טרמפים

NGoReN

New member
טרמפים

אהלן, פעם ראשונה שאני כותב בפורום הזה, אז שלום לכולם.. קראתי את השיחה ואת התגובות על ההודעה של מיכל.. גם אני בן 17 גר בישוב, וגם אני נתקל בתופעה המעצבנת של הטרמפים. אני לא יודע באמת להגיד למה התושבים פשוט הפסיקו לעצור טרמפים, אבל הבעיה הזאת רק מחמירה. גם לי יוצא לעמוד בטרמפיאדה 20 דקות, חצי שעה ואפילו יותר כאשר מכוניות יוצאות מהישוב בלי הפסקה. בני הנוער בישוב שרובם לוקחים חלק בפעילות הנוער ותורמים לישוב משעותיו הפנויות (הדרכה, העברת פעילויות, הכנת טקסים וכו') לא צריכים להמתין כל כך הרבה זמן בכדי לצאת מהישוב. אני מאמין שרוב המבוגרים עדיין לא חוו את החוויה של לעמוד חצי שעה בטרמפיאדה (לפעמים בגשם או בחום), ולראות את כל המכוניות עוברות על פניך כאילו אינך קיים. הר אדר הוא ישוב קהילתי ולכן העזרה לקהילה אמורה להיות ערך עליון, וערך זה אינו מתקיים. אני מקווה שהמצב ישתפר, במיוחד שהחורף כבר כאן.. אשמח לתגובות, נדב.

dtms

New member
טרמפים

למרות שאני לא חושב שזה בסדר לא לעצור טרמפים יש לי 2 דברים להגיד לך. 1. קודם כל "רב המבוגרים" היו בצבא ולכן כן עצרו טרמפים ועמדו חצי שעה ואפילו יותר כדי לעצור טרמפים. 2. אולי אחת הסיבות לאי העצירה היא בגלל שחלק מבני הנוער נמצאים בלילות ברחבי הישוב ועושים המון רעש שמפריע ל"מבוגרים" לישון ולכן אולי ישנו מין כעס כלפי הצעירים.

טרמפים

נו באמת... זו נראית למישהו סיבה רצינית לא לעצור טרמפים? מה זה, עונש קולקטיבי?.. אתמול שני ילדיי רצו להגיע לירושלים כדי לראות סרט, ואחרי 40 דקות של עמידה לשווא בטרמפיאדה הם התייאשו וחזרו הביתה! אני מסכימה עם נדב, עלינו לעצור ולאסוף את כל מי שעומד בטרמפיאדה. קשה מאוד לצאת מכאן, ואווירת ההימנעות לא תורמת לתחושה הקהילתית שאנחנו מבקשים לטפח ביישוב שלנו.

מקרה שקרה לי לפני כשבועיים בכיכר בית נקופה

חזרתי מפגישות עבודה וירדתי במונית שעצרה לי בכיכר ופני היו לכיוון תחנת האוטובוס להמתין לקו 187. בעודי הולכת נתקלתי ב2 נערים כבני 13 השובתים מלימודים העומדים באמצע הכיכר ומנסים לתפוס טרמפ להר אדר, נער אחד מנומש בפניו ושערו ג'ינגי מתוק שכזה גר בשלב א' ונער שני שחרחר מלא חן ויופי הגר בשלב ב' , שאלתי אותם מדוע הם מסכנים עצמם ועומדים באמצע הכיכר ונענתי שהם הגיעו ברגל ממבשרת היות ואחד מהאוטובוסים השייכים לאגד האמורים היו להגיע לא הגיע, והיות שעדיין שביתה אין הסעות, ונוסף לכך הם המתינו שעה ארוכה ולא עצרו להם בתחנה האוטובוס שרשום עליה הר אדר הם החליטו ללכת ברגל בכביש המסוכן ממבשרת עד בית נקופה היות והעריכו שמבית נקופה קל יהיה להם להגיע בטרמפים מהר יותר הביתה. הצעתי להם להצטרף אלי לתחנת האוטובוס ששם נוח ובטוח יותר לעצור טרמפים ואף הבטחתי להם שהעזור להם למצוא טרמפ, הצלחתי לשכנעם הגענו לתחנה ותוך 5 דקות עצרה לנו גברת נכבדה טרמפ והגענו להר אדר. המקרה הזה מוכיח שתרבות הטרמפים בהר אדר נשכחה, מי זוכר את אותם ימים שילדינו בקלות מאוד הצליחו לתפוס טרמפ ולהגיע לכל מקום שחפצו?? מי זוכר את אותם ימים שכל אדם הרגיש אחריות אישית כלפי כל ילד ונער בהר אדר בעוד הוא נתקל בו במקומות לא צפויים ודואג להביאו להר אדר?? מי זוכר את הר אדר הקטנה שילדים תפסו טרמפים ממבוא למבוא ומרחוב לרחוב?? האם נוכל לחזור לאותם ימים יפים ???

