טרנסמיזוגניה וטרנספוביה

lily kane

New member
טרנסמיזוגניה וטרנספוביה

מדוע כל כך הרבה קבוצות שמחשבית עצמן פמיניסטיות, שוללות נשיות של א/נשים אחרים
ומקדמות את השנאה אליהם
ומדוע כל כך הרבה אנשים מקשת הלהט"ב (בעיקר הומואים ולסביות) שונאת א/נשים טרנסג'נדריים
מדוע שיון זכיות לנו שווה פחות מלהם?
עד כמה החזיתות שלנו שונות?

בקיצור חוסר סולידריות מתסכל :(

ליזי133

New member
מסכימ/ה.

למרות שאני יכולה לומר שאני מבינה ורואה מאיפה זה מגיע סוג של...
בניגוד להומופוביה/לסבופוביה/ביפוביה וכאלה שאני פשוט לא רואה איך זה משנה לאנשים, דווקא את זה אני רואה מאיפה זה יכול להגיע...
כלומר- נשים פמניסטיות, יכולות לראות בנשים טרנס* לא נשים אלא גברים. או גברים ש"מעמידים פני נשים". זה נובע מבורות וחוסר הבנה לרוב, אבל לפעמים גם באמת משנאה. כי פשוט- יש מין ענן עשן שאופף את הנושא, ולא רבים הנחשפים לזה ללא השייכות לקהילה או היכרות עם אנשים השייכים לנושא. ויוצא שנשים לעיתים רואות נשים טרנס* כגברים ולא כנשים "לגיטימיות"....

ולפעמים יש דה-לגיטימציה של זהויות בתוך קהילה. כמו דה לגיטימציה ביסקסואלית לפעמים, גם מתוך וגם מחוץ לקהילה, כנ"ל גם דה לגיטימציה טרנסג'נדרית. ולפעמים בקהילה הטרנסג'נדרית יש דה לגיטימציה של זהויות פנימיות כמו ביג'נדר למשל.
יוצא לי לפעמים להרגיש שהזהות הג'נדרקווירית שלי לא לגיטימית כי אני "לא טרנס* מספיק". למרות שאני יודע/ת שהזהות הזאת קיימת ואמיתית וחשובה, יוצא לי לפעמים להרגיש שזה "לא לגיטימי מספיק."

אני מאמינה באחדות החזיתות. להרבה דברים. המאבקים למען זכויות הם חצי-אחידים. יש ביניהם המו דברים דומים, ומאבק לשוויון זכויות הוא אותו מאבק, של אנשים שונים וקבוצות שונות.

lily kane

New member
אבל

בורות וחוסר הבנה יש בכול פוביה להטבית.
למה פה הבורות והכרחה של מישהו על מהו הגוף שלו.
לא רק שרוב הנשים הטרנסיות לא מקבלות פריבילגיה גברית
הן לרוב גם לא מקבלות פריבילגיה נשית וחוטפות מכול הצדדים :(

ליזי133

New member
מסכימ/ה לגמרי

לדעתי בניגוד למשיכה למישהו, גוף זה דבר יותר פיזי, דבר שאנשים לוקחים כיותר ברור מאליו. אם נולדו עם איברים כאלה- בן, ואם עם איברים כאלה- בת. ומבחינתם אין שום דבר שונה. הם לא מרגישים את זה, ולכן חושבים שאם הם לא, אז גם אחרים לא.
ובאמת שנשים טרנסיות חוטפות מכול הצדדים כי מצד אחד לא מקבלים וגם מהצד השני. לדעתי בחברה כיום, אמנם לא מאוד מקובל, אבל יותר מקובל זה נשים גבריות מאשר גברים נשיים, ולדעתי זה מקושר לאנשים גם לטרנסג'נדים/ות.

lily kane

New member
במידה רבה כן

כול עד נשיות נחשבת לחלושה ולשונה
כל מי שמעז להקרין את זה נחשב ל"חלש" גם אם הוא מקובל
וכול עוד לא נראה כמי שנולד נשי, אז נהייה גם אוטומטית מקור ללעג

lily kane

New member
אני מסכים שזה אותו מאבק

ולכן יותר כואב לי כאשר יש "הדרה מהבית" במקרים האלו

לא רק זה, אפשר גם לציין

את צרות העין, הקינאה, המרמור בתוך אותם קבוצות אחת כלפי השניה (טרנסיות , אוחצ'ות ועוד - בתוכם לבין עצמם).

לא כהכללה כמובן (לא , לא "כל" הערבים רעים :) ולא "כל" הימנים קיצונים :), אבל זה קיים.

לגבי שווין זכויות - כשחושבים על זה - איזה זכויות אין לנו שאין "להם" ? קשה לי לחשוב , אם יש פירוט - אשמח.

lily kane

New member
תלוי מי האם

אם אנחנו מדברים על טרנס מיזוגניה אז ה"הם" זה נשים
וכול עוד נשים נתפסות כחלושות ולא שוות בזכיות שלהן לגברים
טרנסיות יחשבו כנראה לקבוצה מוחלשת פי שתיים, שכן חלקן גם לא "עוברת" כנשים וסובלות גם מאלימות פיזית שהיא חזקה ממה שיוצג למי שנולדו נשים מצד הגברים וגם לחוסר הכרה של היותם נשים, מהנשים עצמם.

אם אנחנו מדברים על טרנספוביה
הדוגמא הכי טובה להעדר שוויון שיהיה לשתי הקבוצות למשל היא הזכות להורות, כול עוד אנשים כפירון מחשיב זוגות חד-מיניים לא כמשפחה כראש משרד החינוך, תמשך ביתר שאת הרדיפה שאני רואה
אצל מכר שלי בשם ארז שברגע שיצא מהארון כטרנס, נלקחה ממנו המשמרות על הילדים, וזאת למרות שהיה במקלט לנשים מוכות בעבר, כלומר די ברור שהאב השני לא ממש יהיה לטובת הילדים

למעלה