טרנזיסטור

RONI999

New member
טרנזיסטור

אני משתמש עם טרנזיסטור 2222 כמתג לרמקולים שמחוברים למערכת הבעיה כניראה שהטרנזיסטור לא עומד במתח שיוצא מהרמקולים של המערכת, פוגל לי באיכות המוזיקה, וגורם לה גם להיות יותר חלשה... למישהו יש אולי תחליף לטרנזיסטור הזה? או למה קוראת הבעיה?

tevagil

New member
טר' כמתג

טרנזיסטור PNP לא יכול לשמש כמתג לרמקול כיון שהוא מעביר רק בקוטביות אחת, וכיון שדרוש לו מתח התחלתי להוליך. במקום 2222 אתה יכול להשתמש בטרנזיסטור מוספט. אתה צריך מוספט למתח נמוך (50 וולט) זרם גבוה (10 אמפר) וגם יכולים להיות לך עיוותים בהספק גבוה.

RONI999

New member
אתה יכול לתת לי קצת פרטים

על ה-"טרנזיסטור מוספט"? מחיר, האם החיבורים שלו כמו טרנזיסטור רגיל?, ואיזה דגם שלו אני צריך לבקש מהמוכר? או שאני פשוט מבקש-"טרנזיסטור מוספט"? וכמובן תודה רבה לך על העזרה-כי אני כבר היתייאשתי...

RONI999

New member
או שהתכוונת

לדרך כלשהי לעבוד עם הטרנזיסטור-שלא יעשה בעיות?

roy269

New member
2222 הוא NPN ולא PNP

אבל זה לא קשור לבעיה או לפתרונה תלוי מה המעגל שחיברת את הטרנז' אם חיברת אותו ללא בייאס מתאים הוא יחתוך לך חצי גל כמובן שתופעה כזו תקרה לך גם עם טרנז MOSFET שים לב שגם ל - MOSFET יש חלוקה ל N-CHANNEL ו - P- CHANNEL

RONI999

New member
תן לי קצת יותר פירוט...

כי אני לא ממש מבין-וזה מאוד חושב לי... אם יש לך מעגל מתאים או משהו שיעזור לי להרכיב את כל העיניין-זה מאוד יעזור לי...

roy269

New member
אם תסביר את עצמך קצת יותר טוב

אולי תקבל תשובות יותר מדויקות כמו מה שולט על המתג הזה עוצמת מתח / זרם שניתן לקבל/למשוך ממקור השליטה על המתג הספק הרמקולים התנגדות פנימית שלהם ולמה בכלל אתה צריך מתג טורי לרמקולים

RONI999

New member
ננסה שוב

המתג שאמור להפעיל/לכבות זה בעצם כבל rsa (או RCA-ברח לי..), הכבל הזה מחובר למחשב ובאמצעות תוכנה אפשר לשלוט עליו דרך המחשב המתח שיוצא מהכבל הוא אם אני לא טועה 1 וחצי וואט והמתח של המערכת זה לא כל כל ידוע כי המערכת קצת ישנה ואין לי את הדפי נתונים שלה... ולמה אני צריך את זה? יש לי רמקולים בשני מקומות שונים בבית, אני רוצה פעם אחת להפעיל רמקול אחד, ופעם אחרת להפעיל רמקול אחר זה עבד-אבל עם רעשים...

eladts

New member
צריך לדעת מה עושים

קודם כל, טרנזיסטור הוא סוג של דיודה, הוא מעביר זרם בקוטביות אחת בלבד. לכן שימוש בטרנזיסטור לבד יחתוך לך חצי מהגלים שמגיעים לרמקולים. זה גם גורם לעיוותים וגם עלול להזיק לרמקול, כי בממוצע יש עליו מתח DC. צריך תוסיף מעגל BIAS כדי לפתור בעייה זו, זה צריך להיות מעגל עם מקור מתח של כמה עשרות וולטים. בנוסף אתה צריך מעגל יציאה (למשל קבל) שיוריד את ה-DC שהוספת כי אחרת הוא פשוט ישרוף את הרמקול. חוץ מזה, מעגל אקטיבי כזה תמיד יפחית מאיכות הצליל. לישום שלך הרבה יותר מתאים ממסר אלקטרו-מכאני, לנסות לעשות את זה עם טרנזיסטור זה כמו לנסות לחפור תעלה עם כפית.

RONI999

New member
אבל עם ממסר

לא תיהיה לי בעיה? כי המתח היוצא הוא רק 1.5 וואט זה יספיק להפעיל ממסר?

roy269

New member
לא מנסה אפילו

להתחיל להסביר לך אם את המתח אתה מגדיר "1 וחצי וואט" ואת הכבל RSA חבל על הזמן...

roy269

New member
לא מנסה אפילו

להתחיל להסביר לך אם את המתח אתה מגדיר "1 וחצי וואט" ואת הכבל RSA חבל על הזמן...

למעלה