טרנסג'נדרס וטראנסקסואלס

נגה א

New member
זה ממששששש לא מדוייק../images/Emo153.gif

יוניק, תבקש מאדם את הדף מושגים שהוא פעם שם פה באנגלית זה יעזור לך.
 

אורי 0

New member
תרגע!

ההגדרה של יסמין לטרנססקסואליות טובה. אבל ההגדרה שלך לטרנסג'נדר נראית לי טובה יותר. כולל הקביעה ש"טרנסג'נדר כולל טרנסקסואל".
 

Yaara77

New member
my 5p

TG = MM -> CD -> TV -> TS -> FF That is, the entire spectrum of gender queers The unique attribute of the TS stage - you KNOW you ARE A GIRL (or a BOY for FtM) Huggles Yaara Thailand - 3d to flight home
 

יסמין 28

New member
בלי קשר לכלום

זה שמקור מוסמך אומר משהו עדיין לא הופך אותו לנכון
הרבה פעמים במחקרים אקדמיים (בעיקר במשפטים), כדי להוכיח טענה צריך להראות שמישהו כבר אמר אותה קודם, ולהפנות לאיזה ספר של איזה מלומד שבו זה כתוב. ואני שואלת - למה? אם אני חושבת משהו, זה כל מה שאני צריכה
 

DarlingAdam

New member
אחד אחד.

א' - צודק. סעיף ב' בהודעתי משתייך לסעיף א' ולא פירטתי. ב' -צודק. "עשה, עושה, או מתכוון לעשות, שינוי פיזי". ג' - ממש לא. כי לפמיניסטיות, שזה גם אני דרך אגב, אין בעיה עם "להיות אישה". יש להן בעיה עם "להיות אישה פירושו לרחוץ הרבה כלים, לשמש מכונת תינוקות, לקבל חצי מהכסף שמקבל זכר במשרה זהה, ולדעת שאם מישהו יאנוס וירצח אותי הוא יקבל עונש מגוחך להפליא". הבעיה אינה בעיית מגדר בסיסית אלא בעיה חברתית יותר שעיקרה לא תפיסת הנשיות כנשיות אלא תפיסת הנשיות כחולשה או נחיתות.
 

FreakOnALeash

New member
הגדrה מאוד רחבה ו*מעמיקה*,

הייתי ממליץ לפחות לעיין בה. בכל מקרה, את מיצית את כל מה שאני יודע מקצת ניסיון אבל בחיים לא הייתי מצליח לכתוב... + השארי עימנו.
 

FreakOnALeash

New member
גם נכון

רק שאני לא חושב ש'בעיה חברתית של דיכוי או נחיתות היא סיבה הגיונית להיווצרות של טרנסג'נדרים'- היא יותר בעיה מטרידה. במונחים של סיבה ומסובב, אני לא רוצה לחשוב שאני טרנסג'נדר בגלל חוסר רצון להסתגל, אלא שאם חוויתי קשיים מסוימים זה בגלל ה'ייחוד' שלי. ואם 'תמים, אמפטי ולא כוחני' היא הגדרת מגדר בעינייך, תחשוב עלי כאישה, I wouldn't mind. זה לא גורע, אגב, מההגדרה הפמיניסטית שלי, רק שזה מקרב אותי הרבה יותר למה שהם קוראים 'ליפסטיק פמיניזם', אני חושב.
 

FreakOnALeash

New member
ברק יקר,

לא אמרתי דבר שניתן להוציא ממנו כאילו נשים הם טפשות, והדיון לא היה בהגדרתו האישית של אף אחד כך שאיני חושב שהתייחסתי בציניות למישהו. אמנם הצגתי את עצמי כ'תמים, אמפתי, ולא כוחני', אבל השתמשתי בציטוט הזה שלך כדי להבליט כמה אני לא אוהב את הדימוי השלילי של תגנות שהן טובות מיסודן. אני אפרט את דעתי בנושא מאוחר יותר.
 

אינצ

New member
אם אפשר לחלוק,

[היי יסמין
] באמת יש גישות ששמות בוצ'יות על רצף של טרנסג'נדריות, ואף מעבירות קו ישיר בין בוצ'יUת לבין FTM. אבל יש גם כאלה שלא, ויש נשים בוצ'יות שחשוב להן לזהות עצמן כנשים. באשר אלי, כיוון שכל בוצ'ית וזהותה היא, אני חושבת שתאוריה אחידה היא בלתי אפשרית - נשים (וטרנסים) מגיעות לאותן הגדרות מסיבות שונות וממקומות שונים. מה שבעצם רציתי לומר, לגבי פמיניסטיות שמגדירות או לא מגדירות עצמן כנשים, זה שההגדרה "אשה" זה לא רק אוסף מאפיינים היסטריים ואמפתיים, אלא גם קטגוריית זהות פוליטית עם משמעות היסטורית. ממש כמו "טרנסג'נדר". לכן ההחלטה לאמץ זהות או הגדרה זה לא רק עניין של הזדהות עם התוכן שלה ברגע נתון, אלא גם (ולדעתי, ברוב המקרים, בעיקר) תלוי המשמעות החברתית-היסטורית שלה. וכשחושבים על זה גם בהקשר שבו הבחירה לאמץ את ההגדרה היא לא לגמרי שלך, או לגמרי לא שלך, זה בכלל מרתק. ועצוב נורא. אינה
 

yoana

New member
oh my goddess!

