טרמבוציטפוניה ואוטיזם

מיקי153

New member
טרמבוציטפוניה ואוטיזם

הי, טוב תסלחו לי אם שאלתי פחות קשורה לפורום, אך לאור הידע הרב שיש פה לאנשים אני מרשה לעצמי לנסות את מזלי ולשאול: אני בחודש השמיני להריוני וכמו בהריון עם הבן הראשון שלי (הפידידון החמוד) מסתבר שרמת הטרמבוציטים שלי נמצאת במגמת ירידה. בלידה עם הפידידון, גילינו בחדר לידה שרמת טסיות הדם ירדה מתחת ל -100 ולכן לא יכולתי לקבל אפידורל וילדתי 4.25 ק"ג בלידה טראומתית ביותר....(שעד היום אני תוהה כמה היא השפיעה על האוטיזם של הקטן). היום אני במעקב של רמת הטרמבוציטים והרופא שלי אמר שאם בבדיקת הדם הבאה שלי רמת הטסיות תמשיך לרדת אז הוא יתן לי סטרואידים. די נבהלתי - סטרואידים בהריון??? נראה לי קצת מפחיד. יכול להיות לזה קשר לאוטיזם? כמובן שאקבע תור שבוע הבא להמטולוג, אבל אם למישהו יש ידע כלשהו על הנושא אודה מאוד אם תעדכנו...(אני פשוט כ"כ חוששת להכניס חומרים חדשים לגוף שלי ומצד שני ממש לא רוצה לעבור לידה כמו שעברתי בעבר...) תודה רבה רבה...

סטרואידים בהריון

קודם כל מזל טוב על ההריון, ושיעבור בשלום ובקלות
. לגבי הסטרואידים - תלוי מאיזה סוג ומה המינון. מה בדיוק הומלץ לך? אני מציעה לך גם לשים את השאלה בפורום הריון בסיכון בתפוז. אגב, נושא הקרישתיות נדון שם המון. (בדרך כלל מהצד של קרישתיות יתר). נדמה לי שיש גם פורום חדש בתפוז על הריון בסיכון בהנהלת רופא מומחה, שווה לך לבדוק ולשאול גם שם. לגבי לידה בלי אפידורל - כדאי לך בכל מקרה להתכונן לאפשרות, ולעשות הכנה נפשית וגופנית. אני ממליצה בחום על הספר BIRTHING FROM WITHIN שעזר לי מאוד לפני הלידה של יותם (שהייתה טבעית ונטולת תרופות מבחירה). עוד ספר שהמליצו לי ולא קראתי הוא CHILDBIRTH WITHOUT FEAR. יש גם הרבה מאוד חומר על הנושא באתר באופן_טבעי.

מיקי153

New member
תודה

תודה רבה תמי... עדיין לא דנו בסוג ומינון הסטרואידים, אדע רק בפגישה הבאה (הרופא פשוט עשה לי הכנה...). קראתי הרבה בפורומים אחרים על הנושא ואת האמת אם לא היה לי אוטיסט קטן בבית ולא הייתי עוברת כזאת לידה טראומתית, אז כנראה שממש לא הייתי נלחצת מטרומבוציטופניה בהריון (שמאפיינת כ - 7% מנשים בהריון). לגבי לידה בלי אפידורל - זה חלום הבלהות שלי, לא חושבת שאהיה מסוגלת לעבור זאת שוב (שאני כבר יודעת לקראת מה אני הולכת...). מעדיפה לעבור ניתוח קיסרי... תודה על ההמלצות בכל מקרה:) אעדכן בסוג ובמינון הסטרואידים שאדע - אולי עדיף מראש לוותר ופשוט לעשות קיסרי בהרדמה מלאה...

אורזיגל

New member
יש לך ITP?

אחותח נטלה ב-2 מההריונות שלה פרדניזון במינון גבוה (היה לך ITP שבהריונות החמיר). הילדים נולדו בסדר, רק ענקיים, 4,150 ו-4,400 - בגלל הסטרואידים.

למעלה