נפשאחת

New member
כנראה שלא נחזור לאותם ימים יפים

הסיבה לכך שפחות ופחות אנשים עוצרים לטרמפיסטים נראית לי ברורה מאוד. איך את מצפה שנחזור למה שהיה בהר אדר הקטנה לפני שנים??? היישוב גדל באופן משמעותי! מצד אחד יש הרבה מאוד תושבים חדשים ביישוב ומצד שני רוצים לשמור על קהילתיות. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אז יפה מאוד שהגדלנו את היישוב ונוספו משפחות, אך יש לכך מחיר. אין כבר מחויבות וערבות הדדית, מהסוג שיש בקהילות קטנות. ככל שהמקום גדל, הסולידריות החברתית הולכת וקטנה. לא במקרה ערים הן מנוכרות. אני לא אומרת שזה צודק, נכון או מוסרי, אני רק חושבת שזה ההסבר הסוציולוגי לסוגייה הבעייתית שאתם מעלים. אם רוצים לפתור את הבעיה, צריך קודם כל להבין מהיכן היא נובעת. מקוה שזה יועיל במשהו. אני באופן אישי משתדלת לעצור לטרמפיסטים, עד לא מזמן הייתי בעצמי מתייבשת בניסיון נואש לתפוס טרמפ מחוץ ליישוב. ואגב, גם לי יצא לעשות ברגל את הדרך ממבשרת לכיכר של בית נקופה, לא מומלץ :)

נדב, כ"כ מדוייק! ../images/Emo213.gif../images/Emo16.gif

מצטרפת לכל משפט של נדב ולקריאתו. כפי שמישהו כאן העיר, גם אנחנו עמדנו בתקופתנו שעות רבות בכבישים כאשר הטרמפים היו הדרך העיקרית שלנו לניידות. ובכל זאת, יכול להיות שקצת שכחנו? אחרת, איך בכל זאת אפשר להסביר את ההתעלמות?????? לתשומת לב הנוסעים, יש נהגים מתלוננים על התנהגות הטרמפסטים. שיחות טלפון ופרטיות קולניות ולא תמיד מודים כשמגיעים... ושאלה: האם סימון היעד לפני עצירת הרכב יכול לחבל בהזדמנות לזהות את הנהג כאדם בטוח לעלות אל רכבו? האם שני משפטים שמחליפים בין העצירה להחלטה האם לעלות לרכב הם לא חשובים מאוד לשיקול הדעת של הטרמפיסט? הרי לא לכל רכב נכנסים... מאחלת סוף שבוע טוב ובטוח וחנוכה שמח!

Budie

New member
בעיית הטרמפים !