עוד קצת קצת את כאן, הולכת ברחובות המוכרים, אבל אחרת לגמרי. אני מתמלא גאווה לחשוב עלייך. מזל טוב :)
 

Unique16

New member
טרנסג'נדרס וטראנסקסואלס ../images/Emo29.gif

זה שוב אני בקשר לעבודה שלי באנגלית בנושא טרנסג'נדרס...
מישהו יכול לעמוד על ההבדלים (אם יש) בין טרנסג'נדרס לטרנסקסואלס?
 

אורי 0

New member
אין שניהם?

אם נולדת נקבה, אז או שאת אשה, או שאתה טרנסג'נדר? אי אפשר "גם וגם?" האם בוצ'ית שמזדהה כאשה היא בהכרח לא טרנסג'נדר?
 

יסמין 28

New member
לדעתי:

טרנסקסואל = מי שרוצה לעבור באופן מוחלט ממין למין, מגבר מוחלט לאישה מוחלטת וכו'. טרנסג'נדר = מי שרוצה "לבלבל" את המגדרים ולא להיות לגמרי לא פה ולא פה. הבדל נוסף: במילה טרנסקסואל יש את מרכיב הסקס, כלומר מין, כלומר הרצון לשנות את המין הביולוגי (הורמונים, ניתוח וכו', ואילו בטרנסג'נדר יש את המילה ג'נדר, כלומר אין רצון לשנות את הגוף אלא רק את התפקיד החברתי.
 

נגה א

New member
קצר וקולע../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif../images/Emo25.gif

שיחקת אותה אחותי
 

DarlingAdam

New member
לפי מה שאני מכיר,

ומה שהסבירו לי, טרנסג'נדרס זה מונח המטריה הגדול שכולנו מצטופפים מתחתיו - כל מי שהמין הביולוגי שלו והמגדר שלו לא מתאימים במאה אחוז - טרנסקסואלים וג'נדרקווירז וקרוס דרסרז ואינטרסקס וכו' וגו' וזה. וטרנסקסואל זה מישהו או מישהי שעושים שינוי פיזי, הורמונים ו/או ניתוחים, כלומר, "סוג" אחד של טרנסג'נדרס. זה טוב?
 

yoana

New member
טרנסג'נדריות וטרנסקסואלים

נראה לי שההגדרות לא נוקשות, ובשביל נשים שונות הן מייצגות דברים שונים. בשבילי, קרוב ליסמין, טרנסג'נדר שייך יותר לתחום של ערעור מגדרי כלשהו (שכולל בתוכו גם את הערעור המגדרי הטרנסקסואלי), כל מי שחי/ה מתוך ערעור על חלוקות מגדריות כפויות ועל קשר מיידי ומחייב בין מין, למגדר, למיניות. טרנסקסואל, שהוא סוג של טרנסג'נדר, שייך יותר לתחום של השאיפה לשינוי גופני של ממש, בהורמונים, ניתוח וכאלה. אם כי זה רק השאיפה שקשה לי להגדיר, יש הרבה טרנסקסואלים וטרנסקסואליות שלא עשו שום שינוי כזה. מבחינה תיאורטית, זה מעניין לטעון שפמיניסטיות הן טרנסג'נדריות. כבר נטען שלסביות הן לא נשים, כי הן לא מקיימות את הדרישה המגדרית מ"אשה" להימשך לגברים, ובכך הן טרנסג'נדריות, וכנ"ל יש פמיניסטיות שמערערות (לא כולן) על המגדר "אשה" או "גבר" (תלוי מה מינה הביולוגי של הפמיניסטית המסוימת), כמו שברק ציין. מצד שני, זה רק מעניין כויכוח תיאורטי בתחום התיאוריה הקווירית, וזה בטח לא רלבנטי לרוב הנשים והגברים הללו, שזו לא ההגדרה והזהות שלהןם. הנה מילון מרתק של הגדרות אפטואמיות, שמישהו פשוט החליט להגדיר למען עצמו. יש שם גם טרנסקסואל וטרנסג'נדר, ויש שם עוד מיליוני דברים. ואתמול כל הלילה קראתי "סטון בוץ' בלוז" בפעם השניה בחיי, ופתאום הרגשתי אותו אחרת לחלוטין ממה שהרגשתי בפעם הראשונה שקראתי. זה עדיין מרגיש לי מוזר, איך כל קריאה משנה (חלפו רק שנתיים).
 

yoana

New member
סטון בוץ' בלוז

ספר של לזלי פיינברג, על לגדול כסטון בוץ' בסצינת הבארים האמריקנית בשנות ה-50 וה-60, על להסתתר במהלך שנות ה-70 ולעבור כגבר (בעזרת טסטוסטרון וניתוח חזה) ועל להשלים מעגל ולדבר על זה בסוף שנות ה-80. הנה לינק קצרצר על הספר. אין תרגום לעברית, אבל האנגלית לא מאד קשה, והספר מרתק. [והיי מותק, מ'ניינים?]
 
למעלה