טריקל טארט

youngG

New member
טריקל טארט

אני מחפשת מתכון שיהיה מותאם למטבח הישראלי (כלומר נמדד בגרמים ולא באונקיות).
לצערי מצאתי רק מתכוני חו"ל שאמנם ניתן להמיר לשיטת המדידה שלנו, אבל בחייאת - למדוד 85 ג'??
הבנתי שיש ספר של מתכוני הארי פוטר (נקרעתי מצחוק)... אולי למישהי כאן יש את הספר ותוכל להעביר אלי את המתכון?
 

bali

New member
מנהל
לא שמעתי על הספר הזה

ואם יש משקל דיגיטלי למטבח, מה זה משנה למדוד 85 או יותר או פחות? (ובסוד, תמיד אפשר טיפה לעגל, אסונות לא קורים מזה אלא אם מדובר בעוגיות מקרון)

ורק הערה - אם במקרה יש כאן למישהי/הו את הספר - אסור להעתיק את המתכון לפורום מטעמי זכויות יוצרים, קחו בחשבון.
 

youngG

New member
מילא הספר

אני מצרפת לך קישור, סתם ככה לידע כללי

אבל אם בכל זאת מישהו/מישהי פה מכירים מתכון (הארי פוטר או לא...)... אני ממש אשמח
 

bali

New member
מנהל
משעשע


מה זה טריקל פאי? אם תתארי אותו אולי נמצא לך מתכון בלי קשר להארי פוטר
 

almogi

New member
Treacle Tart

הוא פאי אנגלי שעשוי מבצק פריך וממולא מבילוי מבוסס על סירופ סוכר, פירורי לחם וגרידת לימון. לא ממש פסגת הקולינריה, אבל למי שמתעקשים להכין הנה מתכון של ה BBC.

אגב, מי שמתקשה למצוא סירופ סוכר מוזהב (שלא קל להשיגו בארץ) יכול להכין לבד:

100 גרם סוכר
25 מ"ל מים

חצי קילו סוכר דמררה
כוס מים רותחים
פרוסת לימון

בסיר מחממים 100 גרם סוכר עם 25 מ"ל מים לקרמל חום כהה. מוסיפים את יתר המרכיבים (זהירות - משפריץ!). מבשלים כ 30-40 דקות תוך בחישה מדי פעם עד שמסמיך מעט. מוציאים את הלימון, מקררים ומעבירים לצנצנות.

לטעמי לא שווה את המאמץ, לדעתי, אבל זה רק הטעם הקלוקל שלי...
 

bali

New member
מנהל
תודה על הקישור וההסבר


אני אומרת שלא צריך לשפוט אדם שבא לו לנסות משהו, ושעל טעם וריח אין מה להתווכח


קראתי איפשהו שאפשר להחליף את פירורי הלחם בשקדים טחונים, מה שבטח גם משפר את הטעם של המלית.

ואגב, גולדן סירופ אני רואה בכמה סופרים פה בירושלים בלי בעיה מיוחדת ובטח גם בחנויות מתמחות אפשר להשיג.
 

bali

New member
מנהל
התגובה שלך נוטפת ציניות

הרי אתה לא באמת חושב שיש לך טעם קלוקל, אני בטוחה שאתה חושב בדיוק ההיפך על הטעם שלך, ובכך שאתה כותב "רק הטעם הקלוקל שלי" אתה בא להגיד שמי שחושב שטריקל טארט זה טעים, טעמו קלוקל...

אנחנו לא טיפשים כמו שאולי נדמה לך.

בבקשה בלי הציניות וההתנשאות הללו, זה לא נעים לנו ולא עושה רושם טוב לגביך...
 

youngG

New member


אל תתני לטעם ה"קלוקל" של אלמוגי ליצור רושם שלילי על הטארט הזה, שכן הקינוח הזה הוא מהאהובים על הארי פוטר
, ואם הארי אוהב - הארי יודע!!!
 

youngG

New member
בסוף הסתדרתי לבד

מצאתי את המתכון ב-גוגלבוקס.
לא יודעת אם יהיה לי כח לנסות... אני שונאת לעבוד עם בצק של פאי וכל ההתפחות המציקות האלה...
 

youngG

New member
נראה לי שטעיתי

אני מניחה שהאחסון במקרר הוא בשביל שיהיה קל לרדד את הבצק, ולא קשור להתפחה (אני דיי הדיוטית בנושא, יכולות לצאת לי שטויות כאלה מהפה...)
 

bali

New member
מנהל
בשביל זה אנחנו כאן


אל תתביישי לשאול שאלות, מי שמתבייש לא לומד.

כן, קירור הבצק הוא לא להתפחה אלא לייצוב שלו.
 

youngG

New member
תודה על התגובה + המתכון

בהקשר למידת המאמץ - אולי ואכן יש צדק בדבריך, אלא שלפני כחודשיים ניסיתי את הטארט הזה כשהייתי בלונדון והוא היה טעים בצורה בלתי רגילה. אולי זה עניין של היד הבוחשת או בטיב המרכיבים, אולי זה באמת עניין של טעם....
 

bali

New member
מנהל
ברשת קו-אופ שופ יש גולדן סירופ

בפחיות בזהב וירוק, ויש בטח גם בחנויות מתמחות. אין צורך לטרוח בהכנת הסירופ בעצמך.
 
למעלה