טרשת נפוצה וכאבי פרקים

• פותח הנושא o33
  • פורסם בתאריך

o33

New member
טרשת נפוצה וכאבי פרקים

שלום לכולם, יש לי כמה שאלות ואשמח לשמוע את תשובותיכם: 1. האם כאבי פרקים, שבאים והולכים, בעיקר בכפות הידיים, וגם נימול בידים שמופיע לעיתים רחוקות, אך לא בהכרח כאשר יש באבים,יכולים להיגרם מטרשת נפוצה? מיותר לציין שנבדקו כל הבדיקות הרגילות ולא נמצא דבר שמסביר את הכאבים. 2. האם אדם שסבל בעבר מאפלפסיה הוא בקבוצת סיכון גבוהה יותר לחלות במחלה מאדם אחר? 3. מאתר אחד אני למד שאין למחלה טיפול תרופתי ובאתר אחר אני קורא שחשוב להתחיל טיפול תרופתי מוקדם ככל שניתן. מה האמת? 4. האם רמה נמוכה של B12 יכולה לגרום לכאבי פרקים שכאלה? תודה על התשובות

ayelety1

New member
עד שיענה ד"ר קרני,אענה על שאלה מס 3

לגבי הטיפול.ישנם 4 טיפולים המיועדים לצמצם את מספר ההתקפים בטרשת נפוצה מסוף התקפי (הסוג הנפוץ).טיפולים אילו אינם תרופה למחלה ,אך מיועדים להפחית את השפעותיה המזיקות באמצעות הפחתת מספר ההתקפים של החולה ועוצמתם.ארבע הזריקות שמאושרות בארץ (קופקסון,רביף,אבונקס,בטאפרון)מדברות על צמצום של עד 30% במספר ההתקפים.יצרני התרופה החדשה,שעדיין לא מאושרת בארץ-"טיסברי" (לשעבר-אנטרגין")מדברים על 70%. יש דעות לכאן ולכאן לגבי יעילות הטיפולים וכדאיותם.מאחר שעל כל אחד הם משפיעים באופן שונה,ההחלטה אם ובמה להיות מטופלים,נשארת בידינו.. שיהיה בהצלחה !

o33

New member
האם יש חשיבות בהתחלה מוקדמת

א. תודה אילת. ב. רציתי לדעת האם הצלחת הטיפול תלויה בהתחלה מוקדמת שלו? כלומר, האם הטיפול מונע את ההתקפים או מחליש אותם באותה מידה אם החולה מתחיל בטיפול עכשיו או בעוד חצי שנה נאמר? אפשר לשאול את זה גם אחרת, האם נגרם נזק לחולה אם הוא דוחה את הטיפול בחצי שנה. אשמח לתשובה ותודה שוב

ayelety1

New member
אני לא חושבת שיש תשובה וודאית לשאלה

הזו.. גם אני קראתי שיש תומכים רבים להתחלה מיידית של הטיפול אבל אף אחד לא יכול לדעת בוודאות מהי ההשפעה מאחר ומהלך המחלה מאוד אנדודואלי אצל כל חולה ואי אפשר לבחון בו זמנית את אותו חולה "עם טיפול" ו"בלי טיפול".אני מטופלת ממש מההתחלה (חודשיים אחרי האבחון).במהלך 10 החודשים מאז התחלת הזריקות עברתי 2 התקפים קלים ואחד קשה יותר עם טיפול בסטרואידים.האם יכול היה להיות גרוע יותר ללא הזריקות? אולי....אף אחד לא יכול לדעת... אני רוצה להאמין שהזריקות אכן עוזרות.מאידך,יש חולים רבים שלא מטופלים בכלום,מבחירתם,ומצבם מצויין..אני מאמינה שכל אדם יודע טוב מכולם מה טוב עבורו,ועל פי זה עליו לפעול. אתה מוזמן להכנס לפורום השכן-"טרשת נפוצה-תמיכה".תמצא שם הרבה מידע,שיתוף, ותשובות מגוונות לשאלותייך...

תגובה

כאבי פקרים אינם אופיניים לטרשת נפוצה, לעומת זאת נימולים קורים במחלות שונות כולל טרשת נפוצה. נראה כי כדאי לבדוק אצלך פרופיל אימונולוגי של מחלות קולגן בבדיקות הדם, אם זה לא נבדק עדיין. 2. אפילספיה אינה סימפטום שכיח לטרשת אך עדיין שכיחותה אצל חולי טרשת נפוצה גבוהה לעומת האוכלוסיה הכללית כך שאפילפסיה יכולה להגרם מהמחלה. 3. בדומה לתשובות שכבר קיבלת - הטיפולים הקיימים מפחיתים את קצב ההתקפים ואף במידה מסויימת את התקדמות המחלה. יש עדויות כי התחלת טיםול מוקדמת עדיפה על מאוחרת גם לגבי אינטרפרונים וגם לגבי קופקסון. חסר B12 עלול לגרום לכאבים למרות שבדרך כלל אינו גורם.

o33

New member
מה בודקת הבדיקה?

מה בודקת בדיקת הפרופיל אימונולוגי של מחלות קולגן? (וסליחה על הבורות, אבל אני לא יודע מהו פרופיל אימונולוגי וגם לא מה הן מחלות קולגן. אם אפשר לומר כל כך כמה מילים אודה.) האם תוצאותיה מעידות על טרשת נפוצה? או שממנה אני אמור ללמוד דבר אחר?

תגובה

מדובר על בדיקות דם שמבררות אפשרות למחלות אחרות מטרשת נפוצה שעלולות להתבטא באופן דומה לטרשת. המטרה היא לבחון באם קיימת אפשרות שמדובר במחלה אחרת מטרשת לפני שמחליטים על האבחנה .

למעלה