טרי פאצ`ט

snowhite

New member
טרי פאצ`ט

בזמן האחרון נתקלתי בספרי הפנטזיה של טרי פאצ`ט בעיקר סדרת/עולם הדיסק. אני מקווה שהגעתי למקום הנכון והייתי מאוד רוצה לדעת אם יש סדר לספרים. לאור היכרותי עם סדרות הפנטזיה השונות אני יודעת שיש סדר לספרים והיגיון מאחוריהם. אשמח למידע בנושא תודה מראש snowhite

דרגורן

New member
אני יכול לכתוב 10 עמודים על הנושא..

אבל אני אתחיל בקטן (-; סידרת עולם הדיסק מחולקת (נכון להיום לפחות) ל-5 תתי סדרות: 1. סידרת סתם רוח - מספרת על הקוסם הגרוע ביותר בעולם הדיסק (והממוזל ביותר) שיודע רק לחש אחד (וגם אותו הוא לא יכול להטיל) והוא נשאר בחיים בעיקר בזכות העובדה שהוא רץ מהר יותר מהצרות שלו.... ספרים על סתם רוח: צבע הכשף, האור המופלא, היבשת האחרונה, זמנים מעניינים (Intersting Times). 2. סידרת המוות - ספרים אלה מדברים על המוות של עולם הדיסק (בחור גדול גבוה עם גלימה, חרמש גדול כמוהו וחיוך שיכול להקפיא את הדם בעורקיך) וחיפושיו אחר משמעות ה``חיים`` (בספרים הוא מאמץ שוליה, יש לו נכדה, באחד הספרים הוא אפילו מפוטר מתפקידו!!) ספרים של המוות: תרועת מוות, איש הקציר,מוזיקת נשמה, Hog Father 3. סידרת המכשפות - מדברת על בעיקר על שלושת המכשפות החזקות ביותר בעולם הדיסק שהן כמוגן ערני וותרוקס (Granny WheaterWax) נני אוג (Nanny Ogg) ומגרט (Magrat) והרפתקאותיהן המשעשעות להחריד... ספרים של המכשפות: זכויות שוות (Equle rites), אחיות הגורל, Witches Abroad 4. סידרת השומרים (האהובה עלי ביותר!!) מספרת על משמר העיר אנק-מורפוק וניסיונותיו לשמור על קצת סדר בבלגאן שהיא אנק-מורפוק שומרים! שומרים!, אנשי משמר (Men of arms), ג`ינגו, Feet of clay 5. ספרים בודדים - סדרה זו מורכבת מספרים שעומדים בפני עצמם ולא מרכיבים סידרה ספרים בודדים: פירמידות, אלים קטנים, אריק אם את רוצה פירוט של עלילות כל ספר ודמויות מפתח וכו` פרסמי הודעה ואני אכתוב *ספולרים*.....

snowhite

New member
אין לי שום בעיה עם זה ...

להפך אני אשמח.... אבל אם תכתוב את שם הספרים בעברית זה יהיה מופלא....

