טריקו ללא אוברלוק

שגיגאיה

New member
טריקו ללא אוברלוק

האם אפשר לתפור בד טריקו ללא אוברלוק. איזה תפר מומלץ אם כן, כדי שלא יפרם? תודה

lirola

New member
טריקו אינו דורש גימור

ההמלצות שנתקלתי בהן בספרות הן על תפר זיג זג אך כמה שאני עושה את הזיגזג שטוח התפר לא נראה יפה מבחוץ ,(לא נראה ישר, יש גבעות וכו') ואני מוצאת שהתפר נראה הכי טוב כשהוא ישר. הבעיה היא שצריך לשים לב לא למתוח את הבגד באגרסיביות בלבישה משום שחסרה אלסטיות בתפר כזה. אם יש לך מכונת אוברלוק, אפשר לחבר את התפרים ישירות באוברלוק (בלי לתפור במכונת תפירה רגילה בכלל) ואז יש אלסטיות והבגד יוצא תפור היטב וגם אין צורך לדאוג למתיחה . את השרוולים אני לא עושה ישירות עם האוברלוק כי אני מרגישה יותר נוח לחבר עם תפר רגיל ורק כשאני מודדת וזה פיקס אני עוברת עם האוברלוק (אולי עם הזמן וצבירת הבטחון זה ישתנה) בהצלחה

שגיגאיה

New member
תודה../images/Emo39.gif

קניתי אתמול בנחלה בדי טריקו כיפים לקיץ ועד שאני אגיע למכונת אוברלוק..יגיע החורף אז תודה

טובה ב

New member
בסופו של דבר זה ייקרע

אין מה לעשות, בדיוק כדי למנוע את זה המציאו את האוברלוק. אמה-מה- גם לי אין אוברלוק ואין לי רצון להוסיף אותו לקולקצית האינסטרומנטים, אז יש כמה פתרונות, אבל אף אחד לא נותן תשובה מלאה. הכי רצוי זה למתוח את מקום התפר קלות בזמן התפירה ואחר כך בזמן הלבישה לזכור את זה, ולא למתוח יותר מדיי, אבל זה לא ידידותי. יש עוד רעיון-להוסיף לתפר סרט נייר ואחר כך לתלוש אותו, זה אמור לתת לכל תך קצת אויר ויכולת להימתח, אבל גם זה לא משהו. הפתרון היחיד שעובד לאורך זמן, ואני משתמשת בו בתפירת בגדי ים, למשל, ששם אי אפשר לא למתוח בזמן הלבישה, הוא- להוסיף לתך סרט גומי, כזה של תחתונים. מותחים את המקום, תופרים על הגומי, וזה מחזיק. זה טוב, כמובן, רק לתפרים פנימיים שמחברים בין חלקים. לא למכפלות.

lirola

New member
תודה על הטיפ

בינתיים לא קרה שנקרע לי בגד. אך אני כן נזהרת ולא מותחת את הבגד יותר מדי. באוברלוק זה אכן הרבה יותר פשוט ונחמד.

lirola

New member
../images/Emo207.gif האם מישהי יכולה לייעץ לי כיצד

להוריד צבע מטריקו שלא מפסיק להכתים? האם יש דבר מעצבן יותר מאשר לתפור חולצה, רק בשביל להרוס חזיה יקרה להחריד? התשובה היא כן. יש משהו יותר מעצבן מזה וזה לעשות את זה פעמיים לשתי חזיות שונות עם אותה חולצה משום שחשבתי שכל הצבע כבר ירד ממנה
השאלות שלי הן : 1. האם יש שיטה להוציא את הצבע לפני התפירה? 2. האם זה רגיל שטריקו יוציא כל כך הרבה צבע, או פשוט להימנע מהחנות הזו לפעם הבאה? כל כך מרגיז...........

