טרשת ופרולקטין

טרשת ופרולקטין

ד"ר קרני שלום, ראשית הרשה לי להודות לך על התשובות המקצועיות והפורום המעניין. אני מאובחנת כחולה בטרשת נפוצה מנובמבר 2003. מטופלת באבונקס מינואר 2004. המקביל לטיפול באבונקס החלו שיבושים בקבלת המחזור עד להפסקתו המוחלטת. במקביל, רמות הפרולקטין שלי גבוהות מאד (כ- 2500). האם ידועים קשרים כלשהם בין טרשת או אבונקס לאי קבלת מחזור או פרולקטין גבוה. כמו כן האם תוכל להסביר בקצרה מהי אותה מחלה ממנה נפטר המטופל בטיסברי ומהם הסיפטומים שלה? האם יש לה מונח בעברית? תודה מראש, חגית

m י כ ל

New member
חגיתוש../images/Emo24.gif! עד שד"ר קרני יענה...

ממה שדווח וממה שקראתי, האדם שנפטר וזה שחולה, לקו במחלה שנקראת PML, Progressive Multifocal Leukoencephalopathy ולא מצאתי את שמה העיברי. על פי מה שקראתי, זהו זיהום וירלי קטלני הפוגע במוח, במיוחד באנשים שסובלים מכשל חיסוני, כתוצאה מטיפולים למניעת דחייה בהשתלה, למשל או חולי איידס. לא מצאתי ברשת שום חומר בעברית.

תגובה

לא ידוע על קשר בין טיפול באבונקס ומאזן הפרולקטין שכנראה משפיע על המחזור. כפי שמיכל ציינה המטופל בטיסברי שנפטר סבל ממחלה ויראלית פטלית של המוח שנקראת PML שפוגעת בחומר הלבן של המוח באופן שונה מזה שב- MS וגורמת לסימפטומים רבים כמו שינויים רוחניים, שינוי בהכרה, שיתוקים, בהתאם למקום הפגיעה... ולבסוף לתמותה.

למעלה