טרשת נפוצה

y22sh

New member
טרשת נפוצה

שלום! יש לי חברה מאוד טובה שהסתבר שיש לה טרשת נפוצה. מה זה אומר? עד כמה המצב יכול להחמיר? היום כבר קשה לה ללכת ולתפקד עם אחת הידים. עד כמה זה עוד יכול להתדרדר? האם יש משהו שיכול למנוע ולעצור את ההתדרדרות? האם יש בכלל משהו שיכול לרפא את זה ולהחזיר את המצב לקדמותו? אודה לכם על כל בדל מידע וידע, זה נורא חשוב לי.

sharpantie

New member
בתור אחד שלא מבין הרבה

מה שאני כן יודע שהמחלה פורצת בהתקפים וההדרדרות היא איטית. לא אצל כולם היא מתבטאת באותו אופן וגם קצב התקדמות המחלה הוא מאוד אינדיבידואלי. יש תרופות שמטרתן להאט את קצב ההתקדמות ולהקטין את חומרת ההתקפים. האם החברה שלך מטופלת ונמצאת במעקב? רק טיפול מסודר יכול לעזור לה להתמודד עם המצב.

y22sh

New member
היא מטופלת

בסטרואידים לפי מה שאני יודע, או יותר נכון טופלה עד לפני זמן מה והיא הפסיקה עם זה לפני זמן מה בגלל בעיות כלכליות. אני יודע שמצבה מתדרדר/התדרדר מאז והיום לפי מה שהיא אמרה לי היא בדרך להיות משותקת לגמרי. אותי אישית זה מפחיד. בכלל, כמה עולים טיפולים של המחלה הזאת שנשמעת נוראית כל כך? אין איזו תרופה שעוצרת את זה? שמעתי על הקופקסון- מה זה? תודה

ayelety1

New member
הטיפולים במחלה כלולים בסל התרופות

של כל קופות החולים ,כך שלא ברור לי למה אתה מתכוון בכך שהפסיקה את הטיפול מסיבות כלכליות.טיפול בסטרואידים,אגב,הוא טיפול נקודתי ,בזמן התקף ולא טיפול שגרתי. אם אתה מתעניין מציעה לך לקרוא חומר באתר של האגודה לטרשת נפוצה,ובמאמרים בפורום הזה ובפורום טרשת נפוצה -תמיכה,המקביל לו. קופקסון,היא אחת מ4 סוגי זריקות אשר מיועדות להפחית את ההתקפים במחלה (בהנחה שהיא מסוג של התקף-הפוגה),ולצמצם את עוצמתם. צר לי שחבאתך במצב לא טוב.מאחלת לה בריאות.

y22sh

New member
סתם לשם התעניינות

מה העלות של הטיפולים בסטרואידים?

m י כ ל

New member
מאחר והטיפול מכוסה אוטומטית על ידי

קופות החולים, אני לא חושבת שיש מישהו שיודע מה העלות (מלבד, כמובן, הממסד הרפואי).

y22sh

New member
התכוונתי העלות למטופל

אני לא יודע, היא אמרה שכל טיפול עולה לה 5000 ש"ח אחרי השתתפות של קופ"ח וזה נשמע לי קצת מופרך. מה אין השתתפות של המדינה? מה זאת הקמצנות הזאת אם זה כך? סתם אשמח לדעת כמה זה עולה למטופל עצמו אחרי ההשתתפות של קופ"ח

סתם שאלה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

למה זה כ"כ חשוב לך כמה זה עולה? למטופל זה עולה בהשתתפות של ט.17 שזה 12 ש"ח או 24 ש"ח(לא זוכר כרגע) ומי שיש לו 75% נכות ומעלה פטור גם מתשלום זה. השאר לא עולה למטופל כלום.לכן לדעתי ממש לא חשוב כמה עולה האישפוז לקופ"ח או למדינה.אנחנו מבוטחים וזכאים לטיפולים(שלא נזדקק להם) אישפוזים וכו', עפ"י חוק הבריאות הממלכתי.וזה מה שחשוב.

y22sh

New member
לא קשור

סתם בא לי לדעת. לפי מה שהיא אמרה כפי שכתבתי זה היה נשמע לא הגיוני וכאילו לא אכפת למדינה (ויש מקרים שלא אכפת לה), אז סתם התעניינתי לדעת שאנחנו קצת שפויים לפחות בעניין הזה.

m י כ ל

New member
לא רוצה להתערב ביחסים בינך לבין

החברה שלך. אבל רק על מנת להבהיר את הדברים: טרשת נפוצה היא מחלה כרונית קשה, וכל הטיפולים הסטנדרטיים במחלה, המקובלים בעולם כולו, ושהוכחו כיעילים במידה מסוימת (לא כולל טיפולים אלטרנטיביים שונים) כלולים בסל התרופות של מדינת ישראל. יש הרבה מדינות בעולם המערבי (בבריטניה עדיין נלחמים על מנת להכניס לסל התרופות תרופות מסוימות, למשל) שלא מכסות את כל הטיפולים בטרשת נפוצה. שתי אפשרויות: או שלא הבנת היטב את דברי חברתך, או שהיא לא ממש מדייקת (שלא לומר מילים חריפות יותר).

y22sh

New member
תודה לכולם

וזה לא קשור ליחסים, גם זאת לא חברה בדיוק אלא ידידה ורק רציתי לדעת אם השתגעו פה (כמו בבריטניה כפי שאמרת, לדוגמא).

m י כ ל

New member
הטיפול בישראל בטרשת נפוצה הוא אחת

הדוגמאות האחרונות לשרידים אחרונים של שפיות שעוד נותרו כאן (ומוטב שלא נפתח פה לשטן, לפני שמישהו יחליט, ברגע של מגלומניה, שאין כיסוי לתרופות הטרשת בסל הבריאות....) טפו טפו
)

למעלה