טריות מזון

טריות מזון

איך אפשר לשמור על טריות מזון לאורך זמן שואלת מכיוון שבני נמצא ביום חינוך ארוך ללא הזנה ואני מתכוונת לשלוח איתו מזון מבושל בתוכנית מסויימת ציינו והראו התרבות חיידקים במזון תוך שלוש שעות וציינו שמזון מעבר לזמן זה הנמצא בחוץ אינו ראוי למאכל.
 

vered73

New member
שתי אפשרויות

אחת לבקש לשים את האוכל במקרר בחדר המורים. (בגני הילדים יש תמיד מקרר) לקחת צידנית ובה הרבה הרבה קרחונים. החסרון הוא שהילד יאכל את האוכל לא חם אלא פושר. בעצם יש גם אפשרות נוספת: הפשרה שהיא כמובן כריך טוב ומזין והחלפת הארוחה החמה המלאה לארוחת ערב.
 

razgalili

New member
עוד אפשרויות

להכין לילד אוכל שמחזיק מעמד יותר זמן - לדוגמה סוגים שונים של חטיפים מיובשים. חטיפי בשר מיובש הם טעימים מאד, משביעים, מזינים, ומחזיקים מעמד זמן רב יחסית. אפשר גם תיאורטית להכין לילד "שימורים" - להרתיח ולחטא צנצנות, אחרי שהתקררוולהכניס לתוכן את האוכל ישר מהסיר ולסגור הרמטית. האוכל בצנצנת יוכל להחזיק מעמד זמן רב.
 

אורזיגל

New member
אפשרות נוספת (אם יש אפשרות כספית, כמובן)

כשהבן שלי התחיל ללכת לבית ספר, התעוררה אצלנו בעיה דומה. אמנם היתה הזנה בבית ספר, אבל הא אכל רק אוכל מהבית. לכן רכשנו מקרר קטן (העלות היא 1,000 ש"ח פלוס מינוס, ראי דוגמא בקישור) ושמנו אצלו בכתה. האוכל שלו אוחסן שם. המקרר עבר איתו כל שנה לכתה בה למד (כיום יש מקררים בכל הכיתות, כך שזו כבר לא בעיה).
 

khisha

New member
אפשרות יותר זולה

מכינים את הארוחה בערב ושמים במקרר, כך שבבוקר האוכל כבר קר. מעבירים אותי לתיק צידנית או קופסה מקל-קר עם שני אלמנטים של קרח. האוכל עדיין קר כל התהליכים של ריקבון איטיים והוא לא מתקלקל. אה. וגם קניתי ביד 2 מיקרו משומש ב150 ש"ח שבו מחממים את האוכל לפני הגשה.
 
למעלה