טרמפים

shiranis

New member
טרמפים

למרות כל הפירסומים המזעזעים את הציבור המלווים מקרי אונס תקיפה ורצח הקשורים לטרמפים צעירים וצעירות עדיין ממשיכים להזדקק לטרמפים כיצד אתם מסבירים את התופעה?ומה ניתן לדעתכם לעשות כדי למנוע אותה?

קורונאך

New member
"לי זה לא יקרה"

זה מתחיל מהמשפט הזה. זאת אולי התשובה לשאלה, למה אנשים ממשיכים ליסוע בטרמפים. אבל גם במקרים שנמנעים מליסוע בטרמפים, עדיין יש סכנות. לי למשל זכורה פעם שהייתי לבד בתחנת אוטובוס בשעת ערב, באיזור די שומם. תוך כדי המתנה עצר לידי מישהו עם מכונית וניסה לשכנע אותי לקחת איתו טרמפ ככה ששאל לאן אני צריכה ליסוע ולא עזב אותי עד שאמרתי שאני מחכה למישהו. באותו רגע זה היה ממש מפחיד כי באותה סיטואציה זה עלול היה גם שלא להסתיים רק בזה. אחר כך לא ידעתי מה יותר בטוח: להמשיך ללכת ברגל או לחכות לאוטובוס שמי יודע מתי יגיע. אם יש דרך למנוע את התופעה הזאת, אני לא לגמרי בטוחה. נכון שעדיף לא להקלע לסיטואציה כזאת של לחכות לבד בתחנה שוממת לאוטובוס בשעות החשכה, אבל לפעמים אין ברירה.

ט י ט י

New member
.........

אני גרה בקיבוץ שהוא רחוק כ-13 קילומטר מכביש מהיר שבו יש גם תחנת אוטובוס. מתוך ניסיון אפשר להתייבש בצומת הזו כדי להיכנס לקיבוץ לפחות חצי שעה , ולפעמים אפילו יותר תלוי בשעה. אני צריכה לחשוב לפני שאני נוסעת איך אני חוזרת ומה אני עושה כשאני מגיעה לצומת. למשל דוגמא שממש עכשיו אני צריכה להתמודד איתה. יום שישי אני מתכננת לסוע לחברה בפתח תיקווה. אני נוסעת יום שישי בבוקר וחוזרת ביום שבת בערב. כמובן שעכשיו החושך יורד יותר מוקדם והתוצאה היא שאני יעמוד בחושך לחכות לטרמפ. מפחיד? מאוד. מלחיץ? מאוד. מדאיג? מאוד. אז מה אני יעשה? אשאר בבית? יש לי ברירה ? כל נסיעה שלי אני צריכה לקחת בחשבון את כל הבלאגן ואת הסיכון כשאני עומדת בצומת. האיזור שאני גרה בו הוא ליד קרית גת , יש ערבים שנכנסים , יש המון אנשים שאני לא מכירה.. ולמרות שיש קיבוצים אחרים באיזור. הם לא עוצרים. למה את שואלת? כי הקיבוץ שלי יותר רחוק. יש קיבוץ אחד.. אחריו עוד קיבוץ ואחריו הקיבוץ שלי. אז למה שמישהו יעצור לי ויקח אותי הביתה אם הוא יכול לקצר לעצמו את הדרך?! לא מזמן נסעתי ללשכת גיוס כדי לסיים כמה דברים שלא הספקתי בפעמים הקודמות. היום היה חמישי.. הלילה ירד והיה בהחלט מאוד מפחיד. אומנם באותו יום היה לי מזל ולא חיכיתי הרבה. וגם היו אנשים נחמדים באוטובוס שהציעו עזרה בלהתקשר לאמא שלי, אמא דאגה לי שאבא יביא אותי אבל אני כבר עליתי על טרמפ כי לא ידעתי שאותה אישה התקשרה לאמא שלי (אמרתי לה שלא חשוב ושאני אסתדר) , אני לא הכרתי את האישה שעליתי איתה על הטרמפ. כמובן שאני מדברת איתה לפני.. וכמובן שאני בודקת עם מי אני עולה. אבל להגיד שאני לא מפחדת ? אני לא יכולה. אני מפחדת.. אבל לעמוד שעות בצומת זה יותר טוב? אחרי יום מעייף עמוס וקשה למי יש כוח לחכות? אז אולי זה לא אחראי ואולי זה לא בסדר. אבל אני בסך הכל רוצה להגיע הביתה ובאותה נשימה אני רוצה בסך הכל להנות מהשנים שאני עוד יכולה. אז את שואלת מה אפשר לעשות כדי למנוע? אז במיקרים של איזורים נידחים וחסרי תחבורה ציבורית פשוט לשים שם אחת!!!! אגב היה קו של אגד.. אבל לפני הרבה שנים עוד לפני שבאתי לקיבוץ שזה היה חודש אחרי מלחמת המפרץ כבר לא היה את הקו , הם ביטלו אותו בטענה שהוא לא ריווחי! אז אני שואלת אותך ואני שואלת את הנהג הזה שמדבר נורא יפה בפירסומת שלהם על כך שהתפקיד שלו זה לקחת אנשים ממקומות נידחים ולהביא אותם הביתה בביטחה. אני שואלת האם לאגד מגיע להיקרא חברה ציבורית? והאם כל מה שאותו נהג אמר או שהכתיבו לו להגיד.. האם זה לא מרגיז? אותי זה מאוד מרגיז. אז את שואלת למה קורים דברים נוראיים כאלה ומזעזעים? זאת התשובה. המציאות היא שאני ועוד בני נוער מאיזורים דומים לשלי רוצים בסך הכל להגיע הביתה ולא חושבים (לצערי) על המסכנות שצפויות. לצערי אני לא יכולה לא לקחת טרמפ כי אין לי דרך אחרת להגיע הביתה. ואפילו התנאים של התחנת אוטובוס שבצומת שפונה לכביש שמוביל לקיבוץ שלי אינה אלה בדיחה! בלי טלפון ציבורי. בלי אורות. ובלי מקום נורמלי לשבת בו רק ספסל מפח עלוב. לצערי לא חשוב כמה אני אגיד וכמה אני אסביר לא השתנה דבר. קל להגיד לא לסוע בטרמפים קל להגיד שזה מסוכן וברור שזה מסוכן אני לא חולקת על זה. אבל לדעתי לא עשו מספיק כדי שזה לא יקרה. שידאגו לתאורה ושהחברה הציבורית תדאג להגיע לכל החורים הנידחים ולא רק למה שהם מגדירים נידח. נטלי.

