טרנסקסואליות והצבא

AlphaBeta

New member
טרנסקסואליות והצבא

שלום רב, אני כותב את ההודעה הזאת בתקווה שתוכלו לענות על כמה שאלות בקשר לצבא. אבל קודם כל קצת רקע על עצמי: אני כרגע בן 16.7 (תחילת י"ב). מחשיב את עצמי כטרנסקסואל בלי ספק. בת ביולוגית עם מגדר של בן. מאז גיל מאוד צעיר הרגשתי ככה. במשך השנים האחרונות התיעצתי עם פסיכולוגים, אפילו לא מזמן הייתה את "השיחה" עם ההורים, ומקווה שבגיל 18 אני אתחיל עם הטיפול ההורמונלי. אחרי כיתה ט´, עברתי עם ההורים שלי לארצות הברית בגלל סיבות כלכליות. ובגלל שעברתי לפני שמלאו לי 15 שנה לא דרוש ממני לפי החוק לחזור לארץ ולשרת. אבל מכיוון שאני גם רוצה לחזור לארץ, וגם יש לי רגשות מאוד חזקות בקשר לציונות ולתרום למדינה, טרם החלטתי מה אני אעשה אחרי לימודי התיכון. עכשיו לנושא עצמו. עד כמה שאני רוצה לתרום למדינה, אני רוצה שזאת תיהיה חוויה חיובית באותו זמן. יש לי הרבה פחדים וחוסר ידיעה בקשר לצבא ועד כמה הצבא רגיש לנושא הזה של טרנסקסואליות, אם בכלל. הפחד העיקרי שלי זאת בעית ההשתלבות במוסד שעושה חלוקה מאוד ברור בין בנים לבנות, במיוחד בזמן התירונות. והדבר שדי יקבע את ההחלטה שלי זה אם יש סיכוי שהצבא יתן לי לקחת הורמונים לשינוי מין בזמן השירות. אני מאוד רוצה להתחיל עם הטיפול ההורמונלי כמה שיותר מוקדם. אם יש לכם מידע על הניהולים של הצבא בהקשר לנושא הזה, או איפה אפשר לקבל מידע כזה מחו"ל (ולהשאר אנונימי באותו זמן), אשמח מאוד לשמוע. תודה בהקדם.

פתיחות מפתיעה

אלפא ביתא, צה"ל נוקט בדרך כלל מדיניות אנושית כלפי טרנסקסואלים. בשנים האחרונות היינו עדים למספר מקרים שבהם טרנסקסואלים מצאו בצבא אוזן קשבת, לפחות חלקית, לבעיותיהם, ואף הורשו לשרת בזהות המגדר התואמת את רגשותיהם. מקרהו של טל אייזיק, טרנסקסואל F-to-M שהתגייס כבת, משרת כחייל ומקבל טיפול הורמונלי באישור הצבא, הוא הדוגמה הבולטת ביותר. טל אף ביקש ששירותו יוארך ל-36 חודשים, כמו זה של הגברים הגנטיים, ובקשתו נענתה. כמו-כן, סודרו לו מגורים נפרדים מהבנות (אם כי גם מהבנים), כולל סידורים למקלחת ושירותים בנפרד. בנוסף לטל יש לנו מקרה נוסף של טרנסקסואלית שהתגייסה כבן, ובאמצע השירות ביקשה לשרת כבת, וגם בקשתה נענתה. טרנסקסואלים אחרים המעדיפים שלא לשרת בצבא - אכן יכולים לעשות זאת. אני מטפלת במקרים של טרנסקסואליות MtoF המבקשות להשתחרר משירות מילואים. בכל המקרים - הצבא מגלה גישה אמפתית ונענה לבקשות. הדברים קורים לא בלי קשיים, הנובעים הן מבעיות אובייקבטיביות, הן מגישות טרנספוביות וחוסר ידע של דרגים שונים, והן מחוסר הרצון המובנה בצבא להתעסק בסוגיות שאינן נוגעות ישירות לצרכים הצבאיים. עם זאת, קיימת בצבא פתיחות מפתיעה לנושא. במקרה של אנשים טרם גיוס, אפשר לפנות ללשכת הגיוס ולבקש שחרור משירות. טרם נתקלנו במקרה של מי שביקש לברר, טרם גיוס, האם יאפשרו לו לשרת בתפקיד המגדר המועדף עליו. לכשזה יעלה - אין ספק שהמקרים של טל אייזיק ואחרים יעמדו לנו כתקדימים פורצי דרך. בכל מקרה, כל פניה צריכה להיות מגובה בחוות דעת של איש מקצוע, המאשרת שהפונה הוא טרנסקסואל. לגביך - יידרש גם, ללא ספק, אישור מההורים. אנו נשמח לספק לך את כל המידע והעזרה הדרושים, כולל סיוע מקצועי ומשפטי. את מוזמנת לפנות אליי באימייל שלי, על מנת לברר פרטים נוספים. נורה

