טריטוריאליות של דגים

טריטוריאליות של דגים

שמתי לב לתופעה מעניינת - נניח שאני הולך עם מישהו לדוג סרגוסים. הוא עומד במקום מסויים, ואני במקום אחר. שנינו עם אותו ציוד. הוא מוציא אחלה סרגוסים שמנמנים, ואני כלום. אני מבין מזה, שאני עומד במקום לא טוב. אחרי כמה זמן, הוא הולך, וכמובן שאני מיד מזנק למקום שהוא היה, ולשם שינוי, אני שוב לא מוציא כלום. ונשאלת השאלה, האם העובדה שההוא הוציא כמה דגים יפים, "מרוקנת" את אותה נקודה? האם הסרגוסים הם דגים טריטוריאלים (ולכן הוצאת דג, יוצרת "חור" שלוקח לו הרבה זמן להתמלא בדג אחר), או שהם מטיילים כל הזמן? השאלה הזו רלוונטית לכל הדגים. לגבי בורים, למשל, אני יודע שהם חיים בלהקות, כך שברור שאינם טריטוריאלים. מישהו יודע משהו בעניין?

S K I P E R 2

New member
תנסה לבדוק האם הדגים מציצים

מעל פני המים יכול להיות שהם מחליטים להיתפס אצל הדייג עם הבגד היפה יותר או הדייג היפה יותר או הציוד הטוב יותר או להיפך.

zoharfi

New member
או לחילופין, מסתכלים על הקרס...

ואומרים:"לא נורווגית, לא קונה..." להבא תלך עם קרסים שנראות נורווגיות, כלומר צהובות עם עיניים כחולות...

paluta

New member
התשובה :

לא הבנת כבר שזה בגלל הפחד שלהם ממך - אתה הרי ממציא כל מיני המצאות וקונה כל מיני חרוזים ואבקות והם פשוט מפחדים מהקידמה מעדיפים לשחות ב@!&%@ של ת"א רק שככת דבר אחד הדייג השני מרסס מידי פעם ומזמין את הדגים והדייג השני זה שתופש משתמש במצוף מתאים ורגיש ובכלל הוא בעל וותק רב יותר ויש לו תחושה טובה יותר - רק אל תתיאש זה עניין של זמן וסבלנות והרבה נסיון מעשי אתה צריך לצבור המון שעות דייג על מנת להתחבר לעניין באופן רגיש יותר רסס נון סטופ זה מביא את הדגים אליך ואל תשכח שהצל שלך מבריח דגים שים לב למיקום שלך בעת הדייג

אוריא

New member
לקח לי...

פלוטה לקח לי את התשובה אבל, אני יכול להוסיף מהכרות ספציפית, יש ביננו שמרססים ויש שלא. שנינו יודעים מי תופס יותר. בנוסף שים לב הדייג שדג לידך משתמש בפילוטה ואתה משתמש בבצק מבושל. לדעתי זה לא כוחות.

ככה? ירדנו לפסים אישיים, אה?

שופכים את דמי. תוקעים סכין בגבי. זה הכל התקשורת העויינת הזאת. *אני* לא מרסס? אני? אני בשוק. זכורה לי בודאות פעם אחת, לפני מספר שבועות בגן שלקחתי ממך חופן שלם של לחם ורסוס ריססתי. בכל אופן, הפואנטה שלי היתה הסוגיה לגבי התנהגות הדגים. לא לגבי שיטת הדיג.

אוריא

New member
כן כן ירדנו.

לפסים אישיים. הפעם ההיא, בגן, כשלקחת ממני לחם, שאני לקחתי מלייזר - היתה הפעם שהבאת הכי הרבה דגים. בכל אופן אין ספק שזה עוזר.

paluta

New member
עוד רעיון

שלח פתק לכותל ועשה מדיטציה בטרם תלך לדוג , בדוק את מזוזות ביתך ואת האויר בצמיגי רכבך (אתה לא רוצה תקר בדרך) והכי חשוב שים זרזרה מתחת לכרית בלילה כשאתה הולך לישון והמנע ממזון עשיר בפחמימות באותו ערב שלפני.- לפני השינה עשה מקלחת קרה ואל תתגלח ! אל תשכך לשים ראש שום בתיק הדייג ולטפטף מספר טיפות של דבש על כל חוליה בחכה - וטיפה אחת של שמן זיית כתית על החוט שעל השפולה ולחילופין על ראש המצוף בבוס. איך שאתה מגיע לחוף שבו אתה מתמקם פזר שקית של קשקשי דגים (אלו ששמרת כשניקית בעבר) ממש לרגליך לבש בגדים פשוטים בצבעים אפורים (רצוי אם כתם פה כתם שם) וודע שהכפתון העליון לא מכופתר - זה ממש מביא מזל רע בהצלחה

שלא תחשוב שאני עומד לידך......

נכון השעה מאוחרת ועדיף לא לכתוב שטויות, אבל אני לא יכול להתאפק. זה הכל בגלל שזה שעומד לידך משתמש לא באבקת סרדינים,אלא בכל מיני מרעין בשיןושאר מעיי דגים וכאלו שנרקבים כי הוא שומר אותם בקופסא במרפסת.קופסא סגורה ואטומה ושלא תעיז אבל זה ממש דבר עברה לעמוד לידו כשהוא פותח את השקית של מה שהיה בקופסא אחרי שטחן את זה ,ותאמין לי שום דבר אבל כלום לא משתווה למתכון הזה שלו,כולל משוק הכרמל(שם הוא מביא את השארים לפילוטה). עד היום ,כבר חודש אחרי,נשאר לי ריח בבגדים ובאוטו מהפעם האחרונה שהוא נסע איתי באוטו וזה היה סגור ואטום ב 17 שקיות מנוילנות כמו שלמדנו בצבא לאטום פקל דייג.בקיצור איך שמגיעים לחוף הוא מוציא מהכיס כף ומוסיף כמה כפות חול מערבב+אח"כ כמה כפות קמח מצות והרי לך פילוטה משובחת ומסריחה להפליא. אה ועוד משהו אל תשכח שיש לו דיבור עם גרמי שמיים ולנו אין ואל תשכחו כלל חשוב ביותר,לא לספר על קיום הקופסא לאישתו אחרת, לי יורדת החבילה ואין יותר דייג....

לייזר

New member
אורי לא נכון

אתם תולים יותר מדי תיקוות בפילוטה .אני חושב שסיפרתי לך. אני ואדם הבן שלי וחפרפרת.זוכר אותו? עמדנו בגן דגנו אם פילוטה והיה רצח רק הבן שלי לא אוהב את הפילוטה והוא הוציא בדיוק כמונו אבל אם בצק רך .ורק מדי פעם היתה לו תוספת של איזה בורי .אנחנו תפסנו כרסים ומרמירים אני חוזר פילוטה טובה לימים רעים אבל ימים שיש דיג טוב הכל הולך

למעלה