טרנסג'נדרים

lily kane

New member
טרנסג'נדרים

שאלת מיליון הדולר עד כמה אתם מרגישים חלק מהקהילה?

Lundi Bleu

New member
אני כן,

אבל אני פחות 'טרנסג'נדר חברתי' (מתחבר עם טרנסג'נדרים) מאשר טרנסג'נדר במובן המהותי (הגדרת מגדר לא מתאימה למין).

lily kane

New member
אני חייב למחות

אני לא חושב שאיש ניהיה טרנסג'נדר כדי להתחבר לא/נשים טרנסג'נדרים, ואני לא חושב שהתחברות לא/נשים עם חיוות דומות זה פחות או יותר חשוב מהזהות...

Lundi Bleu

New member
גם אני לא חושב ככה,

העניין הוא בהגדרה של קהילה. כלומר, אני לא נמצא בשום *מסגרת* קהילתית של טרנסים, אני פשוט מקבל את הקהילה בתור קבוצת שייכות והזדהות, בלי להיות מחויב כלפיה.

lily kane

New member
אה אוקי

אני שמח על ההברה הזו ומתנצל
אם התנפלתי
פשוט לא הבנתי אותך נכון
ואני מניח שזה היה מעט אמוציונאלי בשבילי

Lundi Bleu

New member
זה בסדר, לא קרה כלום

אני הבנתי שכנראה לא קראת נכון, כי למעשה לא חלקנו על שום דבר.

ליזי133

New member
יצא לי לחשוב על זה...

מצד אחד- כשאני חושב/ת על זה, אני כן מחשיב/ה את עצמי טרנסג'נדר - ג'נדרקוויר. ומצד שני, אני לא מרגישה חלק מהקהילה הטרנסג'נדרית, אולי כי יחסית לא מזמן רק פיענחתי את העניין הזה עליי, אבל בעיקרון אני מרגיש/ה שאני לא חלק, כי אני מרגישה את הצורך להידמות לסטריאוטיפים, גם כשהבנתי שהם לא מתאימים לי. חשבתי להסתפר קצר, חשבתי שיכול להיות נחמד, אבל אני אוהב/ת שיער ארוך, בכללי, על כולם/ן. אני פשוט לא נראית ולא מתנהג/ת בצורה שנחשבת "גברית" ואני יכולה להיחשב "נשית" גם אם אני לא מרגיש/ה ככה. אז ככה אני מרגיש/ה שאני לא ממש חלק מהקהילה הטרנסג'נדרית הכללית, אולי ספציפית מקהילה ג'נדרקוויר יותר מצומצמת, כמו הפורום הזה, שאפשר להרגיש קשור/ה לזה. היו לי פעמים שהרגשתי "לא מספיק טרנס* כדי להיות חלק מזה" למרות שאני יודע/ת שאני כן חלק מזה, ואני חושבת שאולי אני יכולה להרגיש חלק מהקהילה, אולי בעתיד או משהו..

Ch3sh

New member
לא ממש

במובן הלטיני של "בצד השני" אני לא טרנס כי אני לא בצד השני של שום דבר.
במובן של שינוי או מעבר אני לא כי אני לא ממש אעשה שינוי, אולי כמה ניתוחים פלסטיים קטנים אבל לא הורמונים או ניתוח מלא. כמו שכבר נכתב כאן ומישהו נזיל מגדרית אמר לי פעם: "אני לא שונא את הגוף שלי מספיק בשביל להיות טרנס"
חוץ מזה נתקלתי בטרנסיותים (לא הרוב אבל עדיין בכמות שמטרידה אותי) שהתפישה שלהם לגבי סטראוטיפים מגדריים גרועה, מבחינתי, מכל ציס שפגשתי. אני מבין שזה מתוך רצון שלהםן "לעבור" אבל הןם לא צריכותים להשליך את זה עלי. הייתי מעדיפה אם לא היה קיים המושג מגדר בכלל.
מצד שני אני חושבת שהחוויה הטרנסג'נדרית קרובה בהרבה דברים לחוויה שלי ואני חושב שהקהילה הטרנסג'נדרית והג'נדרקווירית מאד קשורות אחת לשניה ועם מטרות די דומות בסה"כ אז אני כן חושבת שחשוב לנהל את דו-השיח בין הקהילות

למעלה