טרשת נפוצה ואנזימים

איל מסד

New member
טרשת נפוצה ואנזימים

שלום לכולם, לי יש טרשת נפוצה פרוגרסיבית. על אף שבאוטיזם עסקינן, חשבתי להצטרף לפורום, היות שאני רואה קשר בין השניים. גיא המליץ לי על הפורום והנני כאן. קראתי כאן לא מעט על אנזימים, תחום שאני מכיר מקבוצת דיון ביאהו על אוטיזם, בה אני משתתף (ראו לינק מצורף), ורציתי לשאול איפה אתם קונים את האנזימים וכמה הם עולים? קצת על עצמי: אני מאובחן כחולה בט"ן כ-7 שנים. מחפש מרפא מאז האבחנה. מרגע שהתחלתי לקחת אומגה 3, לפני כשנתיים, בהמלצת גיא, חיי השתנו וכל תפיסת העולם שלי, שהיתה רוחנית פסיכולוגיסטית, קבלה מפנה לביו-כימיה. אני שחקן תאטרון בהכשרתי הפורמלית ובאתר הבית שלי תוכלו לראות פרטים על הצגת יחיד שאני מעלה, אודות המחלה ודרך ההתמודדות איתה. אני יכול להמשיך ולזבל כאן עוד ועוד עד מחר, אבל זהו בשלב הזה. תודה, איל

הי איל

יש תאוריות שאומרות שגם האוטיזם הוא מחלה אוטואימונית בה הגוף תוקף את עצמו.

תנסה לבדוק בקירקמן

שלום אייל! אני חושבת שזו זכות לחברי הפורום "לפגוש" אדם מיוחד כמוך,אמיץ פתוח ויצירתי ובטח אתה מהווה השראה לשאר החולים בט.נ.(תרשה לי לומר שרואים באתר שלך גם שאתה חתיך עולמי).אני באופן אישי מחזיקה לך אצבעות ושולחת לך איחוליי בריאות אושר והצלחה. לגבי השאלה נדמה לי שאנשים בפורום משתמשים במוצרים של קירקמן 503-694-1600

התותים

New member
אנזימים

הי איל האנזימים נקנים בנוחות ובקלות באתר של יוסטון, והנה שרשור עם מדריך מפורט של רז גלילי על אנזימים, טרי מן המכבש, מהימים האחרונים. תמצא שם הסבר מפורט + איפה קונים, הסוגים, המינון ואופן השימוש וכו'. בהצלחה ורוב בריאות!!!! תותים

razgalili

New member
נעים להכיר

וחבל שאנחנו צריכים להכיר דווקא בפורום הזה. הנה רשימה של פורומים שהייתי מעדיף להפגש בהם: "זכיתי בלוטו, עכשיו מה לעשות עם הכסף?" "למה אני חושב שאישתי מושלמת" (האמת שאני יכול לפתוח את הפורום הזה עכשיו) "פורום התנדבות - עכשיו כשאין לי יותר בעיות בחיים הייתי רוצה לעזור למישהו אחר" "מה לעשות עם כל הזמן הפנוי הזה" "חשיבות ההתאמה בין צבע הנעליים לארנק" (כל הזכויות שמורות למישל) יש כנראה קשר חזק בין אוטיזם לט"נ. אחד מהרופאים שאנו נפגשים עמם טען שאחוז ניכר מהאמהות לילדים בספקטרום מפתחות ט"נ. אני אישית מאמין שהשילוב של נטיה גנטית והרעלה סביבתית יוצר אוטיזם בגיל מוקדם, או סכיזופרניה ו או טרשת בגיל מבוגר. לצערי יש לנו הרבה פחות ידע מצטבר כשמדובר בט"נ מאשר על אוטיזם, אבל בהחלט יש חפיפה. אחד מהיתרונות שלך לעומתנו שלנו יש בעיה לכפות דיאטה על הילדים שלנו ולך יהיה יותר קל. אני ממליץ לך להתענין בדיאטה שנקראית "דיאטה פליאוליתית" או "ניאנדרטין" (neanderthin) ששמעתי שעזרה מאד לחולי ט"נ. הדיאטה הזו מאד קרובה לדיאטה שאנחנו מנהיגים עם יותם בהבדלים קלים (אין דגים בכלל, ואנחנו כן מוסיפים ויטמינים) יש ספר בשם הזה של בחור בשם ריי אודט.

