אני יכול לכתוב 10 עמודים על הנושא..
אבל אני אתחיל בקטן (-; סידרת עולם הדיסק מחולקת (נכון להיום לפחות) ל-5 תתי סדרות: 1. סידרת סתם רוח - מספרת על הקוסם הגרוע ביותר בעולם הדיסק (והממוזל ביותר) שיודע רק לחש אחד (וגם אותו הוא לא יכול להטיל) והוא נשאר בחיים בעיקר בזכות העובדה שהוא רץ מהר יותר מהצרות שלו.... ספרים על סתם רוח: צבע הכשף, האור המופלא, היבשת האחרונה, זמנים מעניינים (Intersting Times). 2. סידרת המוות - ספרים אלה מדברים על המוות של עולם הדיסק (בחור גדול גבוה עם גלימה, חרמש גדול כמוהו וחיוך שיכול להקפיא את הדם בעורקיך) וחיפושיו אחר משמעות ה``חיים`` (בספרים הוא מאמץ שוליה, יש לו נכדה, באחד הספרים הוא אפילו מפוטר מתפקידו!!) ספרים של המוות: תרועת מוות, איש הקציר,מוזיקת נשמה, Hog Father 3. סידרת המכשפות - מדברת על בעיקר על שלושת המכשפות החזקות ביותר בעולם הדיסק שהן כמוגן ערני וותרוקס (Granny WheaterWax) נני אוג (Nanny Ogg) ומגרט (Magrat) והרפתקאותיהן המשעשעות להחריד... ספרים של המכשפות: זכויות שוות (Equle rites), אחיות הגורל, Witches Abroad 4. סידרת השומרים (האהובה עלי ביותר!!) מספרת על משמר העיר אנק-מורפוק וניסיונותיו לשמור על קצת סדר בבלגאן שהיא אנק-מורפוק שומרים! שומרים!, אנשי משמר (Men of arms), ג`ינגו, Feet of clay 5. ספרים בודדים - סדרה זו מורכבת מספרים שעומדים בפני עצמם ולא מרכיבים סידרה ספרים בודדים: פירמידות, אלים קטנים, אריק אם את רוצה פירוט של עלילות כל ספר ודמויות מפתח וכו` פרסמי הודעה ואני אכתוב *ספולרים*.....