אחרי שקראתי את כולכם, אני עונה

קודם כל, טרמפים הם נדמה לי המקום השלישי בשכיחות של מקרי התקיפה המינית. לפניו באים הבית של הנפגעת והבית של הפוגע. אז מה יותר מסוכן? מרבית מקרי האונס מתרחשים בין אנשים שהכירו זה את זה קודם... כך שאמנם נכון, העלייה לטרמפ מסוכנת, אבל יש סכנות נוספות מסביב. המניעה האמיתית היא בשינוי של ההתייחסות המקילה שיש בחברה היום לתקיפה מינית, באמצעות הסברה וחינוך מגיל צעיר, שעד שלא שומעים את הכן, זה לא (למשל) ועוד. ונטלי, למען האמת נעשיתי מודאגת שאת נאלצת לנסוע כך, כי למרות הכל, זה מסוכן ואת נחשפת לזה שוב ושוב. ומצד שני - התעצבנתי על אגד ועל ההחלטה המשונה הזו, שבעצם חושפת את כל אלה שאין להם רכב (=נוער) שממילא נמצא בקבוצת סיכון בגלל הגיל (זה הגיל הכי פגיע) - לסכנה נוספת בגלל העדר תחבורה ציבורית. לא יודעת אם מישהו מהקיבוץ שלך חשב על זה, אבל מה לגבי כתיבת מכתבים למשרד התחבורה והקמת רעש סביב הנושא? איזה מכתב לעיתון גדול? אמנון לוי בערוץ 2? נשמע לי שווה איזכור. וזו לא המלחמה שלך לבד... זה משהו שלדעתי צריך להפריע לכל מי שגר בקיבוץ שלך, הרי לא לכל אחד יש מכונית שם, גם אם הוא מבוגר. לא נותר לי אלא לבקש ממך שתשמרי על עצמך.

......

קודם כל תודה לכל אלה שענו על השאלה שלי- עזרתם לי מאוד!!! בקשר אליך נטלי- אני באמת חושבת שאת צריכה לפנות למס´ גורמים כמו ש"צוות מקום" ציין אני מאוד מקווה שתעשי משהו בנידון כי זה מסכן אותך ועוד הרבה אנשים אם זה יגיע לטלוויזיה למשל (אמנון לוי) זה יעורר רעש גדול אני מקווה שזה יעזור שוב תודה ותשתדלו לעלות בטרמפים כמה שפחות ואם בכלל שירן חיה

ילדונת~

New member
טרמפים....