AlphaBeta

New member
תודה רבה

תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת. זה נורא טוב לשמוע שהאפשרות הזאת קיימת. האי מייל שלך חסוי דרך הפורומים כאן, אם תוכלי לשלוח לי אותו דרך הודעה פרטית אשמח להכינס איתך לתוך פרטים. אני מודה לך מאוד על העזרה. אני מאוד רציני בקשר לשירות הצבאי. ורק כמה בירורים, "בחוות דעת של איש מקצוע", האם את מתכוונת לפסיכולוג הצבאי? או מישהו מחוץ למסגרת הצבא? וברגע שאני לא אהיה קטין, האם בכל זאת אצתרך אישור של ההורים?

הבהרות ואימייל

אלפא ביתא, הבהרות: במקרה של מי כבר חוייל, או עומד לפני גיוס, הסמכות הקובעת היא זו של המומחים מטעם הצבא. עם זאת, עדיין יש מקום לחוות דעת חיצונית של רופא, פסיכיאטר או פסיכוטרפיסט מוסמך. אין פה כללים או נהלים קבועים, וכל מקרה נבחן לגופו. לגבי האישור מההורים, זה נדרש מאדם שהוא קטין. מאידך, חזקה על מי שאינו קטין שהוא כבר משרת. מצבו של חייל טרנסקסואל המחליט להמשיך לשרת הוא מורכב. הבעיה שלו לא מתחילה ולא נגמרת בהורמונים. חייל כזה זקוק למערכת תמיכה רחבה. בכל מקרה, תשובה מדוייקת יותר אפשר יהיה לתת לך אחרי שנדע יותר על מצבך. האימייל שלי הוא [email protected]. כתוב לי ונוכל לדון בעניין ביתר פירוט. נורה

VIXVIX

New member
מה אתה רוצה להיות פקידה?

שכל הטייסים יעלו עלייך?

·

New member
שלא תעייייז!!! - מנסיון...!

לעולם אל תספר בלשכת הגיוס שאתה טראנסקסואל... עם כל הכבוד לנורה, אני עם ניסיון גדול בתחום של טראנסקסואליות וצבא... הצבא לא יקבל אותך בשום פנים ואופן אם ידע מראש שאתה טראנסקסואל. תתגייס כמו כל חייל אחר, אל תספר שיש לך בעיות ולא כלום. אחרי שתיכנס לסדיר, תטפל בבעיה הזו ותדון בה עם הצבא. לעולם, אבל ל-ע-ו-ל-ם אל תספר ללשכת הגיוס על כוונותיך לשנות את המין. דבר זה יוביל לשיחה אצל קב"ן ו-ועדה רפואית אשר תמצא לנכון לשחרר אותך. לצה"ל אין עדין את הכלים ואת הנסיון להתמודד עם בעיות טרנסקסואליות בצבא ולכן יעדיף שלא לגייס אותך מלכתכילה, ויציג את המקרה שלך כבעיה, כדי לחסוך לעצמו זמן וטיפול מיותר בבעיות שיצוצו לך בהמשך שירותך. לכן, מנסיון, התגייס כמו כל גבר ורק אחרי שתתגייס תוכל לטפל במקרה שלך. כך נמנע מהצבא מלהדיח אותך משירות צבאי שכן זו תהייה הדחה על רקע נטייה מינית/אפליה מינית (הצבא לא יודע מכיר את נוסח בעית המגדר... יענו... הכל שחור או לבן) לכן לא ידיחו אותך וינסו לטפל בבעיתך - כי אז הצבא יבצע כביכול מעשה לא הולם של הדחה על רקע של אפליה מינית. אז אם תגיע ללשכת הגיוס מראש ו"תציג בעיה" לא יגייסו אותך. ואתה יכול להסתמך על כל מה שאני אומר במליוני האחוזים, עם כל הכבוד לגברת גרינברג. שים לב שגם טל אייזיק עברה את התהליך "בראסמי" במסגר השירות שלה. הצבא לא קיבל אותה כטראנסקסואל, הוא נאלץ להתמודד עם "הבעיה" הזו שלה במהלך שירותה. ולכן, אם אתה רוצה לשרת. תקשיב לי ותקשיב טוב. שלא תעיז לספר על משהו בלשכת הגיוס. תתאפק עד שיגייסו אותך כחייל, עם כמה שזה קשה/כואב לך. זו הדרך היחידה... מקווה שעזרתי... נימי אנונימי.

