טרנדים מאוסים

N B I

New member
טרנדים מאוסים

או: דברים מעצבנים שמתעמלים ומתעמלות התחילו לעשות אשר גורמים לנו לרצות להכות אותם. ברוכות הבאות לפינתי החדשה. בא נתמרמר (או שלא) על דברים מעצבנים (או לא) שמתעמלים התחילו לעשות (או לא) אני אתחיל: ממש אבל ממש ממש ממש ממש מממממממממששששששששששששש מרגיז אותי הטרנד הזה אצל הבנים לסיים פס בגילגול. אוקיי אז עשית משהו פי אלף יותר קשה מפעמים קודמות, אבל למה בגילגול?! זה נרה כל כך.... רע. זה כאילו מפשט את כל התרגיל ומאחורה נישאר רק הרושם שאותו עלם סיים כרגע גילגול ברחיפה מאוד מוצלח. מתעמלות שעולות בניתור קטן ומטופש ועוד ממקפצה. ברצינות עכשיו, עלייה בערבסק? ועוד ממקפצה? וח. מה קרה לכל הדחיפות כוח לעמידות ידיים וכל מיני כאלה? קטלינה פונור היתה עולה בדחיפה ונשארת שם חצי שעה עושה תאטרון בובות עם הרגליים בעמידת ידיים. היחידה שראיתי שעשתה משהו כזה היא רק נסטיה לוקין, וגם זה היה קצר והשאיר אותי עם טעם של עוד ("נוווו באמתתתתתתתתתתתת את יכולה יותר מזה!!!!!") מה קרה לשני פרפרים בלי ידיים על הקורה? עכשיו אני רואה רק רגל רגל לאחור פרפר אחד. פעם היו עושים שניים ואפילו שלושה. מה קרה למספרות התומאס בקרקע אצל גברים? לא ראיתי אף אחד מבצע את זה. וזה כרגע מה שעולה לי בראש. שלכן, נטע
מחקרים מראים שלקטר זה בריא

אמא לה3

New member
רעיון מגניב

חלק מהדברים גם אני חושבת ככה במיוחד העליות בקורה, בדיוק אמרתי את זה גם לנועה, מה זה כל העליות הדפוקות האלה? מילא ערבסק, אבל שון ג'ונסון בניתור פשוט???????? לפחות סקרמון ניסתה לעשות סלטה (נפלה...) אבל ניסתה, גם האלמנטים בקורה היו פעם הרבה יותר נועזים, היום פחות, ואגב, איפה כל האלמנטים על הצד עם הסבב בטן על הקורה??? לגבי הגברים עם סיום האלמנטים בגלגול, את זה אני דוקא אוהבת, רק שפעם היה להם חשוב לקום ברגליים ישרות, היום גם זה כבר לא, אגב לפני 20 שנה גם בנות היו עושות את זה, אבל אם אני לא טועה הורידו את זה לבנות עקב חשש עמוק מפציעה. מה שכן אני לא אוהבת את שיטת הניקוד החדשה, מה היה רע ב-10 ישן וטוב? למה כל הנקודות המיותרות האלה? טוב, היות ואני עדיין כותבת מתוך שינה, נסתפק בזה לעכשיו, המשך מאוחר יותר!

PRIHADAR

New member
נכון שזה בצחוק, אז אין טעם לענות על

על זה ברצינות, נכון? ....כי אני ממש מתאפקת פה....! :)

חוסר בתנועה

מישהו פה שאל איפה הפס האקרובטי- אז התשובה היא- על הקורה! כן, הקורה נהפכה פשוט מאוד לפס אקרובטי. וזה לא הכי יפה. כל היופי בקורה זה העדינות, התנועתיות, החן... כל התנועות של כולן על הקורה די אותו דבר (חוץ מסיניות שעוד מכניסות תנועות יפות) וגם אין יותר שרשראות. ומעניין לעניין באותו עניין- גם על הקורה וגם על הקרקע, תנועות הקישור די דביליות. נכון שזה לא מי יודע מה משפיע על הניקוד, אבל אולימפיאדה- אי אפשר קצת להשקיע בתנועות קישור קצת יותר מיוחדות??

PRIHADAR

New member
וגם לאן נעלמו הפירואטים על הקורה?

