טרם פוטרתי אבל

Javelin

New member
טרם פוטרתי אבל

אפשר בהחלט לקרוא לעצמי מובטל, אני בימים אלו מסיים Bs.c במתמטיקה ומדעי המחשב בבר אילן, התחלתי לחפש עבודה אבל במקרה הטוב קיבלתי לא. אני בוגר מצטיין, ולמעשה ללא ניסיון אם בכלל, פרט לבניית אתרים, וזה לא מה שאני רואה למול עיני כיעד בחיים, השאיפה שלי היא לתכנת בשפות אמיתיות ולא בסקרפיטים. אחרי חודש של חיפושים המצב די מייאש, מספר המשרות שמתאימות לאדם שכמותי, דהיינו משרות הבוגרים המצטינים ללא ניסיון ניתן לספירה על אצבע אחת. אמנם אני רק בן 24, ורווק, אבל יש בי רצון אדיר לממש את עצמי כמה שיותר מהר. מבחינתי אין בעיה גם לעבוד במשרות סטודנט הבעיה היא שדיברתי עם חברות על משרות סטודנט והם אמרו שאם אין לי אישור שאני סטודנט הן לא יכולות להעסיק אותי. אין לי בעיה למשוך את התואר עוד שנה או לחליפין לעשות תואר שני בינתיים (אני לא שש לעשות אותו אך אני יכול), השאלה אם כדאי לי לחכות ולהמשיך לחפש או להמשיך לתואר שני ? בתודה מראש חן

geni1

New member
היי!

ניסית באמדוקס? שמעתי שהם לקחו המון בוגרים מבר אילן! אתה צריך יותר סבלנות,חודש זה מעט מאוד זמן. לדעתי,אם לא בא לך לעשות עכשיו את התואר השני - אל תעשה. קח הפסקה מהלימודים,תתרענן,בינתיים תמשיך לחפש ומקסימום תתחיל ללמוד עוד שנה . בהצלחה!

לדעתי תגמור את התואר ותרשם לתואר 2

תמשיך בינתיים לחפש, גם בתור בוגר טרי וגם בתור סטודנט (לתואר 2)- יש משרות סטודנט בפיתוח מעניין מאד בחברות שאין להן משאבים או תקנים להעסיק בוגר. אם תמצא משרת בוגר מעניינת- תמיד תוכל להפסיק את לימודי תואר 2.

Javelin

New member
ראשית תודה

בהתחלה שנכנסתי לפורום הוא עשה רושם של הפורום הכי דיכאוני שאפשר, (בכל זאת לא נושא קליל), שמחתי לראות תגובות, אני מחפש נובר באינטרנט, אבל חברות השמה בקושי משתינות לכיווני, סליחה על הביטוי, יש טעם למשוך את התואר לשנה רביעית רק בכדי לעסוק במשרת סטודנט ? ובקשר לgen1 תודה רבה, ניסיתי והם נתנו לי הצעה של תחזוקה, המזכירה אמרה שזה לא QA ולא Helpdesk בעיקר העבודה היא איתור ותיקון באגים הטמעה ומעט תיכנות ב++c או java כמו מה זה נשמע לכם ? הם אמרו שהם אולי יתקשרו אלי בקשר למשרה הזאת ועבר כבר שבוע ואין תגובה. כמו כן דיברתי עם חברים שממש לא בטוחים שימשיכו בעבודות הסטודנט שלהם בגלל מחסור בתקנים בחברה שלהם, עד מתי ימשך המצב הנורא הזה שמפטרים עובדים ומכניסים סטודנטים רק בגלל חוסר השתלמות כלכלי ?

גם סטודנט לתואר 2 הוא סטודנט, לא

הייתי מושך סתם תואר 1,תסיים ותתחיל תואר 2. בקשר לתחזוקה- כל קוץ במדבר פרח, תתחיל בתיקוני באגים ודרך הסדק הזה אם אתה טוב (ואין לך הצעות טובות יותר) תוכל להכניס רגל בדלת, לשפץ תת מערכות ולהראות להם מאיפוא הדג משתין.

תמשיך לתואר שני , בהחלט

תנצל את הזמן ללימודי תואר שני וכשהשוק יתאושש יהיה לך יתרון נוסף על פני האחרים. זאת כמובן אם יש לך את האפשרות הכלכלית.אולי תנסה להשתלב כמתרגל באחד הקורסים . על כל מקרה בהצלחה

Javelin

New member
זאת בדיוק הבעיה

אדם עם תואר שני ללא ניסיון הוא בעיה תעסוקתית, המעסיק לא יכול לשלם לו לפי התואר שלו מה גם הוא מחשיב אותו כאיום ועוד סיפורים מפה ועד להודעה חדשה. אז מה אתם אומרים ?

העצה שלי- תתחיל ללמוד לתואר 2,

בינתיים עוד אין לך תואר. איזה איום ? מעסיק טיפש כזה אצלו לא כדאי לעבוד. את העבודה לתואר כדאי לעשות בנושא מעשי (רצוי עם מנחה מהתעשיה) בטכנולוגיות חמות ולציין את זה ברזומה בתור נסיון

Javelin

New member
חבר שלי מספר

שהוא היווה איום על הבוס שלו, לא דווקא בגלל שהיה לו תואר שני, הוא פשוט העלה רעיונות בישיבות גדולות, ומאז הוא קיבל הוראה מהבוס שלו לא להגיע לישיבות. זה מאוד פשוט, היום כל אחד שומר על הכסא שלו, אם יש לך יתרון על פני הבוס שלך, כמו לדוגמא תואר שני, הבוס של שניכם יקדם אותך לפניו. מה גם שבמקרה של תואר שני בלי ניסיון הוא שילוב נורא, הם ישלמו לך חרא בגלל חוסר הניסיון אבל יודעים שברגע שתקבל מהם את הניסיון תברח (בגלל שאז תוכל למצוא עבודה מכניסה הרבה יותר), ולכן אין להם אינטרס להעסיק אותך. ככה שזה לא כזה ברור.

למעלה