טרמפולינה

טרמפולינה

האם קיפוץ בטרמפולינה מומלץ גם לאנשים לא ספורטיביים? איפה יש טרמפולינה שאפשר להתנסות בכך, מבלי להטריד את השכנים שיש להם בחצר?

Tammie

New member
בנוגע להתנסות, יש כמה אפשרויות

דבר ראשון, כמו שאמרת, לבקש ממישהו שיש לו בחצר. אופציה נוספת היא לחפש מרכז שמתמחה בלימוד טרמפולינה מקצועי (אם אני לא טועה יש בקרקס פלורנטין, אולי אנשים אחרים ידעו לתת יותר פרטים גם על מקומות נוספים). במקום כזה יהיו חוגים ואני מנחשת שיאפשרו שיעור נסיון. האפשרות השלישית היא פארק שעשועים שבו מתחם טרמפולינות. אני לא יודעת איפה יש כאלו, אבל חיפוש בגוגל כנראה יניב תוצאות. יכול להיות שיש בפארק השעשועים בחורשים, אני לא בטוחה.... אפשרות אחרונה היא הטרמפולינות שלפעמים מפעילים בקניונים בהם מחברים את הקופצים לרצועות שעוזרות לקפוץ גבוה יותר. אם אתה מתעניין בטרמפולינה כספורט ולא רק בילוי לאחר הצהריים, הייתי מחפשת מקום עם חוגים, ההדרכה שם תהיה הכי צמודה ובצורה מקצועית, ותוכל גם להתאמן שם גם בהמשך. עכשיו בנוגע לשאלה של הבטיחות- זה ספורט שיכול להיות מאוד מסוכן במידה ועוסקים בו בצורה לא מבוקרת. מצד שני, הוא יכול להיות כיף מאוד גדול. בכלליות, ההגדרה הזאת נכונה לכל סוגי ההתעמלות, הבעיה הספציפית שלי עם טרמפולינות היא שאנשים לא תמיד מבינים את הסיכונים. טרמפולינות גדולות נחשבות למתקן שעשועים ביתי לחצר, ויש בזה סכנה. ולכן אני שוב ממליצה ללכת לחוג מקצועי, הדרך הכי בטוחה לעסוק בספורט היפה הזה :)

כן, למה לא

קפיצה בטרמפולינה היא פעילות ספורטיבית חביבה ומהנה. מומלץ לכל אחד, גם ללא ספורטיביים. אני מניחה שאתה מתכוון לקפיצות מעלה מטה, ואולי איזו סלטה אחורה או קדימה, בכך אין סיכון גבוה מידיי. יש טרמפולינות בספורטק בת"א, בגולפיטק בהרצליה, יש אימוני טרמפולינות מקצועיים בחולון וברעננה ויש טרמפולינות גם בוינגייט ובהדר יוסף. אם יש לך שכנים שיש להם טרמפולינה בחצר- למה שלא תתידד עמם ותקפצו יחד בטרמפולינה? אני לא רואה בזה הטרדה. דווקא נחמד יותר לקפוץ עם חברים מאשר לבד.

למעלה