טריכוטילומניה-מה דעתכם

karin3175

New member
טריכוטילומניה-מה דעתכם

שלום לכולם שמי קרין והייתי רוצה לשתף אותכם ההעיה שאני מכירה היטב תלישת שיער האם מישהוא מכיר את הבעיה ? האם מישהוא ניסה דיקור סיני או היפנוזה לפיתרון הבעיה ? האם מישהוא יכול להמליץ על משהוא שפותר את הבעיה בכל מקרה אפשר גם לכתוב לי למייל

motek89

New member
יש בעיה כזאת??

וואי חשבתי שאני היחידהההההההה גם לי יש את הבעיה הזאת..... למי שיש קצת מידע על זה שיביא.... תודה

karin3175

New member
יש בעיה כזאת ועוןד איך!!!

איםה זה מתבטא אצלך? בשיער הראש או בפנים (גבות וריסים) כמה זמן זה כבר נמשך? באיזה תדירות? יש הרבה חומר בנושא את יכולה למצוא במנוע חיפוש גוגל את המילה טריכוטילומניה

motek89

New member
כן עכשיו חיפשתי בגוגל...

קראתי קצת ואני בהלם שבאמת יש בעיה כזאת כי לא ידעתי.... אמא שלי משתגעת מזה שבכל מקום יש שערות שלי אני מורטת שערות מהראש ולועסת אותם.... זאת אומרת את הסוף של השערות.. איפה שזה בא במגע עם העור... זה כבר כמה חודשים... זה מזכיר לי קצת שאני גם כוססת ציפורניים.... (מאז שאני זוכרת את עצמי) אני מפחדת שעוד מעט כבר לא יהיו לי שערות כי בזמן האחרון זה מגיע לפעמים עצומות של תלישה.... מה לעשות???????????

motek89

New member
אני מפחדת

יכול להיות שבסוף יהיו לי קרחות???

טריכוטילומניה ../images/Emo22.gif

מדובר בתלישה חוזרת של השיער המביא לאובדן שיער. מדובר באזורים שונים של הגוף כשהכי מקובל, שיער הראש, גבות וריסים. משיכת השיער קורית במצבים של רגיעה כמו בעת קריאת ספר אך גם יכול לקרות בנסיבות מלחיצות. תלישת השיער נותנת תחושה של ספוק או הקלה. בקרב מבוגרים, התופעה שכיחה יותר אצל נשים. ניתן לטפל באמצעות טיפול התנהגותי שנועד לעזור להחליש את ההרגל הזה, לתת חזוקים חיוביים כשנמנעים מהדחף לתלוש שיער ותגמול שלילי כשעוסקים בתלישה. ניתן לנסות לספק פעילות חליפית אחרת, פחות מזיקה כדי להרגע, כמו לעיסת מסטיק למשל, או כל דבר פיזי מונוטוני אחר (שרשרת חרוזים למשל שמעבירים בין האצבעות). אפשר לנסות להסיח את הדעת כשחשים את הדחף דרך יציאה להליכה, שירה בקול וכיוב'. כדאי להעזר בפסיכולוג התנהגותי. קבוצת תמיכה, יכולה גם לעזור.

motek89

New member
אימאלה זה מפחיד....

אוווף אנחנו עדיין מחכים שיתקשרו מהקופת חולים!!! לוקח להם שנים!! יש כאן עוד מישהו שסובל מטריכוטילומניה?

למעלה