הייזל

New member
קודם כל זה פארצ`ט

הנה הרשימה של כל הספרים (אלו שתורגמו וגם אלו שלא) לפי הסדר שלהם. נכון שבאמת יש 4 תתי סיפורים עיקריים אבל אני ממליצה לנסות לקרוא אותם לפי הסדר כי ישנן בדיחות פרטיות. 1. THE COLOUR OF MAGIC או צבע הכשף שבו מדובר על סתמרוח. 2. THE LIGHT FANTASTIC או אור מופלא שבו מדובר על סתמרוח. 3. EQUEL RITES או פלחני כשף שבו מדובר על המכשפה הראשונה במעלה גרני ווטרווקס. 4. MORT או תרועת מוות שבו מדובר על ``מוות``. 5. SOURCERY או מעשי קסמים שבו מדובר על סתמרוח. 6. WYRD SUSTERS או אחיות הגורל שבו מדובר על המכשפות. 7. PYRAMIDS או פרמידות. 8. !GUARDS!GUARDS שבו מסופר על משמר העיר אנק-מורפורק. 9. ERIC או אריק שבו מדובר על סתמרוח. 10. MOVING PICTURES או ראינוע. 11. REAPER MAN או איש הקציר שבו מדובר על ``מוות``. 12. WITCHES ABROAD שבו מדובר על המכשפות. 13. SMALL GODS . 14. LORDS AND LADIES שבו מדובר על המכשפות. 15. SOUL MUSIC שבו מדובר על ``מוות``. 16. INTERSTING TIMES שבו מדובר על סתמרוח. 17. MASKERADE שבו מדובר על המכשפות. 18. FEET OF CLAY שבו מסופר על משמר העיר אנק-מורפורק. 19. HOGFATHER שבו מדובר על ``מוות``. 20. JINGO שבו מסופר על משמר העיר אנק-מורפורק. 21. THE LAST CONTINENT שבו מדובר על סתמרוח. 22. CARPE JUGULUM שבו מדובר על המכשפות. 23. THE FIFTH ELEEPHANT שבו מסופר על משמר העיר אנק-מורפורק. 24. THE TRUTH שאין לי מושג על מה הוא כי ככל הידוע לי הוא עדיין לא הגיע לארץ.

snowhite

New member
מצטערת... טרי פארצ`ט

תודה!!!! עכשיו רק לידע כללי נוסף הספרים יצאו בעברית....??? 8-(

הייזל

New member
מה חשבת? שתרגמתי את שמותיהם

להנאתי האישית? סליחה על הצינית אבל זו באמת היתה שאלה דיבילית. חוץ מזה יכול להיות שאת GOURDS תרגמו גם כן אבל אחרי פרמידות כל הספרים שיש לי בבית הם רק באנגלית. בעברית פשוט אי אפשר לתרגם את משחקי המילים. אם את אוהבת את טרי פארצ`ט אז יש גם את ``אנשי השטיח`` שלדעתי הוא אחד הספרים הטובים ביותר שלו (אם לא הטוב מכולם)ויש את סדרת הננסים שמתחילה עם ``ננסי המשאית``.

מרלין

New member
שכחת!

שכחת את ``בשורות טובות`` של פראצ;ט וגאימן. אמנם לא בדיוק מדב אבל אחד הפרים הכי מצחיקים שקראתי שלו. מספר את קורות עולמינו בסוף העולם ואחריו... חובה!!!

The Fish Lord

New member
רציתי לשאול...

טוב, אני רק לאחרונה התחלתי לקרא את הספרים של פראצ`ט, ובגלל שמגוון הספרים בספריה שלנו מאד מצומצם ובגלל שסניפי הסטימצקי באזור שלי עלובים, קראתי רק את הספרים בעברית. בכל מקרה, קראתי את ``שומרים שומרים`` ועכשיו מצאתי את הספר the fifth elephant ולפני שאני מתחילה לקרא אותו, רציתי לדעת אם יש סיכוי שאני אבין משהו, ואם לא, אני לא עומדת לחכות, אז בבקשה, שמישהו יסביר לי מה הלך עד לספר הזה ועד איזה ספר תרגמו? בבקשה תענו בהקדם האפשרי! תודה.

דרגורן

New member
מקווה שזה מספיק מהר (-;

הסיכוי שאתה תבין משהו הוא די גדול מכוון שבשורה התחתונה הדמויות הראשיות הן אותו דבר. מצד שני הרבה עבר על הדמויות והצטרפו דמויות חדשות כך שלקרוא קדימה יכול להרוס לך הפתעות.... אני אישית מעיף לקרוא אותם לפי הסדר (But that`s just me) (-:

פטרה

New member
...

יש סדר לספרים שמדברים על סתמרוח אך לשאר אין קשר אחד עם השני

למעלה