טרשת ...מחלה שעוברת בתורשה ?

טרשת ...מחלה שעוברת בתורשה ?

שלום, קראתי מאמר בנושא הטרשת הנפוצה וההקשר המשפחתי..וממש לא הבנתי. אולי משהוא יכול להסביר להדיוט שכמותי...זה עובר בתורשה ? ואים זה לא עובר בתורשה, מה הקשר של 4% במאמר להלן : תודה מראש...
האם מחלת הטרשת הנפוצה עוברת בתורשה? מחלת הטרשת הנפוצה אינה מחלה תורשתית. הורים אינם מעבירים אותה לילדיהם. ישנן שתי קבוצות של גורמים המשפיעים על פיתוח מחלת הטרשת הנפוצה או אי פיתוחה אצל הפרט: גורמים אקסוגניים )ממקור חיצוני( - גורמים בסביבה, כמו חיידק שאליו האדם נחשף בילדות, וגורמים אנדוגניים )גורמים הנמצאים באדם עצמו והגורמים לו ללקות במחלה(. כיון שאצל בני משפחה יש מן המשותף משני סוגי הגורמים, שכיחות המחלה מעט גבוהה יותר בקרב בני משפחה מאשר באוכלוסיה הכללית. עובדה זו נכונה גם לגבי מחלות אחרות. )ב- %4 מהמשפחות בהן יש טרשת נפוצה, יש יותר ממקרה אחד של המחלה(. לפיכך, רגישות למחלת הטרשת הנפוצה עלולה להופיע כקו מאפיין במשפחות, אך המחלה אינה תורשתית במובן הטהור של המושג. בסוף המדבר..

anat11

New member
סיאמיתי ורומי,

נדמה לי שזו שאלה שאולי כבר בדקתן אותה לעומק. לטיפולכן. 27, אגב - האם שמת לב שמנהלת הפורום שלנו אף היא מאותו סוף מדבר?

סיאמית

New member
אהלן "בסוף"

עקרונית, טרפצת יצוקה לא נחשבת למחלה תורשתית במובן הטהור של המושג בעיקר כי עדיין לא מצאו את הגן שאחראי למחלה הזו. אבל כמו שכתוב במאמר, ישנם מיקרים (במיוחד בארצות "צפוניות" כמו שוודיה ושות´) בהם נתגלו משפחות שורצות טרפצת והסיבה לכך יכולה להיות החשפות לוירוס וגורמים סביבתיים אחרים המשותפים מטבע הדברים לאוכלוסיה החשופה לאותם גורמים... ולאו דווקא גנטים. בינתיים הכיוון הוא ויראלי יותר מגנטי אבל למעשה, הגורם לא ידוע ולכן מציאת התרופה מתערכת
אני מקווה שעכשיו זה ברור יותר. תודה על ההתענינות וברוך הבא!!!

RomiVais

New member
מדברוש ../images/Emo24.gif

אני קוראת שסיאמית ענתה לך בצורה מושלמת על השאלה. <תודה סיאמית!!>
עקרונית ברגע אמא שלי חלתה, היא ישר שאלה והתעניינה לגבי תורשה, למרות שידעה מניסיון מקצועי שלה, שהיא לא מחלה תורשתית. כמובן שברגע שזה הופך להיות "אישי" הדברים "מפחידים" יותר. אבל כמו הרבה דברים, בעיקר במחלה זו, קשה לקחת אותם כ- 1000% בטוח. והרי, אף אחד לא יודע ה-כ-ל על טרשת. שיהיה לך סוף שבוע נפלא רומי

למעלה