טרשת נפוצה

irit1960

New member
טרשת נפוצה

שמי אירית אני בת 46 לפני כ- שנה בדיוק אובחנה ולא במדיוק סוג כזה של טרשת נפוצה . בערב פסח שוב התופה של אלחוש בפנים באוזן מצח עינים ושפה חל באופן חמור יותר הופנתי לביח' ומסרו לי לחכות כשבוע באם לא תחלופ התופעה יש לחזור למחלקה ע"מ לקבל יעוץ. הענין שאני מאוד מתוחה ותחושת פחד גדול מפני הלא נודע . אם כי אני קוראת ואני לא בדיוק מוצאת את עצמי . אני במעקב !! בעצפ ברצוני להתייעץ עם מומחים נוספים ע"מ שיוכלו לאבחן במדוייק את האופי . לפני כשנה אובחן ב-MRI דקלת בגזע המח בערך 6 מ"מ ב-MRI האחרון הצתמקה הדקלת הבנתי שאני בדרך הנכונה. עד שבערב פסח שוב הענין התפרץ. שאלה: האם חוסר התחושה יתאושש ותשוב התחושה או מה ? יש לציין שלא קבלתי טיפול אלא רק בדיקות כמיה רגילות המעידות על תקינות. אשמח לתשובה מה בעצם עושים ? אני מבולבלת !! אודה תשובתך לתשובתך . אירית

תגובה

קשה ליעץ ללא בדיקתך ראית ה- MRI. על פי דבריך נראה כייש מקום לבדיקות דם נוספות ואלי גם MRI חדש.

irit1960

New member
לתגובתך

תודה לתגובתך, למה התכוונתה , בדיקות דם נוספות ? נמק סוג. בנתיים מאז פניתי אליך שוב פניתי לבית החולים לרופאה המטפלת ובקשה שאמתין עד יום ד'. האם יש צורך ב- MRI נוסף למרות שבתאריך- 4/12/06 עברתי בדיקת MRI. תוצאותהMRI מח מיום 4/12/06 בסדרות SET1, FLAIR, PD, TSET2 בלי ועם דוטארם. בהשוואה עם בדיקת MRI קודמת מ- 23.5.06 . שני נגעים במדולה האחד אחורי מימין והשני קדמי משמאל. הראשון הודגם והצטמק מעט והשני לא הודגם בבדיקה קודמת אך יתכן בשל טכניקה שונה. אין עדות להאדרה פתולוגית חדרים וסולצי תקינים. לסיכום: שני נגעים במדולה כמתואר. באבחנה מבדלת מחלה דימיאלנטיבית אך אין לשלול מחלות כלי דם קטנים, APLAS, LES. סיכום הביקור האחרון מ- 15/2/07 בת 45 בריאה בד"כ באפריל 2006 אושפזה במחלקתנו לבירור הפרעה בתחושת הטעם ורדימות בלשון ובפנים מימין. לא היו סימנים נוספים בבדיקה, פרט להפרעה בתחושה בפיזור העצב הטריגנינלי מימין. בהדמיה מוחית בתהודה מגנטית הודגם מוקד אות גבוה במדולה מימין, ללא מוקדים נוספים. בדיקת נוזל שדרה לא הדגימה נוכחות פסים אוליגוקלונליים. הפרעת התחושה והפרעה בתחושת הטעם חלפו בהדרגה תתוך 3 חודשים. בדיקת MRI מוח לביקורת מדצמבר 2006 הודגמה הצטמקות של הנגע במדולה. ייתכן שיש נגע נוסף במדולה. האבחנה המבדלת היא בין נגע דמיילינטיבי לבין מחלת כלי דם קטנים. המלצות : מעקב ברצוני לפנות ליעוץ נוסף בשבוע הבא , אני לא רוצה לפגוע באף רופא פשוט תחושת פחד מנחה אותי לזה, מאחר והיום ההירדמות חזה מתעצמת. פוחדת מהלא נודע. אשמח באם תנחה אותי מה ניתן לעשות בבעיה מהסוג הזה לאחר שפרטתי את התוצאות מאז השנה שחלפה . והאם ניתן להתייעץ איתך במסגרת מושלם קופ"ח כללית . תודה מראש, אירית

irit1960

New member
ממתינה לתשובה

היתי מבקשת לדעת מה הם דרכי הטיפול בבעיה שציינצתי וטרם קבלתי התיחסות אודה לך מאוד , באם תוכל להתיחס לממצאים שצוינו . תודה , אירית

למעלה