כל השטח ולאסוף את הביצים. לא נראה לי שכשיש אזהרות שהביצים צריכות להיות בקירור, ישאירו בחוץ ביצים ולא יאספו את כולן.

כיום בלול ל-"ביצי-חופש " ישנם תאים מסודרים שמיודעים במיוחד להטלה,
ואליהם מגיעים מדי יום בעלי -המקום לביצוע האיסוף.
התרנגולות מזמן כבר לא מסתובבות בשטח הירוק ,אלא במבנה אחד גדול ,
"חופש" - הכוונה להוצאתם משיטת הכלובים אל מבנה בו ניתן להסתובב משוחררות וללא השימוש בכלובים הצפופים.

ויוי 25

Well-known member
ברשתות המזון תוכלי להשיג ביצים טריות בקרטונים הקטנים בצבע הצהוב .
מנסיוני ,אלה הכי טריות מכול השאר .

והסימן שהביצה ממש טריה יודעים בעת קילוף קליפתה של ביצה המבושלת:
כשהקליפה צמודה לביצה וקשה לקלף את קליפתה, זהו הסימן הקובע בוודאות כי הביצה טרייה.

(לעומת זאת, ביצה מבושלת שקליפתה נפרדת ממנה בקלות בעת הקילוף -
היא לא ממש טריה.
בכול מקרה במידה ועדיין לא פג התוקף שמופיע על האריזה-עדיין יכולה להיות אכילה.

נערך לאחרונה ב:

evike

Well-known member
מנהל
תודה. הביצים האלה נמכרות בכל סופר, רק שבד"כ הן כוללות אומגה, מה שאני לא צריכה וגם מייקר אותן מאד. גם בשל האריזה הקטנה. זו לא קנייה חד פעמית או פה ושם, אלא קבועה, מה שלא משתלם.
השאלה שלי היתה גם לגבי הטעייה, שבאריזה שמים ביצים לא בטריות זהה ועם תאריך זהה.
סופ"ש נפלא.

ויוי 25

Well-known member
בקשר להטעייה בתאריכים שציינת לא ידוע לי ,,
כי מזה כמה שנים חלפו מאז שעברתי לתבניות הצהובות.

כמו שציינתי כשזה טרי יודעים לפי קילוף הקליפות מהביצה המבושלת:
אם הקליפה היא קשה לקילוף - זה בוודאות מוצר טרי.

נכון ,את צודקת שהאריזות הצהובות הם קצת יותר יקרות ,
אבל זה מחיר שמבחינתי עדיף להוסיף בעבור מוצר טרי, ובו זמנית אפשר לוותר על
מוצר אחר למשל: לחם שמחירו יקר -עדיף לי לוותר עליו ולהכין לחם טרי לבד בבית.
(או מוצר אחר שבסדר העדיפויות יהיה לי פחות חשוב.)

ladybug4NLP

Active member
אם הביצים קשות לקילוף זה סימן שלא שהו מספיק זמן במים קרים קרים אחרי הבישול

evike

Well-known member
מנהל
עדיין השאלה נשארה פתוחה.
היכן קונים באזור רמת גן, ביצי חופש.

למעלה