טרנטולות מקורזלות

mordyb

New member
עכבישים בבית (תמונה מצורפת)

שלום לכולם.... אני גר בבית קרקע , מלא ירק מסביב... וכבר פעם שניה או שלישית שאני מוצא בתוך הבית עכבישים , פעם על הריצפה , פעם בכיור... אני לא יודע לזהות את סוג העכביש (מסוכן / לא מסוכן ) ... לכן צילמתי את העכביש ואשמח לקבל עזרה.. גם לגבי זיהוי וגם לגבי מניעה.. האם יש דרך להרחיק את העכבישים מהבית ??? תודה :)

טרנטולות מקורזלות

מיןשל טרנטולה מדרום אמריקה בעלת שיער מקורזל הנה הסבר קצר עליה: Name : Brachypelma albopilosum (Valerio, 1980) Subfamily : Theraphosinae Country : Central America - Costa Rica, Honduras, Nicaragua Habitat : rainforest Size : 15-17 cm Temperature : 25-29c Humidity : high, ca 80 % Substrate : peat, thick layer Terrestrial / arboreal : terrestrial Aggressive : no Food : crickets and other insects Longevity : 12 years, probably longer Notes : Make sure to keep the peat moist. Put a waterdish in the cage, and a piece of cork for shelter. It will dig a deep burrow quickly after you have indroduced it in the cage.All Brachypelma are listed on the CITES-list, but this species are frequently captivebred in Europe and the USA so there are always spiderlings for sale. As for all Brachypelma the total number of spiderlings in a eggsack is quite many, around 500. They grow rapidly and males reach maturity in 1,5 years, female a couple of years longer (time of maturity depends on temperature and food). "Albopilosum" means "hairy legs" in latin and it suits them fine - the entire spider are covered in curly hairs. They do flick the so called urticating hairs alot - and the itch some but not as the urtic. hairs of blondi. B. albopilosum can be recommended as a beginners spider.

שכחתי להוסיף

שמבין שהן מהרגועות שיש מבין כל מיני הטרנטולות ושהן לא תוקפניות וחיות ממש טוב בשבי.

mordyb

New member
אז אין מה לדאוג?? והאם הן מכננות?

זאת אומרת שהם לא ארסיים.. ??? ואין לי מה לחשוש ?? האם יש סיכויי שגדל אצלי בבית כן של עכבישים מלא ביצים ? ואם כן... איפה בדרך כלל ?... רק השם טרנטולה כבר מפחיד אותי... שוב תודה . . .

קישור פלוס תשובות ליתר החברים

1. gaichuk קודם כל הקישור שהיה צריך להיות מצורך להסבר על הטרנטולה המקורזלת. 2. mordyb כל העכבישים ארסיים אבל רוב רובם אינו מסוכן לבני אדם וגם מאלו שיש בארסם לפגוע בבני אדם רובם אינם תוקפניים ומשתמשים "בנשיכה" רק כמוצא אחרון. יש מינים רבים של עכבישים שמוצאים את ביתנו כמקום מתאים לקבוע לעצמם בית ולהתרבות בו אך לעיתי נדירות ביותר מדובר על מין שמסוכן לבני אדם. בארץ יש 3-5 מינים של עכבישים שעלולים להוות סיכון לבני אדם במיוחד תינוקות והם אינם נוהגים לחיות בבתים. העכביש פרוונית שאת תמונתו פרסמת שייך למשפחה שאליה שייכות הטרנטולות. הוא אינו תוקפני רק כאשר סוגרים אותו לפינה הוא מרים את רגליו נשען אחורה וחושף את החלצרות שלו "שיני הארס". הנשיכה שלו כואבת אבל לא יותר מדי והכאב חולף לאחר כמה שעות הוא אינו מסוכן בשום צורה לבני אדם שאינם אלרגיים לארס שלו. לעיתים קרובות מוצאים אותו בבתים למרות שמקומו הטבעי הוא במחילות מתחת לאבנים. 3. savivitb בנוגע לשאלתך טרנטולה מקורזלת זקוקה ללחות רבה וחום קבוע דבר שאין לנו בארץ. כמו שכתוב בדף שצרפתי ולכן יהיה לה קשה לשרוד בארץ ללא עזרה של בני אדם. ההתייחסות הראשונית שלי לטרנטולה המקורזלת נבעה משאלה של חבר הפורום 09 ששאל עליה לאחד שמישהו פרסם בטעות ככל הנראה הודעה שבה הוא מפרסם שהוא מוכר חרקים וגם את המין הזה של טרנטולות. ההודעת מכירה נמחקה כי היא לא הייתה במקומה שזה לוח מכירות ובגלל שהיא נמחקה גם ההודעה של 09 ששורשרה אליה נמחקה.

savivitb

New member
אתה בטוח?

אתה חושב שעכביש כזה יכול לגדול ולחיות ככה בבית של מישהו בלי תנאי לחות וחום מתאימים?

gaichuk

New member
אתה בטוח?

שההודעה על טרנטולות מקורזלות באה כתגובה להודעה של mordyb? ועוד דבר,התמונה קצת מטושטשת.אם תוכל לצלם שוב אולי יהיה ניתן לזהות בבירור את סוג העכביש (שנראה בתמונה כקרציה שעירה...)

לגיא

העכביש בתמונה הוא פרוונית (Chaetopelma aegyptiaca) בארץ יש מספר מינים שלהם אבל לפי התמונה קשה לזהות את המין ובכל מקרה המינים די דומים וחלקם חולקים את אותם אזורי תפוצה.

למעלה