איל מסד

New member
שלום רז

גיא אמר לי שאתה אינציקלופדיה מהלכת. לצערי גם אני כבר יודע לא מעט, בעיקר על טרשת. את הדיאטה הפלאוליטית ניסיתי כבר מזמן. לא הצליחה לעצור את העסק. היו חסרים בה אומגה 3 ושומנים רוויים. היום אני לוקח 3.5 גרם ביום אומגה 3, אוכל הרבה שומן וגבינות שמנות, בשר, הרבה בשר, פירות ומעט מדי ירקות. אני לוקח גם רשימה של משלימי תזונה מאד ספציפיים: magnesium taurate chelated magnesium zinc copper selenomethionine methylselenocysteine GTF chromium manganese molybdenum כל הרשימה באה מבחור אוסטרלי, אוטיסט לשעבר, בחור מבריק עם השקפות עולם נוגדות קילציה לחלוטין. לטענתו השלמות תזונה בסגנון הנ"ל יבנו את תפקוד הגוף טוב הרבה יותר. האתר שלו מעט מבולבל וקשה להבנה, אבל שווה קריאה. הוא מדבר בעיקר נגד אמלגם וכספית בשיניים. לי יש 13 סתימות ועוד 3 טיפולי שורש. על פי המבחן בספר של אנדרו קטלר (האתר מצורף) יש לי הרעלת כספית. אני מחליף לאיטי את הסתימות, החלפתי כבר 10, ועוד היד נטויה אצל רופ"ש בת"א מוסמך ב-IAOMT. טוב, זו רק ההתחלה, עוד היד נטויה. בינתיים אני בקושי זז, אבל לפחות מלא תקווה. כל טוב לכולם, איל

התותים

New member
לאיל

כל הכבוד על המאבק המרשים שאתה מנהל! ממש ממש כל הכבוד!! מחזקת אותך, ועם הנחישות הזו שלך והתקווה והאופטימיות אתה תצליח!!! שבוע טוב וכל טוב! תותים

razgalili

New member
קודם כל

מאיפה גיא יודע שאני הולך? אני במקרה הטוב מתנהל בכבדות.האם ביצעת בדיקה כלשהי למתכות כבדות? שיער, דם, שתן, צואה משהו?האם יש לך רופא בישראל שיהיה מוכן לשתף איתך פעולה?האם ניסית אינפוזיה של ויטמין C? זריקות של מתילוקובלאמין?הרעיונות מאחורי הדיאטה הפליאוליתית (אם יצא לך לקרוא את הספר של ריי אודט) הם הבסיס המחשבתי שאיתו אני עובד. זה בהחלט לא מספיק כדי לרפא הרעלה קשה כמו אוטיזם או ט"נ, אבל זה תנאי הכרחי להצלחה לטווח ארוך.אם אתה עושה את הדיאטה כמו שצריך אתה מקבל הרבה אומגה שלוש מבשר הציד שאתה אוכל, אבל איפה בישראל תשיג בשר ציד?

איל מסד

New member
זה ממשיך

אני לא אוכל פלאוליטי כבר כמה שנים. כיום התזונה שלי מאד פשוטה ולא מגוונת: בייקון וביצה בבוקר סטייק עגל לא אורגני עם שומן בצהריים בערב סלט הרבה שמנת 27% וכמה פירות, בעיקר תפוחים. התזונה הפלאוליטית לא עשתה לי טוב כל כך כמו התזונה הנוכחית. אני צריך הרבה שומן. אינפוזיה של ויטמין C לא עשיתי, על אף ששקלתי לעשות. החלטתי שלא לעשות, כי הדרך בה בחרתי לא עולה בקנה אחד עם האינפוזיה. רופא שילך איתי? אין סיכוי, וגם אין לי כוח, פשוטו כמשמעו, למצוא אחד. אני לא אוהב אותם, על אף שיש כאלה שהם די נחמדים. הם לא אוהבים חולים שמעיזים לחשוב וללכת נגד הזרם. קשה להיות פולני קטנוני וחסכן (זה מה שאני, אם זה לא הובן) ולהבריא, ולכן, בין היתר, לא עשיתי בדיקות למתכות כבדות. ברור לגמרי שמשהו לא בסדר אצלי, כל המנגנונים לא עובדים טוב, ואני מחפש מה יחזיר אותם לאיזשהו מסלול תקין. פעם הייתי משוכנע שהבעיה היא נפשית. עד שגיא צלצל אלי והתחלתי לקחת אומגה 3. סיפור ההצגה שלי באתר, אני מוסיף את הקישור, שם מפורטים מעט מאד מהדברים שעשיתי ונסיתי. אשתך כותבת על תא לחץ, דברתי גם עם הרופא ברמב"ם שמנהל את המחלקה בה יש תא לחץ. נמנעתי מלעשות את זה, כי זה היה יקר לאללה, וגם כי אין טעם בכל אלה כל זמן שיש לי כספית בפה. נראה שגם לזה אני אגיע בסוף. בכל מקרה, אוזניי פתוחות, איל

למעלה