חשבתי אם להגיב או לא כי בטח יחשבו שאני טיפשה שאחרי כל מה שעברתי אני מחפשת לעצמי צרות אבל לא אני לא מחפשת צרות אבל כן נוסעת בטרמפים והמון גם אחרי ארוע עם ערבי שהיה בתקופת האינטיפדה ונשבעתי שיותר לא עולה על טרמפים גם הבטחה זו נשברה כי אני גרה בעיר שהיא חור והרבה פעמים הרבה יותר קל זה טרמפים בעיקר כשתחבורה ציבורית יש עד 8 בערב ומה לעשות שאני יוצאת הרבה יותר מאוחר ואין לי איך לחזור הבייתה אז טרמפ זה פיתרון מצויין והרבה פעמים כדי לחזור לעיר מעיר אחרת ששם האוטובוס האחרון הוא ב 6 בערב אז זאת בעיה ושוב נשאר פיתרון אחד והוא טרמפים אי אפשר כל פעם לטרטר תהורים כי מה לעשות הם גם עובדים וגם להם אין כוח להיות הנהג הפרטי שלי אז כן נוסעת המון בטרמפים כמובן שבודקת לפני שעולה אבל אי אפשר לדעת לעולם אבל גם אין ברירה אחרת משתדלת לא לעלות לבד אלא עם עוד חברה אבל זהו בערך טרמפים זהו משהו הכרחי ואין ברירה אז מסוכן או לא צריך פשוט להיזהר ולהיות עם היד על הדופק זה הכל.... ולא אני לא מסכימה עם האימרה שמי שעולה על טרמפים מחפש לעצמו צרות!!!!

...... אולי טריגר?

אני מסכימה עם ילדונת~... לדעתי לא כל מי שעולה על טרמפים מחפש צרות... לרב עושים את זה מאין ברירה... למרות שאני גרה בעיר, לפני שכל העולם קיבל רשיונות, הייתי נוסעת בטרמפים המון ועדיין באין ברירה עושה את זה... למען האמת זה נורא מוזר לראות בחורה באמצע אחד מהרחובות הראשיים של העיר מנסה לתפוס טרמפים (במיוחד כאשר יש עדיין תחבורה ציבורית, רק חבל שלא תמיד יש כסף...), אז בדרך כלל מתמזל מזלי ועוצרות לי כל מיני אנשים נחמדים אבל קרה גם שחזרתי הבייתה מאוחר בלילה וניסיתי לתפוס טרמפ הרבה מאוד זמן ופשוט הראשון שעצר נכנסתי אתו... לא היה הרבה לנסוע עד הבית אבל הוא נסע בקצב של צב... כל הדרך ניסה להתחיל איתי... רציתי שיעצור לי בקרבת הבית (כדי שלא יראה איפה אני גרה) והוא בשלו המשיך לנסוע... ואז עצר... חושך... אין אף אחד... התחלתי כבר לחפש ברחוב מישהו שאני אוכל לצעוק אליו במקרה הצורך... כמובן שלא היה אף אחד... הוא ניסה לתפוס אותי, לנשק... התחיל לזיין את השכל בקשר ל"רק נשיקה" או משהו כזה...למזלי הצלחתי להעיף אותו, לא יודעת באיזה כוחות וללכת משם... פחדתי שהוא יעקב אחריי אך הוא ויתר... והכי מצחיק? הדבר שהכי כעסתי עליו כשיצאתי מהאוטו היה שבמקום להוריד אותי ליד הבית הוא הסיע אותי קצת יותר רחוק... מטומטמת הה? ואם כל זאת, עדיין תופסת טרמפים... למרות שבתדירות יותר נמוכה...

טוב יקירותיי, הדאגתן אותי מאוד...