Michelle B

New member
במקרה שלי..

אמרתי לועידת וקב"נים שאני טרנסקסואלית ולכן אני לא מעוניינת לשרת בצה"ל.. הם קיבלו את זה ושיחררו אותי..

manner

New member
חבל להסתבך...

אני חושב שבודאי צריך להמנע מלהגיד זאת טרם הגיוס, אבל לדעתי אין צורך להתגייס כלל. החובה לא חלה עלייך ויש לך הסברים טובים למי שישאל מדוע לא התגייסת, לכן גם לא תסבול מסטיגמות של אדם שלא שירת בצבא. הצבא מגלה פתיחות יחסית, אך זה עדיין גוף שלא דואג לחייל הקטן, אלא לאינטרסים שלו וכל קצין זוטר מקבל סמכויות רחבות כך שאם תיפול לידיו של הקצין הלא נכון, האטום (וכיום יש הרבה אטימות בנושא טרנקסואליות) יהיה מאד קשה. שמעתי על עוגמות נפש רבות מחיילים לשעבר ששובצו ביחידות שלא התאימו להם אישית. על אחת כמה וכמה שקשה למצוא מקום ותפקיד טוב בתור אדם עם צרכים מיוחדים כמוך. התפקידים הטובים בצבא ספורים מאד. תאר לך שיתנו לך להיות "פקידה" ותתקע עם כמה פרחות...שלא נדע. לדעתי הצבא יתרום לך בעיות ואתה תתרום לו בעיות. אפשר להיות ציוני גם בעוד דרכים. (אגב, כשתכיר טוב יותר את האוכלוסייה ה"נהדרת" בארץ, אני לא בטוח שתישאר ציוני עוד הרבה זמן :)

גיי

New member
שיגעתם את הבן אדם....

מצד אחד אומרים לו דברים חיובים מצד שני דברים שלילים , הכי חשוב והעיקר הוא לתמוך ולא להגיד לו כמה רע יהיה ושיהיה רק בלאגן , ולך תעמוד על שלך תהייה עצמך , והרי בסוף תעשה מה שאתה חושב לנכון, אני אישית סבלתי מאוד בצבא אני גם טרנסקסואל נולדתי כבת וכיום מתחיל שינוים להפוך לגבר, אבל הכי חשוב שתעשה מה שאתה חושב לנכון זה מותר להתייעץ אם אנשים במיוחד שמבולבלים ולא יודעים מה לעשות, אך אל תתן לאנשים לבלבל אותך ולדכא אותך כמו שאומרים , היה חזק ותעמוד על שלך האיימל שלי הוא [email protected] במידה ואתה תרצה לדבר ותקשיב לי תקשיב לנורה היא מנוסה ומבינה ותוכל להתייעץ איתה על הכל היא תעזור לך , ואני גם מוכן להקשיב לך אם תרצה הייה חזק יוסי

AlphaBeta

New member
תודה על כל התגובות

תודה על כל התגובות. אני יודע שלגשת לצבא בקשר לעניין הזה לא יהיה הליכה בפארק, וגם שיש דרכים אחרות להיות ציוני. אבל הייתי רוצה (ולדעתי גם צריך) לפחות לנסות את הדרך הזאת. ותודה לך יוסי על העצה והתמיכה. נורה בהחלט עזרה לי הרבה ואני גם אשמח לצור איתך קשר. אלפא ביתא

למעלה