טרשת נפוצה ועיוורון

טרשת נפוצה ועיוורון

מצטער אם אני מטריד אותך קודם כל... כי כבר כתבתי כאן כמה הודעות קצת לא ברורות... קרובת המשפחה שלי שחולה בטרשת עברה בדיקת CT בעיניים ומצאו שהכל תקין. עכשיו עשו לה כימותרפיה עד יום שני שלשום. יש לי שאלה - מה יכול לגרום לעיוורון שלא רואים את זה בבדיקת CT של עיניים? האם יכול להיות שמשהו נפגם במוח שגורם לה את העיוורון? ומה הסיכוי שהכימותרפיה תעזור לה? אם אולי מדובר במשהו סמוי שמסתתר לו שם... היא כבר 5 חודשים מאז שאובחנה מהמחלה, ו-5 חודשים לא רואה
אודה לתשובתך!

ועוד משהו...

הבנתי שהכימותרפיה שמקבלת היא לא כמו הכימותרפיה של סרטן אבל עדיין כימותרפיה... שוב תודה מראש ד"ר קרני !!!

כימותרפיה

ישנן לא מעט תרופות כימותרפיות חלקן בשימוש בעיקר במחלות דלקתיות כמו טרשת נפוצה או לופוס וכדומה. אני מניח שאתה מתכוון לאחת מאלו.

תגובה

בדיקת CT אינה מראה את הפגיעה של טרשת נפוצה. כך שלדעתי נשלחה לביצוע בדיקה זו בכדי לבדוק אפשרות של ממצא לא תקין בארובות העיניים. העובדה כי הבדיקה תקינה אופיינית לעוורון שנגרם מטרשת נפוצה. ניתן לעיתים לאתר את הסיבה לעיוורון בבדיקת MRI

לד"ר קרני- שאלה נוספת

תודה רבה על תשובתך! עכשיו זה מסתדר לי יותר בראש... יש לי שאלה נוספת: האם הכימותרפיה משפיעה בטרשת נפוצה גם על הראייה עצמה? (כי יש לה אובדן תחושה ביד שהסתדר לה...)

תגובה

הטיפול הכימותרפיה נועד לדכא את פעילות הדלקת של המחלה בכל מקום בגוף ובעיקר למנוע החמרות נוספות.

למעלה