טרשת נפוצה וניתוח?

Galiye

New member
טרשת נפוצה וניתוח?

שלום ד"ר קרני, אני בת 22 וחצי, חולת טרשת מזה שנתיים.מזה חצי שנה אני סובלת מכאבים מראשי הירכיים, ע"פ בדיקות שערכתי נמצא כי יש לי AVN בשני פרקי הירכיים (בעקבות סטרואידים) וכי מומלץ שאני אעבור ניתוח. פניתי לפרופ' הלפרין באסף הרופא שהציע לי לפנות לד"ר אייל גור (איכילוב) שהוא כירורג פלסטי על מנת לשמוע את האפשרויות של ניתוח. אכן, פניתי לד"ר גור והוא הציע לי ניתוח שמבוצע בארה"ב כבר תקופה ארוכה אך בארץ ספציפית למקרה שלי (שהבנתי שהוא די נדיר)הוא נעשה פעמים בודדות. לגבי מה עושים בניתוח וצורת ההחלמה כבר הוסבר לי על ידו וכמובן שאת האינפורמציה החסרה אני אשלים גם כן בפגישה הבאה שלי איתו. בגדול, בניתוח יקחו את עצם השוקית מהרגל ויקדחו אותה בתוך הירך.. שאלותיי הן: 1. נאמר לי שהניתוח ייערך 10 שעות בהרדמה מלאה
, האם יש סיכון לחולי טרשת להיות מורדמים זמן כל כך רב? אני די חוששת בכלל מכל הקטע של ההרדמה..חשש שלא מרפה
2. אני נוטלת כיום את תרופת הרביף 44, האם מומלץ להפסיקה לפני הניתוח ולאחריו לתקופה? 3. האם יש סיכון מוגבר יותר להתקף לאחר ניתוח (בלי קשר לקטע הרגשי והנפשי)? סליחה על האורך!!!
ענקית!, גלי

ניתוח

לא ידוע על נזק מוגבר עקב הרדמה אצל חולי ט"נ. אין הוראה ברורה שמצביעה על צורך להפסיק את הזריקות לפני הניתוח או שמונעות חידושן לאחריו ואין עדות מבוססת וחד משמעית לעליה בסיכון להתקף אם כי קיימות עבודות שמצביעות על עליה בשכיחות התקפים בעת דחק (סטרס).

Galiye

New member
שאלה אחרונה

היי ד"ר קרני, תודה רבה על תשובתך. בהמשך לשאלתי בנוגע לניתוח שייערך כ-10 שעות. אני מאוד חוששת מהתהליך של ההרדמה הכללית לזמן כל כך ארוך. ידוע כי להרדמה כללית יש המון סיכונים. תוכל אולי להפיג קצת את החשש שלי? שוב תודה

למעלה