אני מסכים עם נדב.. זה פשוט על הפנים ! אני בתור נער שחיי בישוב מרוחק.. מה לעשות ככה זה.. יש אוטובוס כל שעה.. אז אני מבקש תבינו אותנו ! אנחנו הילדים שלכם ! עוד שנה שנתים הילדים שלכם יצטרכו עזרה עם טרמפים ! או לפני שנה שנתיים הם היו צריכים עזרה ! אני ברוך השם עוד מעט יהיה עם רישיון... אבל אני מתבייש שאני צריך לעמוד 40 דק' בממצוע כדי לעצור טרמפים בעוד אנשי הישוב עוברים על פני כל העת.. מה קרה ?! "כל ישראל ערבים זה לזה " ?!? איפה המשפט הזה מתבטה ? בבקשה תעזרו.. כי מי יודע.. אולי עוד שנה שנתיים גם אתם בשל סיבה מסויימת לא תכולו לנסוע ותיהיו חייבים לעצור טרמפ.. אז בבקשה ! להעלות את המודעות של הנושא ! להזכיר את זה בדפי הישוב ! ביציאה וכו' !

יונתן511

New member
מסכים עם נדב ו"Budie"

לפי דעתי שלטים האומרים לאן ברצון הטרמפיסט לנסוע יעזרו אבל יפגעו בבטחונו...אני כילד בן 16 שיצא לי לא מעט זמן להעזר בטרמפים והשיטה שלי היא ככה: אני שואל את הנהג לאן הוא נוסע ובכך מקטין את הסכנה שהוא יפגע בי....משום שאם אגיד לו לאן ארצה הוא יסכים לקחת אותי בטענה שהוא נוסע לכיוון שאני רוצה! בנוסף אם יש יותר מאדם אחד בטרמפידה והוא צריך לכיוון אחר אז יצרטכו לעמוד שניהם או שלושתם או מי יודע כמה....זה לא נחמד לראות טרמפידה מפוצצת בילדים וזה עשוי להרתיע מלעצור בכלל. תודה לאל שיש לנו טרמפידה ארוכה ומרווחת וניתן לחלק אותה ליעדים מבוקשים(חחח) כמו ירושלים ומבשרת, לתוך מבשרת ולכיוון ת"א וכדומה!!!

avia noah

New member
לדעתי כול הענין לא קשור בגודל

של הישוב או במה שהילדים עושים בלילות או באיפה שהם עומדים אני יותר מפעם אחת כבר הלכתי ממבשרת לבית נקופה והרבה יותר פעמים מאבוגוש להר אדר כי אנשים לא עוצרים טרמפים אתה לא צריך להכיר מישו בשביל לעצור לו מקסימום בזבזת לחיצה על הבלמים זה שווה בשביל שהילד לא יצטרך לחכות 40 דקות לטרמפ אם אותם אנשים שהיו עוצרים פעם טרמפים היו עוצרים ם היום אין שום סיבה שלא היו טרמפים כי גם הרבה משלב ב עוצרים טרמפים אז לא הגיוני שפתאום הפסיקו הטרמפים ועוד דבר לא קשור לטרמפים: למה בהר אדר אין דשא?!? אם למועצה יש תקציבי ענק והרבה שטחים מבוזבזים למה לבזבז את הכסף על דברים לא חשובים שהישוב לא נהנה מהם כגון תחרות הישוב היפה וכו' עם הפשר לשתול עצים ודשא במקום שמשפחות וילדים יכלו לשבת בהם בכיף במקום כול אחד בבית הפרטי שלו זה עוד חלק מישוב קהילתי וגם צריך פעיליות לנוער אחרי זה אנשים בתעצבנים שהילדים עושים רעש אבל אי אפשר לא לעשות כלום כול היום והלילה ואנשים לא עוצרים טרמפים כך שצריך פתרון רציני שהמועצה תשקיע בו כספים להעסיק את הנוער בדברים שיהנינו אותם חוץ מהתנועה אביה נח יא'

יונתן511

New member
עוד משהו חשוב!

גם כהישוב היה עם 300 משפחות היה אוטובוס כל שעה! מדוע עכשיו כשהישוב מתקרב ל-700 משפחות לא צריך להגיע אוטובוס כל חצי שעה או 45 דקות!?

למעלה