טריקו וצבע

טריקו זה בסהכ סוג של סריג וזה לא ענין של צבע או לא אם קנית בד נאון אדום זועק זה מסביר את הענין אם החומר הוא כותנה או ויסקוזה, כדי לקבע את הצבע נהוג לשטוף במי חומץ 10% אבל זה לא תמיד עוזר, וגם אני עשיתי את הטעות הזו, אין מה לעשות. תמיד טוב לכבס לפני התפירה גם לצורך הורדת צבע וגם לעניני כיווץ אבל זה לא תמיד מבטיח טיב הצבע כפי שאמרת לא לקנות סוג כזה של בד בדים שבמיוחד מורידים צבע יורידו גם עם מגבון לח מסוג של תינוקות, אז אפשר לאמץ את אלה שמחלקים בסוף ארוחה במסעדה בתיק וכשקונים בד שעלול להוריד לבדוק אותו בחנות ולא לקנות. לא תמיד זה ענין של החנות כי יש חנויות שמוכרות עודפים ואז יש גם בדים מעולים לצד איומים בצלחה

רות מלר

New member
פינת החולצות הקנויות שמכתימות

חולצת מעטפת של אישה אישה- חולה בצבע שחור עברה עד היום לפחות עשרים כביסות ועדיין משחירה מים. חולצת לייקרה של רמי לי-חברה קנתה בהריון, הילדה כבר בת 4- תעשו חשבון כמה כביסות- הורסת חזיות סדרתית. אם החולצות האלו אני לובשת רק חזיה שחורה, ודואגדת שהמכנס יהיה כהה, כי גם מגע עם זיעת גוף מנזיל צבע כעת תחליטו בעצמכם אם לקנות משני המותגים האלו בגדים במיטב כספיכן.

lirola

New member
אבל הכי מרגיז זה כשאת קונה את הבד ומעוללת

את זה לעצמך....אין אפילו את מי להאשים

הדור

New member
תמיד../images/Emo70.gif אבל תמיד../images/Emo70.gif לכבס ממש לפני הגזרה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כל בד יש את השגעונות שלו!!! ואז את יודעת כיצד לנהוז בו

lirola

New member
אבל לא תמיד אפשר לדעת

הרי גם אם הצבע יורד בכביסה הראשונה, קשה להשליך אם הוא ימשיך להוריד כמויות.......כיבסתי אותו במכונה לפני הכביסה וזה לא עזר , הוא עדיין מוציא ומוציא.

aviviye

New member
שאלה לגבי כביסת בד עדין לפני תפירה

סביר להניח שגם כאשר החולצה תהיה תפורה, אכבס בכביסה מאד עדינה או ביד. האם יש טעם להעביר כביסה לכיווץ לפני כן, או שמאחר שאכבס גם ככה רק במים קרים בכביסה עדינה הבגד לא יתכווץ? חבל לי על כבסה מיותרת לבד העדין. האם ניתן לבדוק צבע על ידי השריית חתיכה קטנה של בד במים עם קצת חומר משך כמה שעות?

lirola

New member
באופן עקרוני שיטת היחס לבד לפני התפירה

אמורה להיות זהה ליחס לאחר שהבגד כבר תפור. אם תכבסי ביד במים פושרים אז אפשר לכבס במים פושרים גם לפני התפירה. גם בכביסה במים פושרים עשוי להיות כיווץ מסוים ולכן זה מומלץ בכל מקרה לכבס לפני (אני מניחה שלזה התכוונת). אבל אפשר , ליתר בטחון, שכן לפעמים בגד מוצא את דרכו למכונה בטעות (לפחות אצל נשים שהבעל עוזר בכביסה חחחח), לכבס במכונה לפני התפירה על אף שברוב המקרים תכבסי ביד וככה את בטוחה גם במקרה כזה. ********כמובן שזה לא כולל מקרים שכביסה במכונה הורסת את הבד.

רות מלר

New member
את מתעלמת מכיוון הבד והגזירה

זו המלצה מסוכנת לא פעם בגד חדש שמתכווץ אחרי כביסה יוצא מהאיפוס בדיוק מהסיבה הזו- יש לו קימורים שמגיבים באופן שונה מיריעה ישרה

lirola

New member
לא הבנתי מדוע זה מסוכן

הצעתי לכבס את הבד לפני הכביסה. אשמח אם תסבירי לי למה התכוונת.

שש שבע

New member
ניסית לעשות פעם אחת כביסה עם חומץ?

זה אמור לפתור את הבעיה...

למעלה