טרנד חדש שמעצבן אותי

Lady Stark

New member
טרנד חדש שמעצבן אותי

רוצה לשתף אתכם בטרנד חדש שבחודשים האחרונים אני שומעת עליו הרבה.
"רגישות יתר". או "אנשים רגישים מדי". עוד מישהו שמע על זה?
זה כנראה צמח מתוך ספר שמאוד פופולרי לאחרונה בשם "אדם רגיש מאוד" מאת ד"ר איילין ארון.
זה מונח שמגדיר אנשים שבאופן כללי הם רגישים יותר לתנודות חיצוניות, עדינים יותר ונעלבים בקלות, נבהלים בקלות וכו'..
עכשיו...
המונח הזה לאחרונה כל כך פופולרי שהוא התחיל להחליף הגדרות פסיכיאטריות (על עף שהוא לא מופיע ב-DSM בכלל!). אני שומעת על פסיכולוגים שמאבחנים ברגישות יתר, ועל אנשים שעושים מבחנים ברשת ומאבחנים את עצמם. ומכיוון שהמונח הזה כל כך לא מדויק ולא מקצועי, אנשים ממהרים לקרוא לעצמם רגישים מדי.

נתקלתי בשאלון ומתוך סקרנות מילאתי אותו, כדי לראות אם אני "רגישה מדי". על 22 מתוך 23 שאלות עניתי ב"נכון". אבל יותר מחצי מתוכן לא היו נכונות לפני שלקיתי בדיכאון וחרדה. לי ברור שהקשיים האלו קשורים בדיכאון ובחרדה.

אז מה יוצא מזה? שאנשים שפוחדים להגיד על עצמם שהם דיכאוניים / חרדתיים, קוראים לעצמם עכשיו "רגישים מדי".
למה אנחנו הולכים אחורה במקום להתקדם עם העולם ולהפסיק להתבייש במה שעובר עלינו?

הנה השאלון, למי שסקרן.

[URL]http://www.files.e-shop.co.il/focus/articles/%D7%90%D7%93%D7%9D%20%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%A9%20%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%93_%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9F.pdf[/URL]

בדיוק קיבלתי הזמנה

להצטרף לדף פייסבוק של אנשים רגישים מידי...

האמת היא שלא ממש חשבתי על המשמעות של ההגדרה ואכן כשנכנסתי לדף ראיתי שנמצאים שם בעיקר אנשים שסובלים מדיכאון ברמות שונות אבל מגדירים את עצמם רגישים מידי.

אני מבינה את הסכנה בהגדרה שאנשים יחשבו שכל הבעיה שלהם היא רגישות יתר ולא יילכו לטפל באמת בבעיה אבל בואי נגיד שאם הקבוצהתוביל אנשים לחשוב יותר על מצבם ולטפל בעצמם דיינו.

אגב, את השאלון הזה ראיתי כבר לפני כמה שנים, הוא כל כך לא מקיף וממצה שלא ניסיתי אפילו למלא אותו.

ליצי 16

New member
אולי זה לא צריך לעצבן אותך

שמעתי על המושג הזה רגישות יתר, אך לא היכרתי את הסימנים עד שראיתי עכשיו את השאלון שהבאת.
גם אני עניתי בנכון על שאלות רבות, וגם לי ברור שאצלי זה קשור לדיכאון ולחרדה, ושזה לא היה אצלי לפני שהמחלה פרצה.

אני לא חושבת שאפשר לקרוא לרגישות היתר דיכאון או חרדה. דיכאון זה עוד הרבה דברים, ודברים הרבה יותר חמורים. אם כבר, אולי אפשר להגיד שרגישות היתר מרחיבה את ההגדרות של הדיכאון.

לא קראתי את הספר אבל הוא נראה לי מעניין, בעיקר כי הייתי רוצה לבדוק אם יש בו פתרונות לרגישות היתר בגלל העור הפסיכולוגי המצולק שלנו, או בגלל שישנם מצבים שבהם אנחנו הולכים בלי עור.

וממש כאן, בפורום השכן

מתקיים דיון דומה, אבל הפוך:

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=968&messageid=170405719[/URL]

Lady Stark

New member
פוטייטו, פוטאטו

אולי יש בזה גרעין של אמת, אבל ההגדרה הזאת והיעדר ההודאה בבעיות שהיא יוצרת נראית לי פשטנית מדי.

מילקי110

New member
צריך שגם יהיה אבחון

צריך שפסיכולוגים יאבחנו אנשים "כחסרי רגישות " או "חסרי רגישות בכלל "

וצריך מקומות עבודה נפרדים "לאנשים רגישים " רגישים מידי " ובמקום עבודה נפרד " לחסרי רגישות " והם יכולים ללכת לעבוד עפ "החסרי רגישות בכלל "

ולאנשי המקצוע , כמו דיאטניות , רופאים , מנתחים שרובם אגב נמאים בקגורית " חסרי רגישות בכלל " שגם ידועה בכינויה " קטוגורית " אנשים לא מעניינים אותי "

צריך לשלוח אליהם את "החסרי רגישות בכלל " וגם את ה"חסרי רגישות ".

"רגישים מידי " "וחסרי רגישות בכלל " או "חסרי רגישות זה יוצר בעיות , "לחסרי הרגישות בכלל" אין עצבים וסבלנות לקבוצה השנייה , ולרגישים מידיי זה גורם להיפגע והם נעשים יותר ויותר רגישים ופגועים.

מכירה את זה

בעבר ידיד שלי שיתף אותי שיש לו ספר שמתאים לי בול- "אדם רגיש מאוד".
הוא השאיל לי אותו עוד לפני שקרא את כולו בעצמו ולא רצה לקחת אותו ממני בחזרה כי אני צריכה אותו יותר ממנו, לטענתו. (בסוף בכלל הלוויתי אותו לחברה ולא לקחתי ממנה בחזרה).
וכן, אני רגישה. ואפילו מאוד או מדי.
אבל אני מבינה את הטענה שלך ואני בהחלט חושבת שיש טרנד שימוש יתר בהגדרת רגישות.

אתן דוגמא...
בצבא המפדים שלי חשבו שאני רוצה להתאבד, הלכתי עם הקצינה שמעל הקצין שלי לקב"ן, אחרי שיחה בהולה מצידה איתי בשישי בצהריים, בה היא אספה אותי מביתי ועזבה את בעלה בלי להודיע.
הקב"ן הפנה אותי לפסיכיאטרית שכל השיחה איתה הסתכמה בזה שאם אני אומרת לה שאני רוצה להתאבד היא תוציא אותי מהצבא (אז אמרתי לה שאני לא רוצה להתאבד כי הייתי די מורעלת צבא), שאני פשוט רגישה מדי וזו הבעיה שלי והמליצה לי לקרוא את אדם מחפש משמעות" של ויקטור פרנקל.
זה היה מאכזב שבמקום לטפל בי, ועוד אחרי שעזרתי אומץ ולראשונה פניתי למישהו שקשור בבריאות הנפש הפנו לי גב בטענה שאני רגישה מדי.
כן הא, זה מקור כל בעיותי...

זה נשמע לי כמו רגישות רגילה לחלוטין

רגע, אז מה בעצם עושים עם רגישות יתר?
איך מטפלים בזה?

זה מזכיר לי את התקופה שבה אבחנו את כולם בדיכאון והמליצו להם על טיפול.
איך ברחה לנו התהילה, איך

למעלה