טרנסג'נדריות וטרנסקסואלים
נראה לי שההגדרות לא נוקשות, ובשביל נשים שונות הן מייצגות דברים שונים. בשבילי, קרוב ליסמין, טרנסג'נדר שייך יותר לתחום של ערעור מגדרי כלשהו (שכולל בתוכו גם את הערעור המגדרי הטרנסקסואלי), כל מי שחי/ה מתוך ערעור על חלוקות מגדריות כפויות ועל קשר מיידי ומחייב בין מין, למגדר, למיניות. טרנסקסואל, שהוא סוג של טרנסג'נדר, שייך יותר לתחום של השאיפה לשינוי גופני של ממש, בהורמונים, ניתוח וכאלה. אם כי זה רק השאיפה שקשה לי להגדיר, יש הרבה טרנסקסואלים וטרנסקסואליות שלא עשו שום שינוי כזה. מבחינה תיאורטית, זה מעניין לטעון שפמיניסטיות הן טרנסג'נדריות. כבר נטען שלסביות הן לא נשים, כי הן לא מקיימות את הדרישה המגדרית מ"אשה" להימשך לגברים, ובכך הן טרנסג'נדריות, וכנ"ל יש פמיניסטיות שמערערות (לא כולן) על המגדר "אשה" או "גבר" (תלוי מה מינה הביולוגי של הפמיניסטית המסוימת), כמו שברק ציין. מצד שני, זה רק מעניין כויכוח תיאורטי בתחום התיאוריה הקווירית, וזה בטח לא רלבנטי לרוב הנשים והגברים הללו, שזו לא ההגדרה והזהות שלהןם. הנה
מילון מרתק של הגדרות אפטואמיות, שמישהו פשוט החליט להגדיר למען עצמו. יש שם גם טרנסקסואל וטרנסג'נדר, ויש שם עוד מיליוני דברים. ואתמול כל הלילה קראתי "סטון בוץ' בלוז" בפעם השניה בחיי, ופתאום הרגשתי אותו אחרת לחלוטין ממה שהרגשתי בפעם הראשונה שקראתי. זה עדיין מרגיש לי מוזר, איך כל קריאה משנה (חלפו רק שנתיים).