היו עושים בעבר פירואט וחצי, ושניים על הקורה. היום מסתפקים באחד עם רגל ב-90 מעלות. את זה גם אני יכולה..

N B I

New member
כבר שכרתן כראוגפית

לפחות שתעשה את מה ששילמו לה!! התרגילים בקרקע מבחינה תנועתית זו מכה קשה. פעם היו פסיי ריקוד שבהם היו משלבים אלמנטים ג'ימנסטים. היום הפסים התנועתיים נראית ככה פחות או יותר: לרוץ לרוץ ניתור קדם קלוש! נורא תנועתי -.-" ממש לשלוח אותן לבלט הרוסי. צודקת במאה אחוז על הקורה! זה באמת משעמם!! תמיד חשבתי שבקורה הקונספט הוא לקחת אלמנט פשוט יחסית ולתת לו את הטוויסט שישאיר את הקהל פעורי פה. וכן, אני אישית חושבת שמישהי שתעשה אלמנט תנועתי מקורי תרשים אותי הרבה יותר מאשר סלטה חצי פניה, או מה שזה לא יהיה. תהיות אוטובוס: האם מישהי ירדה אי פעם מהקורה בקפיצת ידיים+משהו? לפי דעתי כדי לפשט את הצפייה ואת ההבנה של הניקוד צריך לחלק את הניקוד לשתיים גם על המסך לקהל. כי גם אנשים שלא מבינים בהתעמלות רואים את זה, ולכאורה להתעמלות יש המון רייטינג. במקום לכתוב "ציון 15.600" לכתוב "ביצוע 9 ד.קושי 6.6" אפילו המפגרים ביותר יבינו את הכוונה.וכך גם ימנעו מצבים שהקהל לא מבין איך יתכן שמתעמל שנפל מהמקבילים כמה פעמים עדין מקבל ציון סביר.

נעממהה

New member
אני דווקא..

אני דווקא לא חושבת שהשיטה של ה10 הייתה יותר טובה... אני חושבת שהשיטה החדשה מכניסה הרבה יותר אתגר לתרגילים.. בואו ניקח את נסטיה לדוגמא: אם שיטת הניקוד הייתה כמו של פעם, סביר להניח שהתרגיל שלה היום היה יותר פשוט לא? כי גם אם היא הייתה מורידה איזשהו אלמנט, הציון ההתחלתי שלה היה נשאר עשר כי היא כל כך טובה.. וגם כבר מימלא לא היו מקבלים יותר עשר מושלם, ככה שזה נהפך לקצת מאכזב לא? (באתונה למשל 9.8 היה נחשב לגבוה מאוד מאוד אם אני לא טועה ונראה לי גם שאף אחת לא עברה את ה9.8.. תקנו אותי אם צריך) נו, אבל זה עניין אישי... אבל אני מסכימה עם זה שחבל שאין יותר שרשראות ארוכות יותר על קורה.. כמו של דומיניק מוציאנו למשל... לאחת הסיניות יש משהו ארוך יחסית, וגם של שון ג'ונסון נחמד.. אבל נסטיה למשל קיצרה את שלה משום מה...

MayTheBee

New member
מסכימה איתך

אני מאוד אוהבת את השיטה החדשה. קצת ריענון לענף... יש יותר העזה, יש קרדיט לאלו שעושות תרגילים ברמה גבוהה יותר ומעיזות יותר והכי חשוב - אין גבול לניקוד! אני זוכרת שאמא שלי תמיד אמרה שצריך להוריד את העשר הזה ולעשות ניקוד חופשי בלי גבול. אז נכון, זה נוסטלגי ומרהיב לראות 10, זה מסמל שלמות... אבל מה לעשות, העולם מתקדם והשיטה החדשה סוף סוף הגיונית! וזו כמובן דעתי האישית

אגב -

חלק מהתחרויות עוד ראיתי מארה"ב, אצל סבתא. ובשידור שם באמת הפרידו את הציונים לביצוע ולדרגת קושי. מה שמאוד עזר לי להבין, היות ואני לא צופה באופן קבוע בתחרויות ולא הבנתי מה קרה לשיטת ה-10 ולמה לעזאזל הציונים פתאום נעים באזור ה14-15-16.

למעלה