אני חייבת לומר, שלא תיארתי לעצמי שאתן נוסעות כל כך הרבה בטרמפים. ויש משהו שרציתי בכל זאת להגיד. זה נכון שאתן לא מחפשות להיפגע כשאתן מרימות את היד לתפוס טרמפ, אבל יש גם את הצד השני. ובצד השני נמצאים אנשים, לא מעטים בכלל, שרוצים לראות במעשה הזה של תפיסת הטרמפ - הזמנה למין. וזה לא ממש קשור למה אתן חושבות או רוצות או מעדיפות באותו רגע, אותו אחד שרוצה לפרש כך את המעשה הזה של כניסה למכונית של גבר זר, יפרש את זה כך וגם ינסה לממש את האפשרות להשיג מכן מין, בלי ממש להתרשם מה"לא" שמגיע אחר כך. בעולם אידיאלי כמובן נחיה כולנו בשיתוף פעולה ויהיה ברור שאם יש אדם מכל מין, גיל או גזע צריך טרמפ, אז ברור לכל שהוא רוצה טרמפ ולא יראו בזה שום דבר מעבר, ולא יפרשו את המעשה הזה כהזמנה למין מזדמן. אבל אנחנו חיים בעולם שרחוק מאוד מלהיות אידיאלי ונראה לי חבל לחנך אותו בדרך הזו דווקא, על חשבונכן, כי אני לא בטוחה שהוא ממש מתחנך. ומה לעשות שלפי שעה, התפקיד של לשמור עליכן, הוא באחריותכן ולא באחריות הנהגים שמעלים אתכן על הטרמפ. ויש עוד צד כאן - ההורים שלכן. נראה לי לפחות כאמא, שהייתי נותנת לבת שלי די כסף כדי שלא תיאלץ לקחת טרמפ והייתי כן נוסעת להביא אותה ולהחזיר אותה או מסכמת משהו עם ההורים של החברים שאליהם היא נוסעת, מתוך נכונות להחזיר להם טובה, שהם וודאי יזדקקו לה גם לפי אותו הגיון. כך שאפשר לתת לעוד אנשים, שבאמת רוצים בטובתכן, לדאוג לכן קצת... נכון שזה קצת לא נעים לבקש, אבל זה הרבה הרבה הרבה פחות נעים, לכן בטח אבל גם להורים שלכן, להתמודד עם מה שקורה במידה ומשהו באמת התרחש. מה עושים אז ההורים עם כל החרטה והאשמה על זה שלא טרחו להסיע אתכן או לדאוג לכן להסעה?

מה לעשות?

העולם כנראה באמת לא מתחנך... למרות שאני חייבת לציין שיש גם אנשים נחמדים בעולמנו... היו כאלה שהיו עוצרים בכוונה כדי שאני אסע איתם ולא עם איזה סוטה... נחמד שיש כאלה.... כי למרות כל ההצעות שלך, עדיין לא את כולן ניתן להוציא לפועל... כן, פעם כשהיינו קטנים אז אמא הייתה מסיעה ומחזירה... היום אני אמורה לדאוג לעצמי לא? ואני לא ארים אותה מהמיטה בשעות הלילה הקטנות כדי שתסע להביא אותי נכון? וכסף... אז או שאין אפילו לה או שפשוט חייבים להוציא אותו על משהו אחר... ובקשר להתמודדות של אמא שלי, היא לא מתמודדת... היא פשוט לא יודעת... ואם אוכל להוסיף משהו... אחרי הפעם הנ"ל הגעתי למחשבה שאולי זה מה שהייתי צריכה: לעבור זאת שוב, להוכיח לעצמי שאולי אני כן מסוגלת להגיד "לא" ולצאת משם...

אך לא תמיד זה קורה כך

לפעמים את אומרת לא ולא יוצאת משם. ואז, כל השיקולים של לחסוך כמה שקלים, לחוס על השינה של אמא, הופכים להיות מאוד לא תקפים, אם עברת שוב פגיעה. ועל זה אני מדברת בסופו של דבר.

ילדונת~

New member
אני מבינה תדאגה שלך....

ושל רבים אחרים אבל גם אצלי ההורים לא יודעים שאני נוסעת בטרמפים ונכון שבמקרה של פגיעה אז באמת מי חושב על שעות השינה של ההורים או על כמה שקלים אבל בתכלס אי אפשר להעיר את ההורים כל הזמן אי אפשר שהם יהיו הנהגים שלנו וכבר עברתי את הגיל שההורים צריכים להיות אחראים עלי בכאלה דברים.... אבל תכלס אם צריך לקרות משהו זה יקרה גם ליד הבית מנסיון...
אז להפסיק לצאת מהבית????????? זה מה שעשיתי תקופה אבל אי אפשר לחיות ככה אז יוצאים ואותו דבר לגבי נסיעות בטרמפים....

למעלה