טרנסווסטיטים בסרטים?

ליטל ו

New member
טרנסווסטיטים בסרטים?

למי ששאל אותי על דמויות של טרנסווסטיטים בסרטים - הייתי אומרת שיתכן שזה נחשב. מה אתה אומר, אדם? Sweet November. לאחרים יש עוד רעיונות?

DarlingAdam

New member
מה זאת אומרת "ייתכן"?

ברור שזה נחשב :) גם הוא וגם החבר שלו. והשאלה המקורית כוונה רק לדמויות "חיוביות", או באופן כללי? כי באופן כללי יש המון רוצחים סדרתיים וכו' בשמלות, מהימים שבהם אנשים חשבו שזה מצחיק או מתועב.

ליטל ו

New member
זאת אומרת

שאני לא יודעת אם הם מתאימים ספציפית להגדרה של טרנסווסטיט ולא אולי סוג טרנסיות אחר. אבל נראה לי שכן :) *אוהבת* ואני חושבת שהכוונה היתה לחיוביים, אבל מי אני שאצמצם אפשרויות? :) יש, כמובן, את פראנק ממופע הקולנוע של רוקי....

אורי 0

New member
מה עם האמא של בריאן

מ Life of Brian? זה נחשב? (שגבר משחק אותה, והיא באה לסקילה בבגדי-גבר)

ליטל ו

New member
LOL

כגבר-לאישה, לא הייתי מחשיבה, כי הדמות היא של אישה, רק השחקן גבר. כאישה-לגבר - יש מצב. שאלה אם היא עושה את זה רק כדי להתמודד עם החברה, או כי היא אוהבת את זה וכו'. לורטה אהובת לבי מאותו סרט - אני חושבת שגם לא טרנסווסטיטית כי אם טרנסקסואלית - היא רוצה להיות אישה וזהו, לתמיד (וללדת תינוקות, אהובתי
). אבל אלה סתם התפלפלויות :)

אורי 0

New member
גבר שלובש בגדי נשים

אם כי, בשנים האחרונות, משתמשים לזה במונח קרוס-דרסר, וטרנסווסטיט הוא יותר גבר שלובש בגדי נשים לצורך גרוי מיני.

אורי 0

New member
מילולית, אין הבדל

טרנסווסטיט זה לטינית, וקרוס דרסר זה אנגלית. אלא שכנראה בעקבות התמקמותה של הטרנסווסטיטיות במדריך האבחנות הפסיכיאטריות תחת הכותרת "פאראפיליה" בחברתם ה"טובה" של הנקרופילים, הפדופילים והבסטיאליים ("אוהבי" החיות), גרמה להעדפת הביטוי האנגלי לציון גברים מתלבשים, ללא קשר לגרוי מיני. המלה טרנסווטיט קשורה, כך יש לי רושם (זה מאוד לא מבוסס או מדעי, לא עשיתי סטטיסטיקה) יותר בהתלבשות לצורך גרוי מיני. כשיש פטיש לבגד מסוים מדובר על "פטישיזם טרנסוסטיטי" בלשון האבחנות הפסיכיאטריות.

ליטל ו

New member
כך גם אני מכירה את זה.

קרוס דרסר - כללית, ואולי במקרה גם בהקשר מיני. טרנסווסטיט - בעיקר בהקשר מיני.

DrSnoop

New member
מה עם

"VELVET GOLDMINE"? ו- HEDWIG AND THE ANGRY INCH? נכון שהסיפור שם הוא יותר על טרנסג'נדר, אבל הדוויג מגולמת על ידי שחקן, כך שהוא למעשה טרנסווסטייט בסרט, לא?! (או שזו אובר התחכמות...) בכל מקרה, סרט נפלא ומרגש.

ליטל ו

New member
בהדוויג

אני בכנות לא יודעת - לא מה הזהות של הדמות ולא מה הזהות של השחקן. :) וגם החבר שלו/ה - אולי טרנסווסטיט. בכל אופן, טרנסי איכשהו :) ווולווט - הידד לוולווט! :) תודה :)

DrSnoop

New member
חבר

של הדוויג הוא באמת טראנסווסטייט, הדוויג עצמה עברה ניתוח- גם אם לא מוצלח. אבל מאחר והיא עצמה לא בטוחה לגבי הזהות המגדרית שלה ולא ממש יודעת מה היא מרגישה- גם אנחנו לא יכולים לדעת. המסר בסוף כל-כך יפה בעייני- ההבנה שלה שהיא יכולה לאהוב את עצמה גם אם היא עוד לא בטוחה בתשובה. בסופו של דבר הסרט מדבר בין השאר, לדעתי, על האומץ לשאול את השאלות, ולא על מה התשובות הנכונות. בגלל זה הוא כל כך יפב ומרגש בעייני. ולגבי וולווט גולדמיין, אני לגמרי איתך- יאמי!

ליטל ו

New member
ניתוח לא מוצלח הוא ניתוח שנכשל,

במקרה הזה. וכן ניתוח שלא ברור אם היה רצוי מלכתחילה. לא נדרשת *המון* אנטיליגנציה לפענוח משמעות הצירוף.

תודה על ההתחכמות....

אני יודעת שניתוח לא מוצלח הוא ניתוח שנכשל, לא צריך לזלזל באינטיליגנציה שלי.
הכוונה שלי הייתה- מה ה*ניתוח* שהצליח או נכשל או וואטאבר בכלל רלוונטי לסוגיית הזהות של אותה הדוויג. הניתוח הוא באיבר המין, ולא רואים את איבר המין שלה בסרט. לא יודעת, אולי אני מפספסת פה איזו נקודה.

DrSnoop

New member
הניתוח הלא מוצלח,

כמו שאני מבינה את זה, היה רק מטפורה לשאלות הזהות של הדוויג. את הניתוח היא עשתה בלי להיות שלמה עם מה היא באמת רוצה לעשות, אלא מתוך אילוץ ולחץ, ולאחר מכן המשיכה להתחבט בשאלות של זהות, ולא רק מינית, אלא בכלל שאלות לגבי המקום שלה בעולם, במדינה שבה נולדה ובזו שבה היא חיה, ביחסים שלה עם ההורים שלה ועוד המון שאלות. אני דווקא חושבת שהסרט מעלה ברגישות ובהומור שאלות קשות וחשובות, והדמות של הדוויג היא מישהי שאפשר להזדהות איתה, כל איד ברמה אחרת. לכן אני מאוד אהבתי את הסרט.

אורי 0

New member
אולי הגיע הזמן שאני אראה

(וולווט גולדמיין: להוסיף לרוקי, ויקטור ויקטוריה, טוטסי, הכל אודות אמא, בנים אינם בוכים, האזרח קיין, אד ווד, מטרופוליס, שכחתי משהו?)

sha na na revol

New member
חשוב לציין: וולווט לא ממש סרט טרנסי

יותר גלאם רוק\ הומוארוטיקה\ ציטוטי אוסקר וויילד-בואי-ריד-איגי פופ. בקצב הזה נצטרך לציין כל סרט שהיה בו שימוש באיפור כבד.

למעלה