טרי טרי וצמא למידע

יאסון

New member
טרי טרי וצמא למידע../images/Emo131.gif

שלום לנוכחים וחג שמח! טוב, אני ממש ממש טרי, רק מתחיל להבין מה בדיוק קורה ואיפה אני נמצא. למעשה אני בשלבי אבחון , אבל ככל הנראה שלבי אבחון סופיים ובלתי משתמעים לשתי פנים... למעשה ביום א´ הבא עלינו לטובה(?) אני אקבל תשובה סופית ואם אכן כן הרי שאכנס לארבעה ימים של עירויים ( סטרואידים). האם ללכת על זה? לבקש סקנד אפיניין? האם יש חשיבות לדחיפות בלקיחת העירויים ? ו- האם יש להם תופעות לוואי? אם יש מישהו שיש לו תשובות לשאלות האלה- אשמח לקבל. אני מניח שבהמשך אמצא את מקומי בפורום כחבר מן המיניין... שוב-חג שמח לכולם!

anat11

New member
שלום לך (יאסון?)

אני משערת שברכת "ברוכים הבאים" לקורת ביתנו כאן היא אולי לא מאד מדויקת, כי מי שמגיע לכאן היה בדר"כ מעדיף לא להיות שייך לקבוצת ההתייחסות הזו. יחד עם זה - אם כבר אתה שייך לקבוצת ההתייחסות, אתה מאד מאד מבורך על הגיעך הנה, ואני בטוחה שאני מדברת בשם מנהלת הפורום (רומי המקסימה). בפורום הזה כבר נגעו בהרבה דברים ואם יש לך קצת זמן, אני ממליצה לדפדף אחורה ולקרוא קצת. ממש בימים האחרונים היה דיון על השאלה האם יש חשיבות למועד בו לוקחים סטרואידים, והדעות חלוקות. יש מי שאמרו להם שככל שמקדימים לקחת עירוי כך יש יעילות רבה יותר ויש כאלו שאמרו להם אחרת. חשוב לזכור שכאן לא פורום רפואי. כולם כאן מאובחנים במחלה או חברים/קרובים של מי שמאובחן. אנחנו לא רופאים. לגבי תופעות לוואי של סטרואידים, אחרים יצטרכו לענות כי לי לא יצא לקבל סטרואידים. ברשותך, אשאל מספר שאלות. תענה רק על מה שאתה רוצה. אני שואלת גם כי לפי התשובות אולי יהיה קל יותר להביע דעה על השאלות ששאלת (למשל - בענין הצורך בחוות דעת נוספת): בן כמה אתה ומה הביא לבדיקות (מה היו התחושות? מה ההתקף?) איזה בדיקות כבר עשית? --> MRI? היו מוקדים של דהמיאליניזציה? כלומר - מוקדים לבנים שמראים שיש בעיה עם המיאלין? --> דיקור מותני? --> פוטנצאלים מעוררים? היכן אתה נבדק ומטופל? מי הרופא שממנו/ממנה אתה ממתין לאבחנה? כמו שתגלה כאן במהרה, אנחנו נוהגים לכנות כאן את המתנה הזו בשם "טרפצת". אם אכן אתה "טרפצתי" כמונו - מצאת מקום טוב להתחיל (ולהמשיך).
ענת

RomiVais

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אני קוראת שענת ענתה לך יפה ובירכה אותך לשלום (תודה ענת!!
) אז באמת קשה להגיד ברוך הבא... אבל אומרים בכל זאת. אני מקווה שתרגיש כאן כמו בבית
. גם אני אשמח לקבל עוד פרטים שלך כדי שנדע קצת יותר במי בדיוק מדובר (אבל אתה ממש לא חייב) בכל מקרה, תמיד יש מקום לחוות דעת נוספת, באמת שאין מה להפסיד. לגבי הסטרואידים, קשה לתת לך עיצה אם לחכות או לגשת במיידי. ראשית בגלל שאנחנו לא רופאים פה, ושנית בגלל שאנחנו לא יודעים באיזה מצב אתה נמצא. אני אתן לך אך ורק את דעתי. אם אתה לא מרגיש טוב ואתה סומך על הרופא שמטפל בך כרגע אין סיבה לחכות. זה לא וודאי, אבל ככל ש"תופסים" את זה בזמן - יותר טוב. אלה ארבעה ימים או חמישה ימים? תופעות לוואי יש אבל כמו כל דבר במחלה הזאת, אצל כל אחד זה קצת אחרת. יש לנו פה שני חברים בפורום שקיבלו סטרואידים לאחרונה ואני בטוחה שיוכלו להגיד לך בדיוק איך הם מרגישים... כדאי להימנע ממלח וסוכר בזמן הטיפול ולאחריו. אני מקווה שעזרתי אה מוזמן לשאול כל מה שתרצה לדעת וביחד נענה לך על כל מה שנוכל. כל שאלה תוכל להפנות גם לנאורולוג שמטפל בך ואני בטוחה שיתנו לך את כל המידע שאתה צריך. מאחלת לך ים של בריאות והמשך חג שמח וסוף שבוע נפלא רומי

ODED99AA

New member
טוב אז ככה

קודם כל חג שמח לך ולכולם עכשיו בקשר לשאלות שלך א. סטרואידים נהוג לקבל למיטב ידיעתי לתקופת אישפוז של 10 ימים ואכן יש להם תופעות לוואי שונות שיכולות ליכלול טישטוש בראיה קשיי דיבור בעיות ביציבות נימול ואלו התופעות שאני מכיר השיקול אם לקחת סטרואידים או לא נתון לשיקול דעתך האישי ולשיקול דעת הרופא המטפל שלך הרופאים בדרך כלל מעדיפים להימנע מסוג טיפול שכזה אם הם לא זיהו ב100% את המחלה חוות דעת נוספת לא ניראה לי שתיתן הרבה כי אם ביצאת את הבדיקות החשובות (MRI) ניתן לגלות אם יש מוקדים של הדלקת כמו שציינתי בקשר לתופאות לוואי של הסטרואידים תופאות הלוואי תופסות לכלל המחלה כל אחד ברמת הקושי שלו כלומר יש כאלו שכימעט ולא ירגישו בתופאות הלוואי למעט מיחושים פה ושם ויש כאלו שחיים עם אחת מתופאות הלוואי כמו עם בן זוג קבוע (לצערי) מקווה שהתשובה שתקבל מהרופא תהיה שלילית ולא תיצטרך לחזור לישאול עוד שאלות כאלו אלה תחזור רק כדי להגיד שלום ו..........זהו חג שמח וכשר לכולם

RomiVais

New member
עודדי ../images/Emo24.gif

טוב לראות אותך כאן
קבלת הסטרואידים היא למשך 5 ימים. אתה קיבלת 10??? זה יותר מדי, לא? צבט לי לקרוא את המשפט "ויש כאלו שחיים עם אחת מתופעות הלוואי כמו עם בן זוג קבוע (לצערי) "........ איזה סימפטום יש לך ככה קבוע? ומה הרופא שלך אומר על זה? איך אתה מרגיש לאחרונה? רק בריאות!!! נשיקות רומי

סיאמית

New member
הי יאסון!

ברוך הבא! ענו לך כאן על כל השאלות, בעצם. ולא נותר לי אלה לאחל לך חג שמח וגם שלא נראה אותך כאן יותר!!! לפחות לא בתור "טרפצתי"
אבל אם התשובה תהיה חיובית, אז כמו שאמרה ענתי, לא יכולת למצוא מקום יותר שווה להיות בו.

למעלה