בוקר טוב .נכון לצערי ,אבל
בוקר טוב.
היו ימים כמו שבגרוש היה חור.
את ההשירות הצבאי שלי עברתי באחת היחידות הנבחרות של צהל.
זכור לי את הימים שהינו הולכים לחדר אוכל ולקוח נתח הודו ,שבאחד המחסנים היה אפשר לקבל חוט דייג ,שהימי שישי אחר הצהרים היה מגיע לחוף אחד העסקנים מחיפה בעל חנות ידועה בעיר בחיפה (בעיר התחתית ) שבחנות היה ציוד דייג ועוד הרבה דברים נפלאים ,העיקר האיש זהפשוט אהב אותנו וידע שאנחנו בשעות הפנאי זורקים חכות לים,והיה תמיד מביא לנו חכות ,עופרות לא היתה בעיה כי הן היו משקולת והינו לוקחים את העופרות הישנות.
במשמרת ערב ולילה הינו עולים על הגשר וזורקים חכות ולפעמים התוצאות היו נהדרות לוקסים במשקל עד 10 ק"ג שלמחורת הינו לוקחים הביתה למשפחה והתוצאות היו נפלאות מאכלי דגים מכל בכל.
באחת הפעמים שבת אחרי ארוחת צהרים הינו יורדים לים והולכים להתענג מפירות העונה כמו תאנים וסברס ראינו שצינור פולט לחוף מאות סרדינים שהגיעו מבריכות המלח ,העיקר זאת היתה חגיגה אחת גדולה מייד רצנו לחדרים והבאנו דליים וכך כל אחד עם שני דליים מלאים סרדינים שעברו ניקוי והוקפאו לקראת מחר שיצאנו הביתה.
אבל בערב הינו חוגגים ,לוקחים ברנר עם מיכל גז ,פח של שימורים גדול שמן ומלח ושוב יורדים לחוף ומניחים את הפח על הברנר ושמים שמן חצי פח ושהשמן רתח הינו זורקים לתוך הפח חופן סרדינים ל3-4 דקות ואחר כך מוצאים למסננת ומוסיפים מעט מאוד מלח וחוגגים מהסרדינים .
לפעמים הינו הולכים לבריכות על דליים וממלאים שרימיס וכך הינו שוב חוגגים בהנאה.
נכון קשה להשיג דגי ים שהם הטעמים ביותר.
גם שהייתי בשארם הינו חוגגים על מאכלי דגים מכל הסוגים וכך היה בימי שלישי הינו יוצאים לים עם סירת שלל ודגים את הדגים ולאחר ניקוי ואחיסון בקירור בהפקסת צהרים הינו מוצאים את הדגים שמים בפח מרובע של שמן ומוסיפים עגבניות ,תפוחי אדמה,ירק וכמה פלפלים חריפים ותבלנים מניחים את הפח על פלטה ועד שהינו חוזרים מעבודה בשעה שש בודקים מה המצב ובנתיים שיחקנו רמי קוב ואחד היה אחראי על הגשת המעדן לחברים ,כמובן שהיה קצת ערק (שותים כוס אחד מהול במים רק לכיף ולא יותר כי ידענו שיש אחריות.
והנה התגלה הדבר לעוד חברים ירוקים בעיקר אלה מחברי במשטרה הצבאית שהי מצטרפים לארוחה ,כך נהגנו פעמים בחודש ושאר ימי הרביעי הינו אוכלים בשר .
היו ימים ולא כמו היום ששומעים על המקרים בשארם.
מאיר כרמיאל