טרנס דוורף(מהירות פיתול)

ע י ד ו2

New member
טרנס דוורף(מהירות פיתול)

מה זה טרנס דוורף? עוד שאלה, עוד מישהו לא סובל את ניליקס? היי אני עידו חובב מסע בין כוכבים. אני לקראת סיום עונה 3 של Voyager.

dudwity

New member
אתה בוודאי מתכוון ל טרנס וורפ.

ובכן אני יכול להמציא משהו אבל אין לי ממש מושג:). בנוגע לניליקס, אני דיי נטראלי לגביו. קאס מעצבנת אותי הרבה יותר. בא לי לפעמים לקחת אותה ו --- -- - - ---- ואז גם --- - - ----- -- ואחרי כל זה --- - - ------ --- . בטעם אפרסק אבל לא חובה. וויאג'ר מגניבה תהנה מהפרקים שנשארו לך:).

DDN

New member
גם אני לא סבלתי את קס!

מאוד שמחתי שהיא עזבה. היה בה משהו. .. . .. .מעצבן!

piper cub

New member
Transwarp Technology

היי עידו, ברוך הבא לפורום
איך אתה נהנה מוויאג'ר עד עכשיו? ראית מהעונה הראשונה? בכל מקרה, שתדע, יש כאן עוד חובבי וויאג'ר בפורום. ולשאלתך, ה"טרנס-וורפ" ("על-פיתול", תרגום קלוקל אבל ניחא) הוא שיטת הנעה/שיוט של החללית במהירויות שמהירות מהמהירויות שמציג מנוע הפיתול (warp drive) הרגיל. היא בד"כ כוללת חיבור של רכיב חיצוני ייחודי למנוע הקיים, החלפת רכיב רגיל במיוחד (החלפת דיליתיום בדיליתיום מיוחד וכו') או פשוט מנוע שמיועד לזה כמו שאני מניח שיש לבורג בחלק מהצי שלהם. כן ידוע על תפיסה של "Transwarp Conduits" ששרדו התרסקות/התפוצצות של ספינת בורג, ובעזרתם יכול צוות וויאג'ר, למשל, לקצר את הזמן לכדה"א ע"י התאמתה ושילובה במערכת ההנעה הרגילה. אנחנו יודעים שהבורג משתמשים בטכנולוגיה הזאת (בין היתר) בצורה קבועה (בחלק מהספינות) כדי לנייד את הצי שלהם ברחבי הגלקסיה. יש כמה פרקים של וויאג'ר שמציינים את זה במפורש, ובקישור תוכל למצוא עוד פרקים שמתייחסים לזה מחלל עמוק 9 ועוד. אני רק מזכיר בהזדמנות זו שיש משמעות שונה למהירויות של הפיתול לפי התקופה שבה צולם הפרק הספציפי, לאור השינוי בחישוב מהירויות הפיתול. למי שלא מכיר, עד לתקופה של וויאג'ר (שנות התשעים) זו היתה צורה של חישוב מהירות מהירה מאוד מאוד, כביכול מהירה יותר ממהירות האור. באיזושהו שלב, לפי מיטב ידיעתי בתקופת וויאג'ר, הם שינו את הגישה והתאימו אותה לגישה אבסולוטית, ולפי אי אפשר לשייט בחלל הרגיל במהירות העולה על וורפ עשר, וגם וורפ עשר הוא בלתי-אפשרי מכנית משום שזה אומר שהטייס/חללית נמצאים באותו רגע נתון בכל נקודה בגלקסיה. להגיע לוורפ עשר הצליח טום פריס, באחד מפרקי וויאג'ר (Threshold) ועשו פרק שלם על מה קרה שם בדיוק. מומלץ לראות, דרך אגב. בעבר לא היתה מגבלה שכזאת. למשל, בסדרה המצוירת מדברים על וורפ 14 ויותר, ובאחד הספרים שקראתי מדברים על הודעה שנשלחת לקצה השני של הגלקסיה במהירות של וורפ 27. מידע נוסף תוכל לקרוא באנגלית בקישור ל"ממורי-אלפא" תחת הערך "transwarp". מקווה שעזרתי, piper cub.

n i v1

New member
ולא צריך להגיע לשם בכלל :TNG

כבר בפרק האחרון של הדור הבא מנהיג אדמירל רייקר את האנטרפרייז D המשופצרת בשלושה מנועים בוורפ 13.

ע י ד ו2

New member
piper cub שלום,

תודה שכתבת את ההסבר הזה ועל הקישור. אני צופה בסדרה מעונה ראשונה ומרוב הפרקים נהנתי מאוד. זו סדרה מעניינת מאוד רק קצת מפריע לי שרוב החייזרים שהם פוגשים בגזרת הדלתא לא מספיק זרים, זה עוד יותר בולט לי מישום שאני צופה במקביל בבאבילון 5 ששם היוצרים יודעים טוב מאוד לעצב חייזרים שיראו זרים באופן משמעותי, כמו הוורלונים לדוגמא.

piper cub

New member
קישור לתמונה של transwarp coil

בקישור, Seven of Nine מתכוננת לשלוף את ה-Transwarp Coil מתוך ה"בית" שלו במנוע של ספינה של הבורג.

piper cub

New member
קישור לתמונה של Transwarp Hub

הקישור מוביל לתמונה מתוך הפרקים האחרונים של וויאג'ר, עונה 7 פרקים 25+26, ובו רואים את ה"האב" של הבורג [סוג של תחנה מרכזית עבור החלליות של הבורג].

itstzar

New member
עוד פעם חזרנו לזה, לא היה פרק כזה עם וורפ 10

אנשים חולמים פה

piper cub

New member
אתה בטוח? ../images/Emo8.gif

כפי שציינתי בהודעה שלי במעלה השרשור, בוויאג'ר, עונה 2 פרק 15: "Threshold", תום פריס מצליח להגיע לוורפ 10 בהדמיה בהולודק + 2 טיסות אמיתיות לאחר מכן. קישור לתקציר הפרק (זהירות, ספויילר), כפי שמופיע באתר "www.startrek.com". דרך אגב, לידיעתך, חיפוש בגוגל או חיפוש ב-"www.startrek.com" היה מגלה בקלות את הפרק לפי השם שכתבתי בהודעה המקורית, threshold, למי שהיה מחפש
. "ההיינו כחולמים?..."
piper cub.

itstzar

New member
אתה בטוח שאתה מחובר לאותו אינטרנט כמוני

ולא לזה של היקום המקביל? אצלי זה קופץ מעונה שנייה פרק 14 ישר לפרק 16...

piper cub

New member
למקרה שהקישור לא עובד...(ספוילר)

מצורף צילום מסך של הדף באתר הרשמי של מסע בין-כוכבים, בכתובת www.startrek.com, הסוקר את הפרק ה-15 שבעונה 2 של וויאג'ר, העונה לשם "Threshold". קישור רגיל לאותו הדף. לשימושך
.

itstzar

New member
ריבוע אפור זה מה שאני רואה..... ../images/Emo8.gif

לא לקחת משהו?

subatoi

New member
הם סתם מדחיקים את הפרק הזה

כאן בפורום, ומתעקשים לא להסביר את זה לאנשים שלא מבינים את הקטע שלהם. זו לא פעם ראשונה. אין שומדבר לא בסדר אצלך

DDN

New member
ניליקס חמוד!

לא מבין את המניעים שלו, הוא נחמד מדי, אבל הוא חמוד

למעלה